• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: trefa....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Je to nebo to neni v souladou s legislativou EU kdyz staty prodavaji obcanstvi ?

Protoze pokud vim uvazoval o tom i Kypr.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Kam se poděla tvá libertariánská argumentace?:))

"...a ty bohatý se maj dobře" - no, to snad nemusíš cudně omezovat jen na EU, ne? Tak je tomu snad všude na světě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: jenže je to otázka diskurzu "dobrovolnosti"... kuřák má pocit dobrovolnosti svého jednání, takže celkové náklady na dobývání tohoto typu zisku a vymáhání všech možných daní, apod. jsou u něj daleko nižší. když někomu obrazně řečeno modifikuješ nervovou soustavu, aby měl pocit, že něco dělá dobrovolně, tak nemůžeš minout.... a tenhle hack se ukázal jako až příliš životaschopný...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: drahá a pomalá ano, tohle mám v jedné signtauře. já jako aspirující politik jsem musel k tomuto zaujmout nějaký postoj, a protože obě témata jsou problematická, tak jsem se rozhodl je odbýt jednou větou.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    A tohle je jako v EU legalni ? Tak ja nevim proc stavime ty hranice, protoze staci kdyz jsi dost bohatej hajzl a muzes si obcanstvi koupit.

Proste jako vsude v EU - na obycejny lidi musi bejt prisnost a ty bohaty se maj dobre :)

Maltské občanství je na prodej za 650 000 eur. Podle opozice se Malta stane daňovým rájem | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/...tvi-je-na-prodej-za-650-000-eur-podle-opozice-se-malta-stane-danovym-rajem
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    takze zakazeme zakonem vsechny nezdrave a skodlive veci, jako uzeny, bucek, stejky a ...... budeme jist jenom Ecka schvalena komisi :-)

alkohol zabiji taky, ale ta prohibice tak nejak .... proste nefunguje ;-)
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LUBOB: a koukam ze tady nekdo dokaze zvladat kvalifikovaneji odhady nez svetova banka, asi mas k dispozici vice udaju....
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ITCHY: za sedmero horami, za sedmero rekami ..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    omlouvám se za OT
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ITCHY: případně plus mínus stejně velké,jedná se ale vždy o odhady,nicméně představa kuřáků co živitelů státu je dle mě dosti pomýlená...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LUBOB: naklady na léčbu a ztráty plynoucí y předčasných úmrtí jsou vyšší než přínos ze spotřební daně
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JIMIQ: ten nehraje roli, protoze do hrobu si to nevezme :-)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pro uživatele?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JIMIQ: draha? snad vynosna, ne?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    hodně neefektivní, drahá a pomalá forma euthanasie :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: já nad tím přemýšlel, a napadlo mi, že kouření je především forma euthanasie. a já jako liberál nemůžu přece bojovat za zákas euthanasie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Insider leak: Koukal jsem ve společném programu (zatím otevřeném, rozpracovaném, a ještě nezveřejněném) pro volby do Europarlamentu, že my Piráti budem požadovat o letním čase referendum! :-) Ačkoliv mě osobně nevadí, dostatečným důvodem k jeho zrušení je jistě to, že ho nařídil zavést Adolf Hitler. Zrušení jeho diktátorské zvůle v referendu by byl docela symbolický čin posunu Evropy směrem od svévolné byrokratické regulace směrem k demokracii.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: Mladí hlavně dělají to, co je cool. Ale taky mají limitované finanční zdroje. IMO musíš hrát na obě tyhle struny...
    S pojistným je přesně ten problém, který popisuješ. Samozřejmě můžeš selektivně zvolit jenom to kouření, ale i kdybys to nakrásně nějak prakticky realizoval, určitě se za chvíli najde někdo, kdo začně dumat, proč by se to nedalo uplatnit i na některý z dalších tebou uváděných příkladů. Anebo to rovnou otočit: pokud nebudeš dodržovat zásady 1 až X, tak levné pojištění mít nebudeš. Nene, to by se cesta nebyla...

ITCHY: V tomhle ohledu se politické partaje církvi podobají - mají víru v jimi hlásaná řešení. A asi je to potřeba. S tím nic nenaděláme, obávám se. Bohužel i ti zodpovědní mají nárok dělat chyby a zkoušet i slepé uličky...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: pokud někdo rozhoduje na základě víry nechť se dá k církvi či nese za svá rozhodnutí hmnotnou zodpovědnost, to je totiž to co politice chybí..rozeznej pak chtěné od nechtěného....
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE:mladi ma sklon k rebelii proti systemu taK TO PROSTE JE,tzn statem potlacovane ci zakazovane aktivity jsou o to vice sexy...ano nejake vicemene nepatrne procento mozna prestane, valna vetsina bude ale vymyslet cestu jak se vyhnout spotrebni dani-tedy rust cerneho trhu
    jinak preferuju zasah do pojistneho,ale to tam musis promitnout i prejidani, nedostatek sportu,primru sportu:-), stres,rizikove konicky a jine,coz budes spatne prokazovat a dobrovolne se ti asi nikdo priznavat nebude,ze?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: To máš sice pravdu, ale pořád ještě platí, že účinně rozhodovat se dá pouze shora a v zájmu všech je, aby rozhodovali zejména politici - a ti mají už tak nějak v povaze na základě zbožných přání... A o kompetentnosti si často nemusí nic povídat, to je jasné:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam