• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    LYCO
    LYCO --- ---
    GUMBA: normálně jsem pro posmívání se pitomým jednotkám, ale tady bych řekl že je to přirovnání použité dobře: prakticky každý ví jak jsou auta široká, takže si rychle udělá dobrou představu.

Ale teda v centimetrech to tam mohli napsat taky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    "Všude byly obrovské trhliny, některé velikosti Ústředního autobusového nádraží Ostrava, a mezi nimi úzké mosty"
    "Sevřela se nám srdce." České trio nastoupilo do monstrózní stěny Mašerbrumu - Aktuálně.cz
    https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/maserbrum-vystup-startuje/r~092ed4fe123511edb1f50cc47ab5f122/
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    FJERTIL: ne, na to je moc mala, ve skutecnosti je fabie puštíq
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    FJERTIL: Da se říct. Oboje je obvykle ráno plné myší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FJERTIL: nene, výr létá neslyšně, kdežto Fabie... :-)
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    BROUKOID: Takže ve finále je Fábie něco jako výr!
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: ..fabie ma po stranach chvostky - zrcatka vypadajici jako usi. Ostatni ridici proto rikaji fabii "hluchej debil ve fobii". Nejsou to ale zadne usi a fabie je k odbocovani z pruhu do pruhu nejspis vubec nepotrebuje. Ma je asi jenom na ozdobu. Neco jako blinkry u BMW.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    KAERO: To zní jako něco, co by si mohli pořídit Finové...

FIONOR: A to ještě v lepším můžeš udělat pro vodu.

GUMBA: SCHWAB: rozpětí
    KAERO
    KAERO --- ---
    GUMBA: a zajimavy poznatek - skoda fabia se asi pocita bez zrcatek. nebo mozna to ma byt se sklopenymi zrcatky.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GUMBA: *šířky!
    nezaměňovat;)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Vždy jsem považoval Fábii za jednotku objemu, ale zřejmě se vžila již i jako jednotka délky.

P_M
    P_M --- ---
    FIONOR: To mi připomíná úryvek z jedné béčkové detektivky: "mrtvolu rozpustili v kyselině přiostřené louhem..."
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    OMIKRONN: Já nechápu, že lidi ještě nepřišli na to, že si mají přinést transparent podle lokace, kde stojí vůči hlavnímu pozorovateli.
    U pódia by stačil transparent velikosti A6, zatimco vzadu na Letné si prostě vezmu ceduli zvící půl hektaru. Easy.
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    KAERO, ERGOSUM: Počkat počkat, transparenty se při demonstracích pokládají naplocho na zem? To není úplně typický obrázek toho, co vídáme v televizi... Existuje vůbec nějaká studie toho, jaká je optimální hustota transparentů na demonstraci, aby se maximalizovala jejich plocha viditelná na záběrech televizních kamer, příp. v zorném poli člověka stojícího na pódiu před nimi? Tady se toho musí vyzkoumat podstatně víc...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BROUKOID: tak mame objem olympijskeho plaveckeho bazenu .. ktery na hrane jednotek odvozenych od SI, a pak tu mame objem fotbaloveho stadionu.
    To co pises ty jsou vsechny z te hrany jednotek odvozenych od SI.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    ERGOSUM: marna snaha, entropii nezastavis... jakmile standardizujes vaclavak, nekdo pride se staromakem, jakmile standardizujes forbalovy stadiony, ozvou se basketbalisti...

HAHAHAHAHA!

GILHAD
    GILHAD --- ---
    ERGOSUM: Já bych nediskriminoval a použil "transparent / ((václavák / fotbalový stadion) * texas)"
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Volám po jednotící komisi, která definuje zda bude platný "transparent / václavák" nebo "transparent / fotbalový stadion". Aby v tom nebyl zase zmatek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam