• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ZUZKAOU: Ale všechno toto co je a obrázku dělají všichni lidoopi. Válčí, ponižují, vraždí, vykořisťují.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SIRIEN: já tomu samozřejmě jako inženýr moc nerozumim, ale mých úspěšně promovaných kolegů, co neví nejen nic o statistice, ale i o pro nás, řekněme důležitějších oborech, je požehnaně. Ten "úpadek" je všude, nicméně tohle důchodcovský brblání na to, jak ty mladý dneska nic neuměj, je trochu ošemetný. K tématu - připustíme-li, že úroveň absolventů je nižší obecně, nepřijde mi zrovna fér, že se v očích veřejnosti degradujou všechny humanitní vědy na gender studies (a to ještě na nějaký obskurní části toho oboru) a technický obory podobnou ztrátou kreditu netrpí.
    ZUTROY
    ZUTROY --- ---
    SULTHAN: Ja bych spis chtel videt tu hromadu mezi 0 a 1.
    Pokud by byly tela rozmisteny jak na obrazku, tak by ty lidi na spodni koleji stejne davno nezili (a nic kolem), nebo by byly rozestupy na horni koleji tak daleko od sebe, ze by se lokomotiva rozpadla driv, nez by dojela ke druhymu stastlivci.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SULTHAN: bohuzel tenhle experiment se sice zda byt matematickeho zakladu, ale doopravdy je to sociologicka studie, odhalitelna konecnou vetou "What do you do?". Tedy ptaji se na chovani lidi, a jak byva spatnym zvykem, vypada to ze autori studie ani nemaji hypotezu kterou by chteli danym experimentem overit. Coz bohuzel vede k formulaci tezi az dle vysledku experimentu a casto vede ke zname chybe zamene priciny a nasledku.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    2SDPERCY: Počkat, ono je účelem minimalizovat brzdnou dráhu? Já pořád říkám, že máte popisovat účel experimentu pořádně, teď to budeme muset zase opakovat.
    2SDPERCY
    2SDPERCY --- ---
    87HIGHFLYER: Kdy přesně nevím ale vím že to bylo pár let před začátkem Mee To aféry alespoň pro mě jako chemika. cca začátek vejšky/ konec střední.

    Ano také bych vollí spodní kolej. byl by to menší masakr a lépe by se to uklízelo.
    Proč při takovém počtu lidí se lokomotiva zasekne hned na začatku. zatím co jednotlivé kousky bude prorážet daleko déle. a stihne jich sundat víc než se zastaví.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    CHOROBA: Jasne spodni kolej, protoze po case zastavi. Na horni ho lidi ani nezpomalej.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    SIRIEN: Na druhou stranu vím, že min. někteří psychologové musí absolvovat statistiku a to prosím žádné t-testy, ale mnohorozměrné metody. A jsou z toho smutní.
    A tady ruku na srdce, to je více, než ovlává mediánový medik nebo molekulární biolog. A jsou smutní všichni ostatní.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    87HIGHFLYER: řekl bych, že zárodek věci začal vznikat v době, kdy začalo být možné vystudovat filozofii, aniž bys dokonale ovládnul predikátovou logiku, popř. sociologii bez získání solidní znalosti statistiky a vědeckovýzkumné metodologie (zejména s důrazem na interpretaci výsledků). Od momentu kdy se tyhle základy zbortily se to už celé jen hroutí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILHAD: zajímalo by mě, kdy nastal ten zlom, že si lidi pod pojmem humanitní obory představí gender studies
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    87HIGHFLYER: ano, někdo tu použil TEN vlak, jiný TA lokomotiva, aniž bychom znali opravdový gender všech aktérů, Jak si vůbec můžete být tak jisti zobrazenou situací, když se ani neví, zda u ovládání té výhybky nestojí bílý heterosexualní muž, snažící se vnutit svou vůli diskriminované genderové menšině z pozice iluzorní nadřazenosti. To je to morální dilema, které je nutno řešit, že při tom umřou nějací lidé je u takto zásadní věci naprosto nepodstatné a jen to odvádí pozornost od důležitějších problémů.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PAN_ILFORD: pravda, měl by se na to někdo podívat z jinýho úhlu!
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Vy asi nestudujete humanitní obory
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    taky na to lze koukat tak, ze vzhledem k tomu, ze pocet lidi je konecny, je vzhledem k uspore paliva daleko efektivnejsi spodni reseni:p
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    podle me bys vic lidi zabil na ty spodni koleji, nemuzes predpokladat, ze by koleje byly nekonecne a nekonecne funkcni a navic by lokomotive rozhodne casem dosla nafta. A to si myslim, ze by dosla driv dole, pac by pri tom prejizdeni tolika lidi mela vetsi odpor a hlavne vetsi sanci nakonec vykolejit
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    CHOROBA: Těžké rozhodnutí. Správný vědec by pustil vlak oběma kolejemi a pak porovnal výsledek. Ideálně experiment několikrát zopakovat.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    CHOROBA: v prvním případě nikdy nenastane čas, kdy by bylo mrtvých nekonečno lidí, ve druhém zemře reálné nekonečno hned po tom, co je přejet 1. člověk... Vskutku záludné dilema
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam