• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Drobná reklama na FB stránku s mými výšivkami - (e-shop) - Monelle Gobelins - kdo jste na FB, můžete být fanoušky :)

http://www.facebook.com/pages/Monelle-Gobelins-vysivane-obrazy/116887991702670
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MIMISEKU: 50 odstínů barev, 56x45cm, věrohodný obraz působící jako olejomalba.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    A tohle budu určitě vyšívat hned po dokončení Rybáře, pokud se teda zázračně neobjeví nějaký zájemce s objednávkou, který by mi zkřížil plány :D Odhad 2 měsíce čisté večerní práce, ale už to vidím.. Jelikož cena bude 11.100 Kč, tak to nikdo nekoupí a dáme si to do ložnice :)

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: super, můžeme se domluvit! :) pošta

jinak cenově celkem dostupná věc by byla tato reprodukce Da Vinciho, kdybyste o někom věděli, že by chtěl do bytu nebo jako dar..
    Portrét ženy - Da Vinci | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/portret-zeny-da-vinci-1098945

IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: tak přesně tohle ti můžu poskytnout už teď. Jaký obraz? Kolik křížků x kolik křížků ("pixelů")? Hodně barev? DMC? Výstup jako velkoformátové JPG? Nebo také jako PDF na více listech? Značky jako symboly na barevném podkladě? Není problém :-)).
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: :D paradoxem je, že manžel studoval na kybernetice Zpracování digitálního obrazu a nechce mi vyrobit superduper program na to :D kamarádka vyrábí předlohy v Anglii, takže se jí odvděčím v librách. Než donutím manžu mi vyrobit přesně to, co potřebuju - aby to bralo v úvahu různé hustoty aidy, až sto odstínů barev, nastevení na DMC, různé rozměry obrazu, tisknout to chci i na větší než A4, a kdyby to značky tisklo různě barevně a nebylo to takový hustý mraveniště :D

Já bych se chtěla specializovat na repliky slavných olejomaleb, čili vyšívací veledíla o min. 50 barvách, v křížku na husté aidě, o vel. přibližně 50x40cm, cenově 10-15tis/obraz a to jsem samozřejmě pod cenou, brala bych-li v úvahu počet hodin práce. Je mi jasné, že jen tak neprodám, a spíš nějakému podniku - kavárna, čajovna - než soukromé osobě. Líbí se mi, když se člověk podívá na obraz, myslí že to je olejomalba a až zblízka pozná, že jde o výšivku mravenčí pracnosti :)

Moje babička vyšívala repliky z Louvru, jenže byla v domácnosti, na domácnost měla služku a na tátu chůvu, tak mohla být vyšívací dámou :D Tak teď právě koukám po stránkách Louvru a vybírám.. a také chci vyšívat pravoslavné ikony, ty ale vůbec nevím zda by někdo chtěl :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: hele, můžu ti dodávat předlohy :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: Mám ráda věci v jednom tónu a nemusí to být jen černobílá, i když tu mám nejraději. Mám ráda čisté věci, takže jen křížky a stejně vysoké. Mám v plánu jedno větší dílo, ale to v zájmu rychlého progresu nejspíš udělám jenom gobelínovým stehem :). Nemám moc ráda kombinace křížků a rovných stehů (backstitch), přijde mi to trochu ajo znouzectnost, ale to je můj úzkoprsý pohled :). Kromě třetího obrázku, který není příliš povedený, mají všechny sedm až deset barev. Velikost delších rozměrů je cca 100 - 130 křížků, ten malej má myslím 50x50. Je to vyšívané na kanavy různých hustot, většinou jsou od A5 do A4. Ta nedokončená ženská je širší a kratší A5, přibližně.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: máš oblibu v čb fotografii? jaké mají přibližné rozměry? používáš křížek i polokřížek v rámci jednoho obrazu nebo různý počet vláken - dělení -- je to i reliéfní? kolik odstínů použiješ v čb obraze? (jsem ale zvědavka, co? :) )
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: teď si nejsem už zcela jistá (starší) - tipuju Mystic.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: rybář je dobrej, odkud je předloha?
    IORETH
    IORETH --- ---
    THURINGWETHIL: jóó, to schvaluju :-))
    IORETH
    IORETH --- ---
    Nechala jsem si poslat z Niťárny Česká Třebová jejich motanou barevnici a strávila perných čtrnáct dnů na jejím focení, úpravách v gimpu a sápání RGB kódů. Nevím. Nějak se mi to nezdá, budu muset vyšít experimentální obrázek a případně to doladit. Taky uvažuju o kalibraci monitoru, hodně to ulehčí práci.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Vyhrabala jsem a rozhodla se dokončit tohle, abych si uvolnila rám:

je to malý a kategorie "easy". Málo barev. Dneska bych to udělala poctiveji, ta předloha je dva roky stará.
    A nevěřili byste, jak dokáže řádit dítě, když mu na to zakážu hamtat. Asi na tom vidí ta prsa, či co :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    DESMOND: jejda, abych někoho nemátla, to je jen předloha :-))!
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    DESMOND: ty si chceš nechat na košili vyšít nahou babu? :))
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    IORETH: WOW!! :)) dlouho chci nějaké oblečení s výšivkou - košili asi, nebo na kabát, můžem se domluvit na zakázce? :DDD
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Rybář

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Zde moje jediné dochované výtvory (rozměr třicetněco na čtyřicetněco), Madeira, Rybář (nedodělán). Jsou prodejné, Madeira je jednodušší typ (předtištěná kanava, méně husté dirky, nepůlená vlákna, polokřížek, rám je masív ručně vyroben) 1200,- a Rybář bude dražší (mnoho odstínů, půlená vlákna, polokřížek i plný křížek, reliéf - množství vláken různé, hustší síť dírek - na Aidě) 2800,- bez rámu, s rámem 3100,-.

Madeira

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam