• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERADětské strachy a noční můry
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BIRMA: jj, soudružky snad měly nějaký kurs na zastrašování dětí :))
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    To já jsem se bála, že bude válka, jako malá. Asi to bylo i tou atmosférou zač. 80. let, pořád se nacvičovaly ty jaderné výbuchy a útěky do krytu. Taky naše babička nám občas něco vyprávěla - ale největší psycho pro mě bylo, když nám ve 2. třídě vyprávěla naše "soužka" učitelka o zájezdu do Osvětimi. Hrozně živě jsme si to představovala a v noci jsem z toho nemohla spát - a to asi půl roku. Jít v noci na WC bylo psycho, představovala jsme si, že mi tam někdo pustí plyn a že se tam udusím. Hlavně jsem to vůbec nechápala (kdo to taky chápe, že? :) a možná právě proto to pro mě byl hrozněj a čirej děs.

Přitom o půlnoci do lesa nebo okolo hřbitova jsem klidně šla- těchto věcí jsme se nebála. Vymýšlet si strašidelné historky o upírech a kostlivcích mě dokonce jako malou hodně bavilo (vymýšlením historek se shodou okolností částečně živím i teď :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Já jsem v dětství nemohla spát, protože jsem slýchala kroky, to trvalo pár let, viděla jsem různé duchy a měla velmi barvité sny. Dodnes se mi špatně spí, asi se pořád bojím, kdo mě v noci navštíví....
    BIDA
    BIDA --- ---
    Jako předškolní mrně jsem ze spaní strašně křičela, s někým se hádala a často prý nebylo možný mě ani pořádně vzbudit. Tyhle noční můry či co to bylo trvaly asi dva roky co si pamatuju, nepomáhaly ani nějáký pilule na spaní od doktorky. Měla jsem společný pokoj se starším bráchou a když odjel do lázní, rodiče se báli, že to bude ještě horší. Paradoxně byl ale klid. Pak to tak nějak samo přešlo.

Až celkem nedávno mi došlo, z čeho celá tahle sranda asi vznikla. Brácha je starší o pět let a dostal k devátým narozeninám od dědečka švýcarský zavírací nůž. No a jednou jsme se hádali o nějakou ptákovinu a on mi řekl, že mě v noci zabije. A pak se mi o něm docela často zdávalo no. Ani nevím, kdy přesně to přestalo, mám pocit, že když jsme začali chodit do školy a on na mě musel cestou dohlídnout.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mohl bych o tom napsat stohy A4ek, ale zkracene: jako dite jsem mival halucinace (jednoduche az vylozene realne), dosud nevim proc presne k tomu doslo. ale trvalo to zhruba tak 3/4 roku, nez me rodice presvedcili o tom, ze vidim nesmysly a ze se na jejich pozorovani a analyzovani mam vykaslat. teprve za dalsich 10 let jsem zjistil, ze se za tyhle zkusenosti na cernem trhu dost dobre plati :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam