• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    KAERO: a chudaci na jizni polokouli to navic maj obracene :)
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    KAERO: je to ještě zábavnější, kdysi se ukázalo, že větší úspěšnost u maturit (státních) mají děcka narozená v září
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: presne, strelci a kozorozi maji nejotravejsi rodice, protoze jejich deti poznaly "krasu" sveta, kdyz bylo venku -5° a sracek po kolena. Ev. jenom -10° a namraza takova, ze si polovina sousedu dala rano polibek s chodnikem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: doopravdy ta zavislost funguje, ale opacnym smerem. To jestli se narodis v lete nebo v zime ovlivni rodice, kteri musi resit jestli koupi mimnkovske oblecky na zimu nebo na leto. No a oblikat mimino na zimu je mnohem vetsi pruda nez (ne)oblikat na leto. A pak ze na te astrologii nic neni... :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: ja bych zverokruh, cinsky kalendar atd. vyradil z astrologie a presunul ho do klimatologie.
    To jestli slavis narozeniny v lete anebo v zimne ovlivni tvuj zivot stejne, jako jestli je v lete venki 30° anebo 45°
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Hledal jsem tu jeden mem. Mám pocit, že tu byl a dokonce si myslím, že jsem ho možná dával i já, ale nenašel jsem ho. Tak repete.

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jak zavraždit Putina (a jeho široké okolí) - poslat mu jako dárek antikoláč :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    HOWKING: kdo nemá hmotu, dá si tam antihmotu
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HOWKING: a pak se konečně vymanit z cyklického odkazu při definici jedničky a nuly ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Pokud chcete udělat jablečný koláč od začátku, musíte nejdřív vymyslet Vesmír.
    (vlastně to není vtip, ale fakt :D)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ALDARION: jj, liteřina je sice tvrdší a otěruvzdornější než samotné olovo, ale sviní taky pěkně, navíc se tam taky pracovalo s roztaveným kovem, a to vždycky znamená jednak páry, jednak oxidickou strusku a prach... samotná tiskařská čerň taky nebyla nevinná - všechny tyhle staré řemeslné a průmyslové provozy byly naprosté peklo - bez ochranných pomůcek, bez ventilace, často bez povědomí o škodlivosti (a nebo s povědomím, ale co jako, lepší než chcípnout hlady i s desetihlavou rodinou... i když třeba u té fosforové nekrózy v sirkárnách nevím nevím)...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZCR: Staří sazeči taky trpěli chronickýma otravama z povolání, liteřina je měkká, hezky se ti otírá do prstů a ty drobné litery v rukavicích prostě neuchopíš (nebo aspoň v rukavicích, co byly tehdy k dispozici). Za starými knížkami je obětavá kasta plešatých churavých řemeslníků, který často slejzaly nehty...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FURAN: Kdyby jen rychlost světla. Počítají se nahé singularity ne od rotace, ale od kosmologické konstanty :D
    FURAN
    FURAN --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    GIOMIKY: 13. unreadable text
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    PALEONTOLOG: připomnělo mi, že jsem nedávno četl toto:

Vědci zkoumají výrobu léků astronoma Tycho de Brahe | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/tycho-de-brahe-vedci-vyroba-leku-wolfram_2408041937_epo
    Tycho Brahe pracoval s wolframem ještě před jeho objevením. Vědci zkoumají i jeho výrobu léků
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZCR: taky je dobry si precist nejaky zakladni informace o sterejch alchymistech a cernejch kuchynich. ti meli vzdycky spatnej konec.a pan goodyear, objevitel vulkanizace gumy, na tom zdravotne taky nebyl vubec dobre..
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam