• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SCHWAB: v tomhle pripade doslo ke kolapsu hnatovy funkce a je potreba useknout obe a spalit... sorry
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SCHWAB: neee... neee.... bghgggblluueeeeeeeeee...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    UNTOY: to neni moc dobrej priklad, leva ponozka se od pravy vesmes neda nijak poznat, nehlede na to, ze i kdyby dala, nikdo mi nezabrani dat si levou ponozku na pravou hnatu a podobne. Navic ponozky se vyrabej seriove a podle jedny interpretace sou vsechny levy ponozky jedna ponozka pohybujici se v case vpred a vsechny pravy ponozky ta sama ponozka, pohybujici se v case nazpatek. Proste chaos, absolutne nefukncni analogie.

Ale nezoufejte, mam lepsi analogii:
    Pokud jste Alice, useknete si levou nohu, vakuove ji zabalte a poslete postou na druhy konec sveta Bobovi.
    Zaroven Alice Bobovi zavola, ze mu posla nohu, ale nerekne mu kterou, nicmene mu posle checksum, ze celkovy pocet jejich nohou je 2.
    Ve chvili kdy Bob otevre krabici, okamzite vi, ze Alice ma pouze pravou nohu, a to dokonce driv, nez by mohla zprava dorazit rychlosti svetla od Alice k Bobovi.

A pokud by balik cestou otevrel postak Charlie, noha by shnila, a checksum by Bobovi vysel mensi nez 2 (protoze vetsinu by sezrali cervi), a Bob tak bude vedet, ze zprava neni bezpecna.

Realizaci startupu vyuzivajiciho hnatovou kryptografii zalozenou na vyse uvedenem prikladu necham na laskavem ctenari.
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    GUMBA: a ze sluchátka se ozvalo, ale prosím, beze všeho...
    (mas stesti ze se nudim behem mereni :) )

GUMBA
    GUMBA --- ---
    KAERO: Ještě bych odmazal všechny ty nadbytečné závorky :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    HOWKING: Fixed!

HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Leda ten 2D obrázek smrsknout do 1D a pak místo bude :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: jeste by to slo udelat jako paralelni vesmiry, ale na to je plocha monitoru mala :)
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    pridej oranga a meme mana a teprve pak to bude poradne kvantove fixed..
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Fixed :)

HOWKING
    HOWKING --- ---
    ZETOR_13: Musel jsem. Jinak bych byl za vola, že postuju nesmysly :D
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    HOWKING: rozebrat si vlastni vtip? to tu jeste nebylo...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale aspoň lze říci, že to spektrum před měřením je 16x degenerované, jestli dobře počítám :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    I když asi to smažu. Ono je to zavádějící. To dělal někdo, kdo zcela nepochopil kolaps vlnové funkce. Ta zkolabuje do jednoho vlastního stavu, tedy ostatní možné přestanou existovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAMAHL: jsem si dovolil pridat zapomenutou konstantu:

KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PISKOTIS
    PISKOTIS --- ---
    Z rozhovoru s ChatGPT:

Já: Jde ti to, připravíš mi další vtip. Tentokrát o sobě samé ?

ChatGPT:

Jistě, zkusím to s následujícím vtipem:

Co říká umělá inteligence, když si něco nepamatuji? "Omlouvám se, ale myslím, že jsem zapomněla být dokonalá."

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam