• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další


    Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

    Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.





    Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    KAERO
    KAERO --- ---
    SIRIEN: pane kolego, dovoloval bych si rozporovat vasi uvahu ze "\rho" je tinco, a tvrdim opponentni hypotezu ze zmineny znak je parma, coz podporuji faktem ze obloucek je zespoda uzavreny. ale bohuzel ma sindar nebo quenya je taktez spatna, takze tomu take nerozumim.

    (GUMBA: to \varphi me rozsekalo. pulku sveho zivota premyslim proc je to "var", ja vzdycky myslel ze to je normalni zapis a ne druhy...)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SIRIEN: Ja tam zadny r nevidim, jen \rho a \varphi
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAERO: atat itiat itirar tarar tiriar atat 2 itirar tarar tiriar?

    ? Můj sindarin zápis tengwar už asi neni co bejval a celý to je psaný dost odflákle, zejména ten znak "r" pokud to je fakt "r" je fakt hroznej škrabopis. Každopádně sindarin ani quenya (popř ani Černou řeč) neovládám, takže přeložit to případně musí někdo jinej. Ale z toho znění bych tomu moc nedával. (Čteno v quenya zápisu to zní ještě hůř.)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BURAN: Ty mas Suchreho v ignore?
    BURAN
    BURAN --- ---
    AXTHEB: tak co to tedy prosim znamena?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BURAN: Ne.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Gender dimension means integrating sex and gender analysis into research. Tedy, ze ve vyzkumu, jak zraloci napadaji lidi, bereme v potaz menstruaci.

    Nemelo by to nic rikat o tom, kdo vyzkum provadi.
    BURAN
    BURAN --- ---
    AXTHEB: tak to poznamka, aby v tom nikdo nehledal tvrde kvoty genderoveho slozeni teamu.
    Ale tohle "Gender dimension in research content means taking into account as relevant the biological characteristics and the social and cultural features of women and men in the content of the research itself." znamena, ze urcity gender muze byt pro dany vyzkum vhodnejsi, ne?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Jinak receno mi dava smysl jen odpoved Y|N|N/A
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    AXTHEB: Ja jsem si precetl definici pojmu na strankach stanford.edu ... tomu rozdilu ja rozumim, ale neni mi jasny, co se do kolonky Gender dimension pise, protoze priklad tam neni.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUCHRE: It does not refer to the gender balance of the research team participating in the research project.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Neni uplne jasny, co do "gender dimension" patri za data a jakej je ocekavanej vstup.

    To, co pise KAYLA, mi dava smysl, ale i pri nejvetsi snaze nevidim korelaci mezi uvadenym pohlavim a faktem, ze se neco testuje pro obe pohlavi. To je spis otazkou metodiky a inteligence autoru (rozhodne tim nemyslim inteligenci autoru dotazniku).

    Spis mi to pripada jako pokus splnit nejaky narizeny genderovy kriteria a snaha to nejak okecat, aby to nevypadalo tak blbe.
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    KAERO: Já to teda chápu tak, že "gender dimension" není poměr mužů/žen, co na projektu budou participovat, ale jde o to, jestli obsah projektu bere v potaz biologické, sociální a kulturní rozdíly mezi ženami a muži. Přeloženo do řeči příkladů - aby se třeba pásy v autech netestovaly jen na modelu průměrného 175 cm vysokého muže, ale zároveň i na modelu průměrné 162 cm vysoké ženy a tak podobně - výzkumů, co to v potaz nebralo, bylo v historii dost a dost a měly větší nebo menší následky (a samozřejmě někdy naštěstí nebyl rozdíl). A pořád se občas takové nerovnoměrné výzkumy dějí, proto tam je nejspíš ta otázka. Je to kostrbatě napsaný, no... A ne, nejsem absolventka gender studies, vystudovala jsem navigaci a radary ;-) A samozřejmě pokud je to na projekt aplikovatelné, pochopitelně je rozdíl, když je výzkum vedený na téma spektrální analýzy supernov, ale proč mít víc formulářů, když stačí jeden a nehodící se škrtněte :-D
    MHO
    MHO --- ---
    KAERO: A pak, že absoloventi gender studies jsou ve vědě k ničemu. Minimálně by věděl(y|i) co to sakra znamená a jak to vyplnit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    v ramci evropskych projektu H2020 se musi vyplnovat pocet zenskych/muzskych pracovniku (tvrda veda mereni, nedelam zadny socialni vyzkum). A v tom formulari kde se to vyplnuje je tohle:

    "* Gender dimension in research content means taking into account as relevant the biological characteristics and the social and cultural features of women and men in the content of the research itself. It does not refer to the gender balance of the research team participating in the research project."

    Prijde mi to vtipne... asi proto ze tomu nerozumim a jsem ignorant.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Ony vtipné mohou být i kontrasty mezi vědeckým experimentem a popkulturou

    Mimochodem officer Schrödinger je roztomilý vlkodlak v Hellsing OAV
    LYCO
    LYCO --- ---
    KARIBIKCZ: Ale co dělají se zápornými ptakopysky?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam