• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Einstein-Pythagorova věta:
    E = m.(a²+b²)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: mno a jaka by byla v tomhle pripade odpoved na puvodni otazku? kdyz budu na sobe mit "oblek generujici SEP pole". uvidim ja sam sebe, nebo ne?:)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vedci nasli nejmensi castecku hmoty je jí "zub casu"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: cesky pole problemu nekoho jineho.
    EKG
    EKG --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: Jako ze klerik si umi stoupnout tam, kam se nebude strilet.
    MILAN_JIRKOVSKY
    MILAN_JIRKOVSKY --- ---
    ONDRA_99: Mozek se dá oblbnout poměrně snadno, stačí si vzít různý optický iluze a co všechno lidi nevědomě vytěsňujou, šlo by jenom o to správně působit na tu část mozku řešící vidění, defacto by to pak bylo něco, z čeho si dělal srandu Douglas Adams s jeho SEP polem. Čekal bych, že by v takovym případě člověk i mohl tušit, že je něco špatně, ale prostě by nevěděl co. Samozřejmě to nemám nijak víc promyšlený, jen takovej nápad zkusit se na ten problém podívat z jiný strany.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ERGOSUM: když nad tím přestaneš přemýšlet jako nad neviditelností a začneš nad tím přemýšlet jako nad perfektní adaptivní kamufláží, tak zjistíš, že většinu případů užití (sledovačky, odstřelovači, převaha v přestřelce, tyhle Tvoje protiopatření vůbec neřešej.

    Ale případně by tu někde mělo bejt přímo SR téma, myslim, že ho mám i booknutý, tak to můžeme klidně dořešit tam :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: kouř a noční vidění? Boj v budove v noci, vyhodit jističe a použít infra?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    hahaha
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MILAN_JIRKOVSKY: Otazka je jak to na jeho strane zaridit tak aby nevedel o tom ze s nim neco delas.
    IKARI
    IKARI --- ---
    GILHAD: to jsem rikal, jen by to nebyly fleky ale bod v miste ohniska, diky vlastnostem cocky ;) a ta cocka by samozrejme mohla byt normalne viditelna, ale prave diky ni, bysme mohli odfiltrovaly vsechny neuzitecne uhly, tak by zase byl videt jen nula-rozmenny bod :)
    MILAN_JIRKOVSKY
    MILAN_JIRKOVSKY --- ---
    Možná by bylo jednodušší řešit tu neviditelnost na straně příjemce, ne na straně zdroje. Tj. rušit oči / vizuální aparáty těch, co toho "neviditelného" nemají vidět.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SIRIEN: ShR
    "kde se tohle maskování hodí a kde bys to potřeboval, se takovýhle blbosti budou instalovat fakt blbě. Náměstí, křižovatky, poušť, les...)"
    Reflektory aut, reklamy, lidi a auta vrážející do neviditelného objektu, lidi a psi, co si můžou všimnout "něčeho divného". Může to tam být v infra, nebo v UV provedení.
    Stopy v písku, vířící písek, písek usazený na objektu. Taková "světelná závora" se dá promítnout i na písek.
    Listí, jehličí, křoví a větve, No dobře. Ale v lese je obyčejný maskovací oblek skoro stejně účinný.

    Vlastně je ta neviditelnost použitelná jen ve dne proti obloze, pokud není mlha apod. laser není viditelný v prostoru a je pohlcený, ale ne vyzářený na druhé straně. A při poměru opatření vs protiopatření...

    Pohledem do současné reality: Zatímco neviditelnost je drahá a zatím pořádně nefunguje, protiopatření jsou běžně dostupná a levná. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Takze, kdyz ho nevidim, tak me nevidi ma vlastně důvod!
    Tak odtud to ti pstrosi maj!! Voni byli driv neviditelny.!!!

    (ja vim ze pstros hlavu do pisku nestrka)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ERGOSUM: co ste hráli?

    (Podobné protiopatření má tu nevýhodu, že krásně funguje v místech, kde to spíš nepotřebuješ, protože tam máš snazší nainstalovat mrtě jinejch senzorů, od tepelnejch přes pohybový, váhový, elektromagnetický a nevim jaký další - na druhou stranu tam, kde se tohle maskování hodí a kde bys to potřeboval, se takovýhle blbosti budou instalovat fakt blbě. Náměstí, křižovatky, poušť, les...)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Je to varianta.
    Co se spočítá tímhle?
    ΠR
    RuH
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GILHAD: To máš vlastně pravdu. Čočka přemění na svém povrchu obyčejné světlo na "magické" a zbytek oka pracuje s "magickým světlem" Tudíž se ho obyčejné světlo nijak netýká.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    IKARI: Myslim, ze naopak se smerovym potlacenim by to bylo tak, ze v jakem uhlu bys videl dopredu, tak umerne tomu bys byl zezadu videt, protoze by polopropustna sitnice bny cast svetla pohltila

    (predpokladam, ze pohlcuje jen ze smeru, kterym chces videt - a tudiz to co pohlti a vidis nepokracuje dal a zezadu se to tudiz jevi jako cerna / tmavsi (u jen castecneho zachytavani) zadni cast sitnice. Naopak zepredu (kam vidis) by nemuselo byt videt nic, pokud by ta sitnice byla polopropustna, cili svetlo (a obrazy) zezadu by propoustela bez omezeni.

    Kdo by sel za tebou, videl by dva cerne fleky ve vysi hlavy, na koho bys koukal by nevidel nic, nebo jen stiny tvych sitnic na zdi za tebou, pokud by sam mel zdroj svetla v zadech.

    Porad tu je ale problem s ostrenim (pruhledna neviditelna cocka svetlo nelame a nesoustreduje)

    Pak by jeste mohlo byt "vylepseni" ze by nebyja jednostranne viditelna jen cocka oka, ktera by svetlo zpredy "odchytla a odvedla do zvenku neviditelne casti uvnitr" a sitnice sama by zvenku videt nebyla, ale zachytavala by jen to svetlo predane a zaostrene cockou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Pokud by byl místo očí foťák jak v mobilu, s nenápadným zbarvením nepotřebuješ velké bulvy(ty nesmějí pustit světlo na sítnici z druhé strany).

    ADD aktivní technická neviditelnost. Řešil jsem v rámci hry protiopatření. Je krutě jednoduché.
    Takováhle laserová světla promítat na stěnu
    LED laser vánoční projektory IQ-L
    https://www.thermowell.cz/12074/led-laser-vanocni-projektory/
    a prostor snímat zpředu i ze zadu.
    Aby se pohyblivý laserový obraz promítl na správné místo na zdi a přitom z maskovaného objektu nebylo vidět nic vystupovat, ani se odrážet, ani pohlcovat, je nejspíš za hranicemi fyziky.
    Jinak řečeno: Objekt bude buď dělat stín, nezobrazí promítaná světýlka, nebo bude svítit jak vánoční stromeček. :-D
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam