• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Pokud oponenta definujeme jako bezrozměrný nehmotný bod...
    ...můžeme tvrdit, že jeho názory nemají váhu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---

(203.7 cm)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALVATOR: Celé naše OPBH vyjelo si autobusem ČSAD na LVT do Liberce...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    V77: CML ale neni KM, ten je vypestovanej v laboratori!
    V77
    V77 --- ---
    TRAGED: Cé eM eL
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MHO: Znám. Nasadili sme nedávno ALOISe, takže teď musíme vyřešit export KYC do PRSu, což asi budeme dělat přes PRTIMP a do toho řešíme s betreuerama jejich glíderungy, protože se bude vyjímat IIB.
    Jedu z STK, jsem OK...
    MHO
    MHO --- ---
    TRAGED: Pche. Na mne si nepřijdeš. Já se otužuji jako dodavatel v korporátech a jakákoli změť nelogických zkratek mne ani nezvýší tep. Náhodné shluky písmen označující tu nějaké oddělení, interní projekt, něco všeobecně známého nebo něco o čem nikdo neví co vlastně je. To je pro mne běžný standard. Poslední kapkou pak je zkušenost v nejmenované automobilce, kde zcela náhodná množina zkratek navíc vychází z němčiny.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TIL (kdyz uz tu resime ty akronymy)

Botanical sexism - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Botanical_sexism
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MHO: Dame si cviceni

VR?
    Chacha, kdepak, jasny Verification Run

PC?
    Ale kdeze, to je Public Cloud

Jo, dost sve kolegy za tohle nemam rad.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ILTU,KAERO: Zrovna vy dva by jste meli vedet, ze spravne cesky je to KM ( kyberneticky mozek )! ;-]
    MHO
    MHO --- ---
    KAERO: u mne je to o kontextu.

UI v beletrii mi prijde uplne prirozene Ale v jakekoliv pracovni komunikaci pouzivam AI.
    KAERO
    KAERO --- ---
    GUMBA: nojo, tys na to prisel. Ten chemik z obrazku zamyslene cumi, protoze nechape kdo mu pocmaral okno takovou trivialitou :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KAERO:
    me pobavilo ze sice jim vyrazne mzdy poskocili ale porad je to hluboky podprumer.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    KAERO: Proč musí odborník na chemii k vyřešení rovnice x2+2x+1=0 pokreslit celé okno? Ale teda lepší než ten ohraný kužel a integrály v confused math lady meme. Předělal bych mu tu kvadratickou rovnici na soustavu tří čtyř diferenciálních rovnic pro kinetiku nějakých reakcí (prostě něco, co na skle nevyřešíš), na to by mu opravdu nezbylo než zamyšleně čumět :)

Jinak nevím, jestli je to vtip nebo spíš k pláči. Včera jsem se "hádal" s ChatGPT o nějaké výrazy pro amplitudy vlnové funkce (tvrdil mi, že pro m i pro -m vycházejí úplně stejně). Když jsem si to teda po stošedesáté přepočítal, tak jsem musel uznat, že má vlastně pravdu, šmejd. Jo, a minulý týden uměl odvodit, jak souvisí obsazenosti orbitalů s prvky sférického tenzoru gradientu elektrického pole, tak tím mě fakt dost nasral. Řešil jsem to mezi svátky několik dní a on to vyblil hned. (Sice s pár chybami, ale s malou dopomocí to fakt nakonec dal.) Asi se teď budu zas víc věnovat experimentu :/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Pobavil me ilustracni obrazek u clanku na idnesu:
    "Odborníků na chemii je nedostatek, loni jim tak výrazně vyskočily mzdy"

(jasne, i chemici pouzivaji matematiku, a pokrocilejsi nez ucivo pro stredni skoly, ale clovek tak nejak ceka erlenmeyerovy banky s fialovou a ruzovou tekutinou :) )

Odborníků na chemii je nedostatek, loni jim tak výrazně vyskočily mzdy - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/mzdy-2024-chemie-obor-cr-vyplata-prace.A250115_094832_ekonomika_klak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam