• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOFEEK42: severokorejci potrebujou tohle straseni atomovka, a je jedno jestli kim strasi celej svet a nebo svet kima. kim hlavne potrebuje delat bububu, aby mu svet zacpal hubu zradlem a pomoci pro hladovejici.
    pokud me pamet neklame, tak vzdycky, kdyz nejakej z kimu zacal vyhrozovat atomovkama, tak se seslo osn, vyhlasilo resoluci, znova zakazalo vozit na sever koree uz tisickrat davno pred tim zakazany zbozi, a po te prisla nejaka ta potravinova pomoc (vcetne z usa) a kim drzel zase na chvili hubu.
    ja bejt jihokorejcem, tak uz ani nechcim aby se ty staty spojily, protoze severokorejci naprosto vubec po tech letech netusi, ze se da zit i jinak...
    CROSS
    CROSS --- ---
    DZODZO: rétorika Jižní Koreje = oficiální vyjádření jejích politických představitelů. Ti, pokud je mi známo, o invazi na sever, svržení vlády v Pchongjangu a sjednocení vojenskou cestou nehovoří. Nebo ano?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CROSS: a ta retorika juznej koreje je aka? lebo ja som videl akesi fotky, kde juzni korejci protestuju proti vojenskym manevrom co tam robia s usa a dalsi zasa podporuju vladu a bachaju kamenmi do plagatov kim cong-una :) no a vcil si vyber


    Juhokórejskí protestanti udierajú kameňmi veľký plagát s fotografiou lídra Severnej Kórey počas zhromaždenia na podporu juhokórejskej prezidentky Park Geun-Hye v Soule. Každoročné vojenské cvičenie juhokórejských a amerických vojakov sa začalo napriek hrozbám Severnej Kórey, ktorá začiatkom marca vyhlásila, že uplatní svoje právo uskutočniť „preventívny“ nukleárny útok proti každému, kto na ňu zaútočí. Pohrozil tiež ďalšími jadrovými skúškami v reakcii na sankcie, ako aj odstúpením od prímeria, ktorým sa v roku 1953 skončila trojročná Kórejská vojna. (AP Photo/Lee Jin-man)


    Juhokórejská žena drží sviečku počas protestu proti každoročným vojenským cvičeniam americkej a kórejskej armády na území Južnej Kórey. Pchjongjang obvinil Washington, že využíva vojenské cvičenia v Južnej Kórey na prípravu nukleárneho a konvenčného útoku na Severnú Kóreu. (AP Photo/Ahn Young-joon)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOFEEK42: ale prosimtě, co je to za paralelu. Severní Koreji nikdo nevyhrožuje, stačí se podívat na oficiální rétoriku (Jižní Koreje, USA, US...) a na rétoriku severu. Válka je mír. :-]

    Sovětský svaz se chystal na válku, přinejmenším zpočátku, a to nikoli na válku obrannou. (Ostatně, kdo by se na vlastním území bránil jadernými zbraněmi, že.)

    A nemyslím, že bychom z toho měli dělat další USA hate klub, ty už tady po nyxu existují.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIVER: tak vychodna europa je ukludnovana masmediami, televiznymi reality show a podobnymi oblbovakmi :) to, ze amerike lezu do riti politici este neznamena, ze s ich politikou suhlasia obcania, lenze su uz prilis zvyknuti na pohodlny zivot, tak kazdy sa snazi drzat status quo, aby sa nahodou nemal uz dnes lepsie ako zajtra
    v takej malej miere tu tiez mame istu formu indoktrinacie, tak ako maju v NK Juche, tak my tu mame mamon :D
    este k tomu mysleniu - ja to beriem tak, ze su natolko vymasirovani, ze tomu uprimne veria a teda to beriem ako ich kolektivne myslenie, odhliadnuc od toho, ze im to tak serviruje par vladnucich panakov pomocou propagandy
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    DIVER: tak s tema atomovkama tam amici zacali sasit uz v prubehu valky... nerikam primo vyhrozovat ale namireny tam od toho cca 50 roku do nejakyho devadesatyho proste byly... a ted to nejsou asi atomovky ale jiny paky.. takze myslim ze s lety zas tak mimo misu nejsem... nehlede v dobe konfliktu byla jizni korea na zadech a az po silnejsi intervenci amiku a jinych narodu se to otocilo. ten konflikt proste nebyl ukoncen jednoznacnym vysledkem ale carou na mape, coz se komousum na severu dodnes nelibi.. ono nemusis primo vyhrozovat, staci mit ty zbrane pobliz... viz treba kubanska krize
    DIVER
    DIVER --- ---
    LOFEEK42: "kdyby se do toho nekdo z venci sral a vyhrozoval naprostym vyhlazenim zbranema hromadnyho niceni... a vyhrozoval tak celych 40 let po skonceni konfliktu"

    ehm, rozumim ti dobre, ze USA uz 40 let vyhrozuji KLDR naprostym vyhlazenim??

    hele, nevim na jaky zpravy v bedne presne koukas, ale obavam se, ze sis spletl ty "pred 25 lety" s aktualnima :)
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    CROSS: obcanska valka byla i v americe a myslim ze by se jim taky nelibilo kdyby se do toho nekdo z venci sral a vyhrozoval naprostym vyhlazenim zbranema hromadnyho niceni... a vyhrozoval tak celych 40 let po skonceni konfliktu... proc soveti se snazili zbastlit atomovku... ze stejnyho duvodu se o to snazej i v best koreji. nemluvim ale o vnitrostatni politice a porusovanim lidskych prav.. beru to ciste z vojenskyho hlediska
    DIVER
    DIVER --- ---
    CROSS: "nebezpeci USA" - taky jsem to chtel komentovat, ale bylo to zahrabany nekde dole, tak jsem se na to vybodnul. ano, to je propaganda. protoze nejlip o nebezpeci USA vypovida stav jizni koreje :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    DZODZO: ale di ty. to je asi jako by mela byt na amiky nasrana vychodni evropa.

    ad jaderne zbrane: ne, to nesouvisi s JEJICH myslenim. tam se nerozhoduje kolektivne. a atomovka ma pro ne imho jedinou funkci - je to paka na svet. jinak by KLDR byla jeste nevyznamnejsi diktaturou nez je.

    s jednou dvema atomovkama na sklade se dneska uz neda vyhrat zadna valka. ale vydirat a strasit jo. aspon omezene.

    a k tomu ANDYho "nebude embargo a bude rejze" - usmevna teorie :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: jakému nebezpečí USA? To jsme zpátky u NK propagandy. V praxi jim to proti USA nijak nepomáhá.

    DZODZO: nevim, jestli bych někoho, kdo rozpoutal válku, nazval obětí.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CROSS: podla mna ten vyvoj atomovky suvisi s ich myslenim, netreba zabudat, ze su defakto stale vo vojnovom stave so svojim juznym susedom, taki rusaci a americania vyvijali atomovky aj v stave mieru (no dobre bola to studena vojna, ale inak predtym proti sebe priamo neutocili)

    a severna korea ma pravo byt nasrata na amikov (ale mala by byt aj na rusov), pretoze to ich nonsalantne rozdelenie krajiny po 2. sv. vojne sposobilo cely tento stav, korejci z oboch polovic su obete zahranicnej politiky tychto supermocnosti co si museli dokazat kto ma vacsi pindik, ci kapitalisti alebo komunisti :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    CROSS: zrovna dneska jsme se bavili o embargu v predmetu konflikty a jejich reseni a je to dosti zapeklita otazka na kterou maji i odborni odlisny nazor tudiz se nemusite hadat nikdo nema pravdu;))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: ale nevyhnuli by se nebezpeci usa, jak pisu, vyvyjeji ty zbrane hlavne kvuli usa, cetl si to vubec ? takze si uplne obratil to co sem psal a to mi vyvracis....
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: psal jsem to já a směšné mi to nepřipadá. Kdyby platila logika, kterou popisuješ, tak by především ty zbraně nikdy nezačali vyvíjet. Vyhnuli by se hladomoru i embargu zároveň a prostřední Kim mohl nakupovat Hennessy legálně.

    Ono to ostatně vypadalo, že to tak i bude, NPT podepsali, ale zase si to rozmysleli. Za arzenál na jaderný odstrašení (USA) bych pokládal to, co má Rusko a Čína. Nepochybuju, že vývoj nezahájili a ani v něm nepokračovali s tímhle "business plánem", ale v dnešní době jim k ničemu jinému to, co zatím vyprodukovali (OK - nevíme přesně, co to je), není.

    GREGI: bez embarga by v Severní Koreji bylo možná líp, ale protože se Američani šikujou u DMZ, musíme chápat, že Kim potřebuje svoji vlastní malou jadernou bombu, aby nedopad jako Kaddáfí. Až se Američani stáhnou z Korejského poloostrova, stane se severní části tygr.
    GREGI
    GREGI --- ---
    muze mi nekdo shrnout co se tu psalo?:) jestli to mam cist;D
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    BBC - Travel - On holiday in North Korea : Cultural Activities, Asia
    http://www.bbc.com/travel/feature/20130321-on-holiday-in-north-korea
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ja tu o ufounech nediskutuju, to spis ty.
    a jedinej kdo tady zadna fakta nepredlozil si ty
    ses proste sasek. sorry ze to tak rikam, ale ses uplne typickej sasek :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam