• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další

Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.

Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Někdo byl líný přepočítat to na Fábie
    V noci na pátek Zemi těsně mine asteroid o velikosti žirafy. Objeven byl před pár dny - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-noci-na-patek-zemi-tesne-mine-asteroid-o-velikosti-zirafy-objeven-byl-pred-par-dny-40420857
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    ARCHIMEDES: A ted to porovnej s objemem informaci v lidskem mozku!
    Ano, zatim neumime kvantizovat vzpominky. Ale kdyz si uvedomis, co vsehno kazda vzpominka muze obsahovat, jake vsechny veci mas s tim asociovane...

Kdyz si predstavis jablko...
    Jak se to jmenuje, jak vypada, jak chutna, jak voni, jake odrudy znas, jak vypadaji, kde jsi je vsude kupoval, jake vsechny odrudy jsi ochutnal, jejich chute, jaky zvuk to dela, kdyz do nej kousnes, ty pocity v ustech, kdyz do nej kouses, jake je jablko na omak... To vsechno se musi nejak spocitat...
    A to je jen jablko...

:-)

A v porovnani s tou bakterii, kterou povazujeme za zivou... Jak vime, jake vsechny informace zpracovava? Tedy - vime ze nema mozek, ani smysly jako my. Jak se vyviji?

A to pak resis, kolik vlastne informaci je ulozeno jen v te bakterii...

(hm... asi jsem se nechal nejak unest... pardon)
    #patek
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    HOWKING: Pokud vím cyklohratek ses taky účastnil. Ty jsem tu rozhanel někdy v pátek tuším. Pokud ne příjmu mou omluvu.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    FRENZY_: aha, tim se to vysvetluje
    (...)"koncovka -utý byla navržena jednomu z autorů (PS) Jiřím Kolafou místo původně navrhované koncovky -ičutý. Stalo se tak v pátek 12. února 2010 v průběhu oběda v Menze ČVUT."
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    FJERTIL: Složení plynu nad kapalinou bude blbě. CO2 je ve vzduchu víc už nějaký pátek a vodní pára tam taky dost chybí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Ještě lepší je ten.
    "V poledne na pátek třináctého byla tato hodnota naměřena naposledy..."
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    87HIGHFLYER: aha, mea culpa. na odkaz jsem neklikl... úplně jsem ten post přehlídnul a přitom tak zajímavý čtení. ach jo... zkusím se vymluvit, že už je pátek :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    SEJDA: jinak epidemiologove to predikuji, ve ctvrtek nebo v patek bylo v nekterych novinach ze italie bude kulminovat do 2 - 11 dnu, a zda se ze ten odhad 2 dnu byl spravny.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    a ze mame ten patek dame si trosku toho archimeda :)

... osoba ponorena do kapaliny
    se brani utopeni ...

student ponoreny do alkoholu je z hospody vytlacovan silou umernou vysi uctu k zaplaceni.

JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JORIM: No hele takl možná ti přijde normální i situace, kdy vedu inovační projekt v podniku (cca 1500 zc) který má cíl změnit organizační strukturu, rozdělení odpovědností a komunikaci při řízení, a šéf trvá na tom, že každý pátek budu reportovat progres.
    PJT
    PJT --- ---
    Moje zkušenost s právníky je následující: Bylo nutné pro jeden projekt podepsat smlouvu o spolupráci. Do konce srpna. Od července si právníci pinkali texty, ladili slova a hlavně ke každému mnou navrženému řešení vysvětlovali proč to nejde. Na otázku jak by to tedy šlo odpovídali, že od toho tu oni nejsou. Poté co se prošvihly všechny termíny jsme je spolu s technickým řiditelem spřátelené firmy donutili si v pátek v listopadu odpoledne sednout spolu a během hodiny bylo řešení akceptovatelné jejich i naším právníkem (mimochodem jedno z těch navrhovaných již v červenci). Domluveno, finální text mi předali po dalším týdnu spolu s papírem, že oni podpis smlouvy nedoporučují, protože se musí antidatovat a já a náš ředitel přebíráme plnou odpovědnost za právní následky tohoto úkonu. Na dotaz zda si dělají srandu mi bylo vysvětleno, že odpovědnost za zpoždění smlouvy a odpovědnost za právní dopady této skutečnosti jsou dvě odlišné věci.

Myslel jsem, že té slečně jednu vrazím...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ted jsem se pri rozhovoru nad pivem dostal do situace, kdy jsem pri diskusi o puvodu pocitacu abinarnihonkodu prohlasil:
    Shrodingerova kocka neexistuje.
    vzapeti jsem se zarazil a povidam:
    Omlouvam se...
    kamos se pta:
    Komu?
    A ja povidam:
    Existujici Shrodingerove kocce.

asi patek....
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SH_PANDA: na osudu jsou nějakej pátek pozadu, s tímhle už laboroval páně Hitler a spol. Pro další vážnou diskuzi bych doporučil následující auditorium: [ Hitler - pohodový Vůdce do nepohody ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam