• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: To je jenom vynucena opozice vuci vam, sebezvanym "eurorealistum". Z vas je prave pocit opacny, ze i kdyby EU zavedla direktivu, ktera zakazuje vrazdit male deti, tady se proti tomu strhne obrovska shitstorm, ktera se bude tocit kolem maoistu, zarovek, omezovani svobody, legitimity narizeni, poctu stran a ekonomicke nerentability.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: Uredni jazyk, jako je u nas cestina.. klidne v parlamentu - aspon by to diskvalifikovǎlo ruzne neschopne spidly..

Ja nevim proc z tebe mam pocit ze vsechno co eu dela dela dobre, nebo se to prinejmensim neda delat jinak protoze jinak by prestal existovat spolecny trh a byla by valka v evrope, jen ja jsem hloupy a naivni ze to nechapu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SCHWEPZ: dávám bolševikovi rok.... maximálně dva :o)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    SCHWEPZ: To zhruba odpovídá termínu, kdy chce k euru přistoupit Zeman, ne?;)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

Euro má jen omezené šance na přežití. Dávám mu pět let, říká poradce vlády Merkelové | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-59762830-euro-ma-jen-omezene-sance-na-preziti-davam-mu-pet-let-rika-poradce-vlady-merkelove

BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: EU zakazuje nevhodná slova? Ale jdi ty...

Komunikační jazyk s úřady EU? Hm, česká státní správa komunikuje s byrokracií EU po pracovní linii anglicky už teď. Pokud jde o komunikaci od veřejnosti (stížnosti Komisi, právní podání, žaloby k ESD), přenesl bys pouze břemeno překladu z orgánů EU na občany. Tam žádnou výhodu nevidím...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Ano - kdyz mame EU ktera zakazuje "nevhodna" slova v ramci unie, nevidim velky rozdil v tom naridit jednotny jazyk - aspon oficialni komunikacni jazyk s urady EU treba.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Snažil jsem se pochopit, o čem vlastně píšeš a k čemu se to vztahuje, ale nedal jsem to, sorry... Bylo to něco k návrhu jediného oficiálního jazyka, jak psal E2E4?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Prilis zadrhelu v EU ? Myslimz e sam zduraznujes jak je dulezita jednotna legislativa a regulace napric EU a najednou, plno zadrhelu. Tomu se cloveku nechce ani verit.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    E2E4: Počkej, jak přesně myslíš "oficiální jazyk EU"? Jako jazyk institucí EU? Nebo by to zahrnovalo i veškerou přímo závaznou legislativu? Soudní řízení? Jednání v EP?

On je to totiž docela populární názor, ale velmi rychle se začne ukazovat, že těch zádrhelů by bylo přespříliš...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    tjadydadydyyy

Excelentně placení diplomaté EU žádají milióny navíc, a to slibovali šetřit – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/300142-excelentne-placeni-diplomate-eu-zadaji-miliony-navic-a-to-slibovali-setrit.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: (btw taky je zajimavy, ze se porad hraje na antinemeckou notu - kolektivni vina nemcu za 2 svetove valky a nutnost nemcu se pokorit pro evropu.. Melo bychom do eu vzit rusko a turecko s vinou za komunismus a osmanske najezdy..?)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jinak koukam ze nejsem sam kdo by rad zavedl anglictinu jako oficialni jazyk EU - stejne je to mezinarodni lingua franca, pomohlo by to mezinarodnimu obchodu a vztahum se zahranicim, usetrilo penize, snizilo problemy s nepresnym prekladem a nakonec i vyresilo i to vase oznacovani vyrobku - nazev v anglictine by byl presny, jednoznacny a neprznil by narodni jazyk..

German president: make English the language of EU
    http://m.guardian.co.uk/world/2013/feb/22/german-president-pleads-britain-stay-eu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GREATDRAKE: Vidim ze prat jinym zle je evropska hodnota..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUBOB: Hlavně žádnou paniku amigo ;) Přeci jsi hodně cestoval, tak víš jaká je situace vůkol, co se lidských zdrojů týká. Tipuju, že min. půlka evropanů je obyčejný bezprizorní dav tipu fabrika, pivo, fotbal. A pro ně má tahle jednotící administrace nedocenitelný význam. Já ji nakonec vítám taky. Nechci trávit v supermarketech hodinu navíc, kdy s příruční lupičkou zkoumám složení non EU medů, čokoládových " pochoutek", homogenizovaných fosfátů- resp. taveňáků, " másel" aj. chemek. Už kvůli tomu, že půlka dětí ve třídě s klukem má rozjetý nějaký alergie- já říkám do pyči s těmahle sračkama generálně- a jak začít jinak, než jasným pojmenováním výrobků?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    E2E4:
    E2E4:

Chuděro malá, trpíš hodně?
    To je dobře.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    TEDDYBEDDY: ano, neni to maslo. jsem zvedav, kdy prijdou na to, ze muzou zachranit x tisic zivotu, kdyz zakazou rikat zakladni parasutisticke vybave padak :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Ejhle co pisou na wiki:

v legislativě Evropské unie byl v roce 2004 kodifikován britský význam slova, který označuje výrobky z citrusových plodů

Jak je sakra mozne, ze eu meni vyznam ceskeho slova portugalskeho puvodu podle britskeho vyznamu podobneho slova??
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: A co peanut butter? Muzu podat stiznost, ze mne to mate? Kde?
    A marmelada - myslim ze to maji spatne anglicani, ne my - kdo o tom rozhoduje?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BANSHEE: eu dava moznost nejake firme delat IP trolling i tam, kde na to patenty a trademarky nestaci. Protoze kdyz maj italove nejaky vino, ktery se jmenuje aaa a chorvati jiny vino ktery se jmenuje aab, tak to na spor o ochrannou znamku nestaci, ale v ramci ochrany spotrebitele (!!!) se muze jedna firma povozit na druhe..

Btw zajimalo by mne, jestli to ti italove meli v tom bruselu podplaceny - kdo o tom rozhodoval? Europarlament nebo nejaka nezkorumpovatelna komise podvyboru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam