Pobavilo po ranu. Fotka pana dobrovolnika co odecita teplotu a tlak pro CHMU. Drzi v ruce rtutovy teplomer a u toho popisek "Manuální měření je podle mě přesnější, říká dobrovolný pozorovatel počasí."
Jasne, pan jen zrovna ukazoval teplomer na foceni, ale zasmal jsem se.
Jinak k te 'presnosti': ani omylem. Kdyz mu CHMU doda termoclankovou sondu, tak se neni co divit a kvalitni rtutovy je na tom lip. Ale kdyby mel platinovou nebo termistorovou sondu tak jakekoliv rucni zirani kde presne konci ta rtut se muze jit zahrabat. Ale to stejne nema smysl protoze vsechny okolni vlivy mereni a problemy definice co presne vlastne meri maji vetsi vliv. Jenze tohle uz se do clanku neda a lidi ted maji pocit ze jo, je to jeste dobre, lidi jsou porad potreba, automatizace a pocitace nas jeste nesezraly.)
Manuální měření je podle mě přesnější, říká dobrovolný pozorovatel počasí. Autor: Petr Janoušek
Fotogalerie: Manuální měření je podle mě přesnější, říká dobrovolný pozorovatel počasí.https://www.idnes.cz/hobby/domov/dobrovolny-pozorovatel-pocasi-petr-janousek-jihlava-vysocina.A220119_094534_hobby-domov_bma/foto/BMA90e10e_IMG_20220113_120803_1.jpg