• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další


    Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

    Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.





    Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    KAERO: Já to teda chápu tak, že "gender dimension" není poměr mužů/žen, co na projektu budou participovat, ale jde o to, jestli obsah projektu bere v potaz biologické, sociální a kulturní rozdíly mezi ženami a muži. Přeloženo do řeči příkladů - aby se třeba pásy v autech netestovaly jen na modelu průměrného 175 cm vysokého muže, ale zároveň i na modelu průměrné 162 cm vysoké ženy a tak podobně - výzkumů, co to v potaz nebralo, bylo v historii dost a dost a měly větší nebo menší následky (a samozřejmě někdy naštěstí nebyl rozdíl). A pořád se občas takové nerovnoměrné výzkumy dějí, proto tam je nejspíš ta otázka. Je to kostrbatě napsaný, no... A ne, nejsem absolventka gender studies, vystudovala jsem navigaci a radary ;-) A samozřejmě pokud je to na projekt aplikovatelné, pochopitelně je rozdíl, když je výzkum vedený na téma spektrální analýzy supernov, ale proč mít víc formulářů, když stačí jeden a nehodící se škrtněte :-D
    MHO
    MHO --- ---
    KAERO: A pak, že absoloventi gender studies jsou ve vědě k ničemu. Minimálně by věděl(y|i) co to sakra znamená a jak to vyplnit.
    KAERO
    KAERO --- ---
    v ramci evropskych projektu H2020 se musi vyplnovat pocet zenskych/muzskych pracovniku (tvrda veda mereni, nedelam zadny socialni vyzkum). A v tom formulari kde se to vyplnuje je tohle:

    "* Gender dimension in research content means taking into account as relevant the biological characteristics and the social and cultural features of women and men in the content of the research itself. It does not refer to the gender balance of the research team participating in the research project."

    Prijde mi to vtipne... asi proto ze tomu nerozumim a jsem ignorant.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Ony vtipné mohou být i kontrasty mezi vědeckým experimentem a popkulturou

    Mimochodem officer Schrödinger je roztomilý vlkodlak v Hellsing OAV
    LYCO
    LYCO --- ---
    KARIBIKCZ: Ale co dělají se zápornými ptakopysky?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MHO: No když to potřebuješ rozepisovat a dovysvětlovávat komiksem, tak už je to pro "veřejnost". Mě se líbí vtipy, kdy po větě "Fyzika-věda která používá extrémně dlouhé a komplikované rovnice k popisu proč se míč kutálí." odehraje celý ten komiks v hlavě. (úplně nejvíc mě baví vtipy, které mi dochází až po chvilce přemýšlení - díky mé retardaci je jích docela dost)
    MHO
    MHO --- ---
    HOWKING:

    Ale běžný člověk vědce vnímá asi takto:


    Můžete si kliknout pro dalšé obrázky. Samostatnou kapitolou pak je doporučený related tag "mad".

    Vtip FJERTIL je postaven na kontrastu tohoto stereotypu a reality v komunitě. Paroduje důležitost citace versus skutečná závažnost objevu pro lidstvo.

    To, že je složité popsat pohyb míče by asi taky šlo popsat nějak vtipně. Ono to i vtipné je. Ale chce to vyprávět jinak. Třeba komix:

    Pole jedna: Skupina vědců popisuje tabuli rovnicemi. A vykřikuje "přidej korilosovu sílu" a nebo "pozor na gravitační vliv himálájského masivu"
    Pole dvě: stojí kolem superpočítače a čekají na výsledky numerického pozorování. Čtenář očekává, že výsledkem bude minimálně další mise na měsíc a nebo ještě dál.
    Pole tři: pozorují kolející se míč a jsou štastní, že jim to vyšlo.
    KARIBIKCZ
    KARIBIKCZ --- ---
    Ehm, a co kachny a bobři?

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HOWKING:
    hele a nebyl on problem spis ve formulaci ?
    Vtip je nevtipnej kdyz k nemu potrebujes omacku. to ze na vypocet bezne veci nekdy potrebujes desnej aparat a vetsina lidi to nevi prece jeste neni vtip nebo jo ?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A pod tíhou argumentů jsem smazal ten vtip s míčem, který správně pochopí právě jen fyzici, kteří vědí, jak by vypadaly pohybové rovnice byť jen idealizovaného míče po hladké nakloněné ploše v grav poli země stáčeného vlivem koriolisovy síly vyvolávající tak změnu sklonu rotační osy míče a vzniku precese setrvačníku toho míče - jako ta rovnice bude minimálně na A4. Takže to nebyl vtip pro běžné lidi. (ale vzhledem k mínusům co dostal tu asi nikdo nemá páru, jak by taková pohybová rovnice vypadala) - http://4.bp.blogspot.com/...NQ/UP_gfnArO8I/AAAAAAAAAbo/UAh9ViPY9wo/s1600/physics+nd+how+it+works.jpg
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BROUKOID: Rozumím tvému názoru, ale asi jsem pak hlupák, protože nechápu počet laiků u vtipu FJERTIL který se mi mimochodem líbí právě proto, že si dělá srandu z vědců. (a dokonce oprávněnou, protože tak jako v tom vtipu to přesně je)
    KAERO
    KAERO --- ---
    BROUKOID: tak vtipnost vtipu je celkem subjektivni vec, a jestli tu budeme hodnotit zda je vtip dostatecne vtipny pro vybranou vrstvu lidstva, tak to tu uz nebude vtipne. (a uz to prestava byt vtipne).
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    HOWKING: jedno minus ode me.
    A maly vysvetleni: vtipy, ktery sem davas sou vtipy "normalnich lidi" o vede/vedcich, z pohledu "normalnich lidi". Plus tady treba ja davam vtipum, ktery sou nekdy o vede, ale vicemene o cemkoliv, ale sou z pohledu vedy/vedcu/(vedecky orientovanych jedincu).
    Abych to lip priblizil (z myho pohledu, nemuzu mluvit za ostatni): kdyby si do klubu o Justinu Bieberovi dal vtip typu: "Jakej je rozdil mezi kastrovanim kocky a hudbou Justina Biebera? Zadnej." - zatimco vetsina lidi s tim bude souhlasit a treba i tenhle typ vtipu oceni, nebo se i zasmeje, tak prave v klubu o bibrovi to uspech nesklidi, a dostanes minusy..
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: nekdo to ocenil, nekdo ne. hlavne se z toho minuskovani nezblaznit. neboli:
    Říkám jim - neřeš mínusy, neřeš mínusy, neřeš mínusy, nebo se z toho zblázníš! A je to marný, je to marný... Je to marný!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GANDHI: Dobře ty :D
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    HOWKING:

    Bullshit:p
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    HOWKING: se s tim smir!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Naivně jsem si myslel, že tuto faktickou úpravu zdejší osádka ocení. (u "umělců" mimo audit bych to nechal být bez povšimnutí)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALVATOR: No nešlo o pravopisnou úpravu (ano nevšiml jsem si), ale o faktickou. Zkřížit vydru a kachnu nejde. Ale za pokus o křížený by vyhazov byl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NAVARA: Aby to viděli všichni. Me je to ukradený, ale ať mají ostudu jinde.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    HOWKING: Hele, já se k tomu klidně přiznám. Dal jsem ti mínus proto, že je to tak třeskutě vědecky vtipnej vtip, že jsi na třech příspěvcích dohromady nasbíral -1 like.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam