ADAMJ: Ve skutečnosti spíš aby měl dobrý pocit z jízdy ve svém silném autě :)
DARMONLOR: Ve SW toho takhle vysvětlili relativně dost. Například tam nejsou lasery ale blastery, které jsou pomalejší než světlo, sonické bomby ve vesmíru nefungují tak, že by šířily zvuk vakuem, ale nejprve do okolí rozprsknou jakýsi "aerosol", kterým vytvoří oblak plynu, skrze který pak tu sonickou vlnu pošlou, dokonce jsou stavěné tak, aby ten aerosol rozprskly do požadovaného, resp. vhodného tvaru (takové ty typické namodralé disky a podobně) a používají se, protože jsou nějak efektivnější než prostý výbuch když se střetnou se štíty nebo tak něco, to už bych musel hledat na wookieepedii což se mi nechce. A mimozemšťané ve SW jsou mnohdy odvozeni od lidské rasy hluboko v minulosti (twilekové apod.) a s těmi ostatními měli lidé tisíce let na to si komunikaci (/geneticky?) přizpůsobit.
Každopádně porovnávat takhle SW je fakt maximálně pro srandu, to universum se řídí poměrně hodně výrazně zákonem "it dosent have to make sense, if it is cool"
// a v Serenity se cestuje nadsvětelnou rychlostí zcela běžně. V samotném filmu to možná není úplně explicitně řečené, nicméně ten film, i když je koukatelný i samostatně, ve skutečnosti zakončuje předchozí seriál Firefly (bez kterého postrádá tak polovinu kvality), v němž to je nejen řečené, ale je to i aktivně používaný příběhový prvek.
Stejně tak je FTL přítomno ve Star Gate - skočit v pár vteřinách z jednoho konce vesmíru na druhý mi docela FTL příjde (nemluvě o tom, že někdo ty brány musel taky po vesmíru rozdistribuovat a představa že by kvůli tomu Ra poletoval miliony let vesmírem mi nějak nesedí) A to že se tam "snadno" komunikuje s mimozemšťanem bych moc nepočítal, vzhledem k tomu že ten mimozemšťan (Ra) "posedl" lidského hostitele
...tohle je děsnej geekpost, radši to utnu