• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další

Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.

Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HRAFNAIN: Můžeš si sám najít, že nástup zimy, jara, období zrání, ... se stále o něco opožďuje. Já to pamatuji. Nevím teď přesně, které pohyby planety to mají na svědomí.
    A že koukáme na posunutá souhvězdí, než naši předkové si rovněž ověříš.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    ERGOSUM: jak se zvěrokruh pootočil?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MEJLA77: Já mluvím o tom, že být narozený "ve znamení" = v části roku, poznamenalo tvůj ranný vývoj nějakým směrem. (Mluvím o době bez zboží z dovozu a konzerváren) a tak děti ze stejného znamení měly podobné dispozice. A určité roční období jim vyhovovalo víc, nebo míň. Dřív to byla statistika. Dnes jsou jiné podmínky a dřívější pozorování už neplatí (+ se zvěrokruh pootočil). Dnes by podobný výzkum zastaral, než by byl dokončen. Ale i tak se to zkouší.

Že z toho šejdíři a aktivisti odvozovali údaje mimo obor platnosti je další věc.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ERGOSUM: IMO astrologii vždycky "něco funguje" - prostě ten popis je tak vágní a tak široký, že se do něj vejde téměř každý... navíc často pochlebuje - takže třeba dochvilný, starostlivý, pořádný... dosaďte si nějakou pozitivní vlastnost a pak zkuste popřemýšlet, zda ji máte :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    No a dříve byly dispozice dané teplem, stravou, nemocema, pohybem, těžkou prcí kdy, čoudící pecí a já nevím čím dalším. Děti zkrátka byly jiné. A do povahy se to také promítlo. Takže mám zato, že něco z astrologie fungovalo.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JON: Přesně tak. Dítě narozené v lednu nebo únoru má vývojový/růstový náskok proti dítěti narozenému později, a těch "pár" (potenciálně až 10) měsíců hraje roli při úvodních testech, kde se rozhoduje, kdo se dostane do dětské tréningové skupiny a kdo ne. A pokud nemáš supervlivné rodiče, kteří tě do té skupiny protlačí pomocí obálky nebo jiné neoficiální metody, tak už nemáš šanci dohnat náskok těch, co mají profesionální tréningy - bez ohledu na to, jak moc budeš na rybníku za vsí bruslit a tlouct do puku.
    JON
    JON --- ---
    QZUZKA: ale to je zamena priciny a dusledku, ne?
    neni pricinou uspechu v NHL narozeni v prvni casti roku
    ale dusledkem kriteria pro start hokejove kariery je zvyhodneni lidi narozenych v prvni casti roku
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    QZUZKA: to je prakticky ve všech kolektivních sportech i u nás se to dělalo po ročnících.

I český hokej
    Hašek-leden
    Jagr-unor
    Hejduk-unor
    Eliáš-duben
    atd....
    Takový Bobby Holík je dokonce 1.ledna ale zas Robert Reichel až v červnu

Pastrňák je v květnu..... Krejčí v dubnu. Ručinský v březnu
    Jako co mě tak napadli náhodně takový ty hvězdy z historie, tak z druhý půlky roku nic moc.

A když se podívám na fotbal na český tým a medaile na euru tak 15 v roce 1996 a 16 v roce 2004 bylo narozeno v první půlce roku z 22 členného kádru.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    NOHOUS: a v NHL hraje nadstatistické množství pozdních kozorohů a vodnářů, zatímco střelci nejsou dobří útočníci.
    (V USA pro dělení věkových kategorií používají kalendářní roky)
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    KAERO: a chudaci na jizni polokouli to navic maj obracene :)
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    KAERO: je to ještě zábavnější, kdysi se ukázalo, že větší úspěšnost u maturit (státních) mají děcka narozená v září
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: presne, strelci a kozorozi maji nejotravejsi rodice, protoze jejich deti poznaly "krasu" sveta, kdyz bylo venku -5° a sracek po kolena. Ev. jenom -10° a namraza takova, ze si polovina sousedu dala rano polibek s chodnikem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: doopravdy ta zavislost funguje, ale opacnym smerem. To jestli se narodis v lete nebo v zime ovlivni rodice, kteri musi resit jestli koupi mimnkovske oblecky na zimu nebo na leto. No a oblikat mimino na zimu je mnohem vetsi pruda nez (ne)oblikat na leto. A pak ze na te astrologii nic neni... :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: ja bych zverokruh, cinsky kalendar atd. vyradil z astrologie a presunul ho do klimatologie.
    To jestli slavis narozeniny v lete anebo v zimne ovlivni tvuj zivot stejne, jako jestli je v lete venki 30° anebo 45°
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Hledal jsem tu jeden mem. Mám pocit, že tu byl a dokonce si myslím, že jsem ho možná dával i já, ale nenašel jsem ho. Tak repete.

HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jak zavraždit Putina (a jeho široké okolí) - poslat mu jako dárek antikoláč :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    HOWKING: kdo nemá hmotu, dá si tam antihmotu
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HOWKING: a pak se konečně vymanit z cyklického odkazu při definici jedničky a nuly ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Pokud chcete udělat jablečný koláč od začátku, musíte nejdřív vymyslet Vesmír.
    (vlastně to není vtip, ale fakt :D)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ALDARION: jj, liteřina je sice tvrdší a otěruvzdornější než samotné olovo, ale sviní taky pěkně, navíc se tam taky pracovalo s roztaveným kovem, a to vždycky znamená jednak páry, jednak oxidickou strusku a prach... samotná tiskařská čerň taky nebyla nevinná - všechny tyhle staré řemeslné a průmyslové provozy byly naprosté peklo - bez ochranných pomůcek, bez ventilace, často bez povědomí o škodlivosti (a nebo s povědomím, ale co jako, lepší než chcípnout hlady i s desetihlavou rodinou... i když třeba u té fosforové nekrózy v sirkárnách nevím nevím)...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZCR: Staří sazeči taky trpěli chronickýma otravama z povolání, liteřina je měkká, hezky se ti otírá do prstů a ty drobné litery v rukavicích prostě neuchopíš (nebo aspoň v rukavicích, co byly tehdy k dispozici). Za starými knížkami je obětavá kasta plešatých churavých řemeslníků, který často slejzaly nehty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam