• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    Křížková výšivka a vše, co s ní souvisí.
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: přijďte, uděláme kurz :-)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    IORETH: asi k tobě zajdu na návštěvu - už jsem jich pár udělala, ale to počítání je fakt peklo :D A to ani nemluvím o tom, že to potřebuju vysvětlit a naučit dalších 10 holek
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: jde a dokonce dost snadno. Dělá se to "ručně", není k tomu potřeba žádnej dobrej zdrojovej obrázek, stačí, když tvůrce pochopí, o čem ten vzor je.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    K těm předlohám jsem se chtěla zeptat - jde takhle dělat i předlohy pro symetrické výšivky? Konkrétně mi jde o tuhle specifickou kopanickou
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: kdo to organizuje? Ten eshop?
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    3. Megasraz vyšívaček

V sobotu dne 16.10.2010 od 11 do 16 hodin. V pizzerii Don Vito v Praze 3, Koněvova 211.
    Přijemné setkání s ostatními vyšívačkami. Možnost se pochlubit svými výtvory a vyměnit zkušenosti.
    V případě zájmu k dispozici téměř kompletní nabídka http://www.nbvysivani.cz/.
    Maximální počet přihlášených z důvodu kapacity 70.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MIMISEKU: tak jeste je otazka, jestli/jak dobre se to prodava, ale imho zalezi na volbe dostatecne atraktivniho nametu
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    To je sakra rozdíl.. http://www.etsy.com/listing/56732218/gobelin-tapestry-with-frame-2-ref18?ref=sr_gallery_1&ga_search_query=gobelins&ga_search_type=handmade&ga_page=&order=&includes[0]=tags&includes[1]=title
    To co bych tady prodala za max. 1Otis se ve světě prodává za 30tis, a jen 20 odstínů barev!
    Se asi vrhnu taky na Etsy, co? :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MIMISEKU: ty bláho tomu snad neuvěřim - že bude vyšívaný! mě teda nikdy nebavilo piplání se s výměnou bavlnky v jehle, když se jednou barvou měly udělat třeba jen 4 křížky a tady to bude asi přesně totéž co?
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Drobná reklama na FB stránku s mými výšivkami - (e-shop) - Monelle Gobelins - kdo jste na FB, můžete být fanoušky :)

http://www.facebook.com/pages/Monelle-Gobelins-vysivane-obrazy/116887991702670
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MIMISEKU: 50 odstínů barev, 56x45cm, věrohodný obraz působící jako olejomalba.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    A tohle budu určitě vyšívat hned po dokončení Rybáře, pokud se teda zázračně neobjeví nějaký zájemce s objednávkou, který by mi zkřížil plány :D Odhad 2 měsíce čisté večerní práce, ale už to vidím.. Jelikož cena bude 11.100 Kč, tak to nikdo nekoupí a dáme si to do ložnice :)

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: super, můžeme se domluvit! :) pošta

jinak cenově celkem dostupná věc by byla tato reprodukce Da Vinciho, kdybyste o někom věděli, že by chtěl do bytu nebo jako dar..
    Portrét ženy - Da Vinci | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/portret-zeny-da-vinci-1098945

IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: tak přesně tohle ti můžu poskytnout už teď. Jaký obraz? Kolik křížků x kolik křížků ("pixelů")? Hodně barev? DMC? Výstup jako velkoformátové JPG? Nebo také jako PDF na více listech? Značky jako symboly na barevném podkladě? Není problém :-)).
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: :D paradoxem je, že manžel studoval na kybernetice Zpracování digitálního obrazu a nechce mi vyrobit superduper program na to :D kamarádka vyrábí předlohy v Anglii, takže se jí odvděčím v librách. Než donutím manžu mi vyrobit přesně to, co potřebuju - aby to bralo v úvahu různé hustoty aidy, až sto odstínů barev, nastevení na DMC, různé rozměry obrazu, tisknout to chci i na větší než A4, a kdyby to značky tisklo různě barevně a nebylo to takový hustý mraveniště :D

Já bych se chtěla specializovat na repliky slavných olejomaleb, čili vyšívací veledíla o min. 50 barvách, v křížku na husté aidě, o vel. přibližně 50x40cm, cenově 10-15tis/obraz a to jsem samozřejmě pod cenou, brala bych-li v úvahu počet hodin práce. Je mi jasné, že jen tak neprodám, a spíš nějakému podniku - kavárna, čajovna - než soukromé osobě. Líbí se mi, když se člověk podívá na obraz, myslí že to je olejomalba a až zblízka pozná, že jde o výšivku mravenčí pracnosti :)

Moje babička vyšívala repliky z Louvru, jenže byla v domácnosti, na domácnost měla služku a na tátu chůvu, tak mohla být vyšívací dámou :D Tak teď právě koukám po stránkách Louvru a vybírám.. a také chci vyšívat pravoslavné ikony, ty ale vůbec nevím zda by někdo chtěl :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: hele, můžu ti dodávat předlohy :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: Mám ráda věci v jednom tónu a nemusí to být jen černobílá, i když tu mám nejraději. Mám ráda čisté věci, takže jen křížky a stejně vysoké. Mám v plánu jedno větší dílo, ale to v zájmu rychlého progresu nejspíš udělám jenom gobelínovým stehem :). Nemám moc ráda kombinace křížků a rovných stehů (backstitch), přijde mi to trochu ajo znouzectnost, ale to je můj úzkoprsý pohled :). Kromě třetího obrázku, který není příliš povedený, mají všechny sedm až deset barev. Velikost delších rozměrů je cca 100 - 130 křížků, ten malej má myslím 50x50. Je to vyšívané na kanavy různých hustot, většinou jsou od A5 do A4. Ta nedokončená ženská je širší a kratší A5, přibližně.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: máš oblibu v čb fotografii? jaké mají přibližné rozměry? používáš křížek i polokřížek v rámci jednoho obrazu nebo různý počet vláken - dělení -- je to i reliéfní? kolik odstínů použiješ v čb obraze? (jsem ale zvědavka, co? :) )
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: teď si nejsem už zcela jistá (starší) - tipuju Mystic.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: rybář je dobrej, odkud je předloha?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam