• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FREELA: jo sem komous, to sem cekal kdo s tim prvni prijde
    to uz je fakt moc
    FREELA
    FREELA --- ---
    ANDY_WARHOL: KLDR napadla Jizni Koreu a v dusledku toho tam vyslaly USA (se souhlasem Rady bezbecnosti) svoje vojaky. A zustanou tam dokud bude potreba, at se to Tobe nebo podobnjem krypto-komousum libi nebo nelibi. :)
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: pápá!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: nesvadim. koncim diskuzi, s demagogem nema smysl diskutovat...
    cau
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DIVER: Jo, proto jsou taky z té představy sjednocení na Jihu tak strašně nenadšení... V průzkumu roku 2010 bylo pro jen 49% Jihokorejců mezi dvaceti a třiceti (vs 67% starších padesáti let). (Jsem po ránu líný googlit dál, než na první odkaz: http://www.theguardian.com/world/2013/may/27/south-north-korea-unification ) Že na to hlavně mladí Jihokorejci pohlížejí tak strašně moc skrze finanční stránku věci a nějaká národní jednota či svoboda pro jejich krajany na Severu je moc netankují je možná smutné, ale je asi těžké jim to vyčítat, když by to stálo tolik. (Sondu do mysli jihokorejského neokonfuciána, kterému jde o prachy až na prvním místě zanechám na povolanějších.;))

    Ještě přihodím náhodně potkaný ekonomický paper uvažující o ekonomických dopadech sjednocení z Petersonova institutu, třeba se někomu bude hodit: http://www.iie.com/publications/wp/print.cfm?ResearchId=142&doc=pub
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: "kdyby nebyly vsechny penize a zdroje posilany na armadu a na jaderny vyzkum ?" Aha uz to chapu. Takze ty svadis zodpovednost za to ze Kim je despota co radeji investuje do armady aby se udrzel nad hladinou nez aby krmil vlastni lid na USA. Ok. Doporocuju diskuzi na novinky.cz, takovych jako jsi ty je tam spousta.

    Mimochodem stazeni 20 000 vojaku nic nemeni, to neni invazni armada, pokud amici chtej mohou severni koreu klidne rozbombardovat z vody. (Coz samozrejme asi nikdy neudelaji protoze valka by znamenala okamzity rozbombardovani Seoulu, at uz s jadernymi hlavicemi nebo ne, coz je taky ten duvod proc mi tvoje fantazie o americke invazi NK pripadaj tak posahany)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: prosimte, tohle sou argumenty
    ty si zase smichal dve ruzny veci
    1, vec bylo tema toho jak jsou zpravy zkreslene, coz ma vic duvodu
    2, vec je ze jeden z tech duvodu je podle me nevysvetleni podilu toho tlaku vyvyjeneho z venci, na velikosti utrpeni toho naroda...
    odpovez mi zcela jasne, myslis si, ze by tam ten hladomor probehl (nebo aspon ze by zasahl tolik procent obyvatel) kdyby nebyly vsechny penize a zdroje posilany na armadu a na jaderny vyzkum ? pokud odpovis ne
    tak druha otazka, myslis si, ze by ty jaderne zbrane vyvyjeli bez toho aby jim usa realne hrozili ? , protoze to je oc tu bezi, podle me jim realne hrozi invazi, nam to ovsem na nos nevesi... - jenze my se nedozvime co tam probiha..
    a kdyz se podivame co se deje jinde ve svete, tak i kdyby jim nehrozili, tak zarazeni na osu zla samo o sobe staci, aby se nejaky stat zacal bat... ja jako predstavitel tohoto statu bych se teda bal..

    to stazeni by melo symbolicky vliv tim, ze by ukoncilo tu hrozbu... pak by se ovsem videlo, jestli uz neni pozde a ta vojenska masinerie by se vubec dala zastavit... mozna uz pozde je a nic by se nezmenilo, to nerikam, ale ten podil, ze se to dostalo do toho stavu proste usa ma...
    a ne nemyslim si ze by se s kima stal demokrat a ani sem to nikde netvrdil - zase nejaky tvuj demagogicky argument. nevim proc tohle delas... k cemu pak takova diskuze ma byt, kdyz neustale schvalne prekrucujes co tvrdim...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele a i kdyby USA mela agenty v jihokorejskych medii ktery jim narizuji vypoustet anti-severo korejskou propagandu tak co? Minus bod pro USA, jasne, ale to nic nemeni na tom ze severni korea jedna velka brecka utrpeni a zverstva a nejaky stahovani 20 000 americkych vojaciku z jizni koreje z Kima neudela demokrata.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    usa ty jaderne zbrane nepouzily nakonec, takze o co by se zmenilo, kdyby s nima v padesatych letech nezacaly vyhrozovat ? pokud vim, to nemelo na severni koreu vliv, co se tyce jednani o miru...
    i kdyz mohu se mylit...
    ovsem to melo vliv v pozdejsi dobe.. a take dodnes pritom usa a kazdorocni obrovske cviceni, kdy se vubec nk nedivim, ze si nejsou jisti, jestli to nema byt jen maskovani invaze...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ja ne, ale to je jedno
    to ale neni jediny duvod.
    to ostatni sem vysvetloval.
    nicmene ted uz ta diskuze sklouzla do osobnich utoku a demagogie. nakonec uz sem tu byl i pomalu obvinen z toho, ze sem komunista, coz je u me tak daleko pravdy, ze to ani nema cenu negovat...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: tak jak si vysvetlujes, ze vyvozujes (podle me schvalne) takoveto zavery z toho co pisu ? kde jsem naznacil ze mely usa nechat severni koreu zchramstnout jizni ?
    nikde...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Protoze jdou skrz jizni koreu ktera je samozrejme s radosti tridi/manipuluje/prehani. To uz tady snad nekdo rikal ne? (Ty sam)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nechci si nic vynutit, ta diskuze zacala tim, ze se me nekdo ptal, proc si myslim ze zpravy z nk jsou pul na pul manipulace, tak sem to zacal vysvetlovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: takze demagogie...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja porad nechapu co si tady chces vynutit. Ano kdyby USA nechala NK annexnout JK tak by dneska, mozna, ta zeme vypadala vic jako cina. Ale myslim ze ti dneska vsech 50 milionu jiho-korejcu potvrdi to, ze jsou radi ze tomu tak nebylo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: to tedy nepopira, nebo snad myslis, ze v cine netrpi ?
    ale urcite se mistni situace neda srovnat s nk....
    takze by tam trpeli tak i tak, ale asi by se tam zilo o poznani lepe nez dnes, nebyt tlaku usa.
    je to vic srozumitelnejsi ?
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: "ja nerikam ze tam za to muze amerika, ale ze tlak usa akceleruje utrpeni mistnich lidi a ze bez totho tlaku by nk byla tak mozna trochu horsi verze ciny."
    Druha cast vety v podstate popira tu prvni...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste jednou pro blbecka co neumi cist.
    ja nerikam ze tam za to muze amerika, ale ze tlak usa akceleruje utrpeni mistnich lidi a ze bez totho tlaku by nk byla tak mozna trochu horsi verze ciny. chapest ten podstatny rozdil v tom co tvrdim ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: napodobne, ale ty mas smulu, protoze ja uz mam deti

    DIVER: prozrad mi kde delas, protoze jestli zamestnaji blbecka jako ty, tak to musi byt firma jako noha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam