OTAVA: Hele, o co se ted snazis? Ukazat mi, ze se pletu, aniz bys vlastne vedel, o cem mluvim?
E2E4: To je jednoduchy. EU neni jednotlivy stat, proto je od nich odlisna. Presto je EU jejich nutnym prunikem, spolecnym bodem, na kterym se bylo schopne domluvit 27 ruznych subjektu. Nelze realne pocitat s tim, ze v takovemto slozeni nebude dochazet ke komplikacim. Ale ve vysledku - pokud pristoupime na myslenku, ze EU je opravdu jen zastupcem 27 ruznych statu - EU nakonec opravdu ukazuje Evropu jako celek lepe, nez to mohou delat jednotlive staty. Cili to vsechno, co EU vycitame, to vse mluvi spise o nas, Evropanech, nasich politicich, nasi vlastni neaktivite, neschopnosti jednat (odkazuji tim vsim napr. na vladu CR, na vsechny nase vlady, ne jen tu soucasnou) - nez "EU samotne". EU je abstrakt
Rozumejte mi dobre - jak jsem psal - ja neobhajuji konkretni uziti one lopaty, onoho nastroje. Spousta veci, ktere EU dela se me osobne nelibi. Na druhou stranu se nedomnivam, ze by svet mel fungovat jak ja si reknu - nejsem tu sam. Jedine, co se snazim rict je to, ze bychom nemeli nadavat na nastroj, ale na to, kdo s nim operuje a za jakym cilem. A o cem jsem myslel, ze bychom se v tomto klubu mohli bavit je prave vnitrni struktura toho nastroje, to, jake ma moznosti, jak je mozne dojit k vysledku - at uz ten vysledek drzi v rukou libovolna ideologie. O ideologiich se muzeme bavit jinde:
[ Antikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub ]
[ Globální ekonomická krize Eurokrize ]
[ Marx a marxismus Durch-sich-selbst-sein ]
[ Anarchismus a antiautoritářské ideje ]
[ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE ]
a mnoho mnoho dalsich
Chapejte, podivejte se na clanky, co se sem obcas pastuji. Vzdyt to takle uz dal nejde, to uz bychom se mohli bavit fakt o cemkoliv, co se stalo na uzemi EU nebo co s jakoukokoliv "evropskou" myslenkou nejak souvisi, presto, ze se to odehralo na druhem konci planety. Musime tu diskuzi nejak rozumne omezit.