• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika

    Aktuálně



    • Doporučuji další dvě fotoalba z KLDR. Odkazy odsud z diskuze, jsem dal na nástěnku.

    • A dále rozhovor s Kim Jong-namem, nejstarším synem Kim Jong-Ila.
      TADY.
      Kim Jong-nam měl být příštím vůdcem KLDR. Teď se podržte, cituji: Following a much-publicized botched attempt to secretly visit Japan's Disneyland in May 2001, he was thought to have fallen out of favor with his father. Vůdcem KLDR se kvůli návštěvě Disney-Landu tedy nestane.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: videl si ten film ? predtim nez sem jej videl sem tu rozvijel jiste teorie, kterym ty si se smal a dalsi je nejakymy nesmyslnymi argumenty rozporovali.
    a hle, tady podobne nazory zaznivaji, na konci mluvi byvaly australsky velvyslanec v kldr (a ten je pro me mnohem vetsi kapacita nez nejaci chytrolini na nyxu), ktery me domenky naprosto potvrzuje... - co se tyce duvodu pro vyvoj jadernych zbrani.
    a samotny autor dokumentu mluvi o obrovskem potencialu severni koree a v podstate rika to same co jsem tu psal ja
    takze si si dal tzv gol do vlastni branky,
    DIVER: ty se smej jak chces, ovsem pravda je navzdory propagande spis na me strane a smich na tom nic nezmeni.
    LOFEEK42: byly pripraveny k pouziti, 3 na severni koreu a 17 na cinu, ale bali se reakce sovetskyho svazu tak z toho vycouvali. zaridil to mac arthur, uz to bylo schvaleny.
    VYHULENY_UFO: mas predstavu kolik usili a zdroju je doposavad stal vyvoj jaderne zbrane a reaketove technologie ? ja nemam ovsem zadna kvalifikovana cisla, ale je mi jasny, ze za to by si poridli tolik rejze, ze by tam nehladoveli, opravdu veris tomu bludu, ktery se oficialne hlasa, ze vyvyjeji atomove zbrane aby jim nekdo dal jidlo ? to nikomu neni divny, ze pro ziskani jidla je asi tak miliarda jednodusich cest ?
    k tomu ze kim drzel hubu, ve skutecnosti to bylo tak ze jim nasliboval nejaky ustupky co se vyvoje jadernych zbrani tyce a stejne se na to vykaslal. to je ale jen oddalovaci taktika, ucel a cil nebylo ziskani jidla, ale dokonceni zminenych zbrani. vse ostatni je jenom hra a propaganda.
    ECLECTICA: mas pravdu, ve skutecnosti vladne jeho teta s manzelem, soucasny kim je jen face. ale to se muze rychle zmenit, on nebyl otcem vybran nahodou i kdyz nejmladsi, takze casem jiste budu mit plnou moc. problem je jen v tom, ze v korei je ucta ke starsim hluboce zakorenena a on je proste moc mladyaby ho ti generalove brali vazne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOFEEK42: severokorejci potrebujou tohle straseni atomovka, a je jedno jestli kim strasi celej svet a nebo svet kima. kim hlavne potrebuje delat bububu, aby mu svet zacpal hubu zradlem a pomoci pro hladovejici.
    pokud me pamet neklame, tak vzdycky, kdyz nejakej z kimu zacal vyhrozovat atomovkama, tak se seslo osn, vyhlasilo resoluci, znova zakazalo vozit na sever koree uz tisickrat davno pred tim zakazany zbozi, a po te prisla nejaka ta potravinova pomoc (vcetne z usa) a kim drzel zase na chvili hubu.
    ja bejt jihokorejcem, tak uz ani nechcim aby se ty staty spojily, protoze severokorejci naprosto vubec po tech letech netusi, ze se da zit i jinak...
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    DIVER: tak s tema atomovkama tam amici zacali sasit uz v prubehu valky... nerikam primo vyhrozovat ale namireny tam od toho cca 50 roku do nejakyho devadesatyho proste byly... a ted to nejsou asi atomovky ale jiny paky.. takze myslim ze s lety zas tak mimo misu nejsem... nehlede v dobe konfliktu byla jizni korea na zadech a az po silnejsi intervenci amiku a jinych narodu se to otocilo. ten konflikt proste nebyl ukoncen jednoznacnym vysledkem ale carou na mape, coz se komousum na severu dodnes nelibi.. ono nemusis primo vyhrozovat, staci mit ty zbrane pobliz... viz treba kubanska krize
    DIVER
    DIVER --- ---
    LOFEEK42: "kdyby se do toho nekdo z venci sral a vyhrozoval naprostym vyhlazenim zbranema hromadnyho niceni... a vyhrozoval tak celych 40 let po skonceni konfliktu"

    ehm, rozumim ti dobre, ze USA uz 40 let vyhrozuji KLDR naprostym vyhlazenim??

    hele, nevim na jaky zpravy v bedne presne koukas, ale obavam se, ze sis spletl ty "pred 25 lety" s aktualnima :)
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    CROSS: obcanska valka byla i v americe a myslim ze by se jim taky nelibilo kdyby se do toho nekdo z venci sral a vyhrozoval naprostym vyhlazenim zbranema hromadnyho niceni... a vyhrozoval tak celych 40 let po skonceni konfliktu... proc soveti se snazili zbastlit atomovku... ze stejnyho duvodu se o to snazej i v best koreji. nemluvim ale o vnitrostatni politice a porusovanim lidskych prav.. beru to ciste z vojenskyho hlediska
    DIVER
    DIVER --- ---
    CROSS: "nebezpeci USA" - taky jsem to chtel komentovat, ale bylo to zahrabany nekde dole, tak jsem se na to vybodnul. ano, to je propaganda. protoze nejlip o nebezpeci USA vypovida stav jizni koreje :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    DZODZO: ale di ty. to je asi jako by mela byt na amiky nasrana vychodni evropa.

    ad jaderne zbrane: ne, to nesouvisi s JEJICH myslenim. tam se nerozhoduje kolektivne. a atomovka ma pro ne imho jedinou funkci - je to paka na svet. jinak by KLDR byla jeste nevyznamnejsi diktaturou nez je.

    s jednou dvema atomovkama na sklade se dneska uz neda vyhrat zadna valka. ale vydirat a strasit jo. aspon omezene.

    a k tomu ANDYho "nebude embargo a bude rejze" - usmevna teorie :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: jakému nebezpečí USA? To jsme zpátky u NK propagandy. V praxi jim to proti USA nijak nepomáhá.

    DZODZO: nevim, jestli bych někoho, kdo rozpoutal válku, nazval obětí.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CROSS: podla mna ten vyvoj atomovky suvisi s ich myslenim, netreba zabudat, ze su defakto stale vo vojnovom stave so svojim juznym susedom, taki rusaci a americania vyvijali atomovky aj v stave mieru (no dobre bola to studena vojna, ale inak predtym proti sebe priamo neutocili)

    a severna korea ma pravo byt nasrata na amikov (ale mala by byt aj na rusov), pretoze to ich nonsalantne rozdelenie krajiny po 2. sv. vojne sposobilo cely tento stav, korejci z oboch polovic su obete zahranicnej politiky tychto supermocnosti co si museli dokazat kto ma vacsi pindik, ci kapitalisti alebo komunisti :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    CROSS: zrovna dneska jsme se bavili o embargu v predmetu konflikty a jejich reseni a je to dosti zapeklita otazka na kterou maji i odborni odlisny nazor tudiz se nemusite hadat nikdo nema pravdu;))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: ale nevyhnuli by se nebezpeci usa, jak pisu, vyvyjeji ty zbrane hlavne kvuli usa, cetl si to vubec ? takze si uplne obratil to co sem psal a to mi vyvracis....
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: psal jsem to já a směšné mi to nepřipadá. Kdyby platila logika, kterou popisuješ, tak by především ty zbraně nikdy nezačali vyvíjet. Vyhnuli by se hladomoru i embargu zároveň a prostřední Kim mohl nakupovat Hennessy legálně.

    Ono to ostatně vypadalo, že to tak i bude, NPT podepsali, ale zase si to rozmysleli. Za arzenál na jaderný odstrašení (USA) bych pokládal to, co má Rusko a Čína. Nepochybuju, že vývoj nezahájili a ani v něm nepokračovali s tímhle "business plánem", ale v dnešní době jim k ničemu jinému to, co zatím vyprodukovali (OK - nevíme přesně, co to je), není.

    GREGI: bez embarga by v Severní Koreji bylo možná líp, ale protože se Američani šikujou u DMZ, musíme chápat, že Kim potřebuje svoji vlastní malou jadernou bombu, aby nedopad jako Kaddáfí. Až se Američani stáhnou z Korejského poloostrova, stane se severní části tygr.
    GREGI
    GREGI --- ---
    muze mi nekdo shrnout co se tu psalo?:) jestli to mam cist;D
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    BBC - Travel - On holiday in North Korea : Cultural Activities, Asia
    http://www.bbc.com/travel/feature/20130321-on-holiday-in-north-korea
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ja tu o ufounech nediskutuju, to spis ty.
    a jedinej kdo tady zadna fakta nepredlozil si ty
    ses proste sasek. sorry ze to tak rikam, ale ses uplne typickej sasek :)
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Hned nahore v zahlavi mas Fakta o KLDR. tak hadej. :) Diskuze je samozrejme vitana ale odsat podsat: Kdyz uz blabolis tak dlouho ze se diskuze staci na ufony a konspiracni teorie mozna je nacase dat si voraz.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: a co vlastne ty od teto diskuze ocekavas ? nejak totiz nechapu, co ti vadi, ze se v klubu o kldr diskutuje o kldr ? chodis sem divat se na vtipne obrazky a videa ? na to jsou tu preci jine kluby, tam muzes svoje potreby vtipnych obrazku ukajet mnohem lepe a nebudes muset cist nejaky reci. krome par odkazu a obrazku se tu predtim nic jineho nedelo. smejes se ze tu nekdo diskutuje o ufounech a sam ses smesny tim, ze chodis do diskuze o kldr a chces aby se v ni nediskutovalo o kldr...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ještě sem přemýšlel nad tim jak tu někdo psal, ze ty jaderné zbraně jsou jen chytrý business plán jak vymamit potraviny. když se nad tim zamyslite tak vam musí dojít jak je to směsné. kolik ten vývoj musel stát, za to by si koupili jídlo pro všechny na desetiletí dopředu. opravdu si myslíte ze není jednoduší cesta jak s kupu peněz získat potraviny než Pres vývoj jaderných zbrani? na jižní Koreu to taky nepotrebujou. porad to spis ukazuje na to Co tvrdím já.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Každopádně mediální obraz NK je minimálně u nás hodně zkreslenej - snad všechny místní zprávy se berou od jihokorejských vládních agentur - a to naprosto otevřeně i s uvedeným zdrojem, máme tu i věci jako výstavky kreseb jak to má vypadat v severních koncentrácích a to i s očitýma svědkama..
    A pak tu vážně debatujeme o tom jak armáda s desetinásobnou početní převahou a motivací nemá mít šanci, protože má Kim Čong Uu srandovní uniformu a starej telefon..
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Tak a ted se tu bavime o Roosweltovych ufonech. Jen tak vesele dal lidi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KUATO: promin ale v tomto kontextu neni ani tak dulezity jestli kecal nebo chtel okouzlit tvoji sestru nebo neco jinyho, ale to jak se da ta zprava overit, rekl bych ze neda...

    ale hlavne moje myslenka byla takova, ze v dnesni dobe, kdy kazdej muze povesit na internet co se mu zachce, tak spousta lidi zacala pouzivat internet k publikaci neoficialnich (lec casto i pravdivych veci), par blaznu zase k publikovani naprostejch picovin, ale mezi temi naprostymi picovinami je i dost veci, ktere jsou vypustene schvalne, protoze to co je pravda se v tom pak lepe ztrati, v dobe svobodneho internetu jinak nez sirenim dezinformaci nelze pravdu umlcet. ale to brzy skonci. uz se na to chystaji a zkrouhnou to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam