• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    TRAUCHER
    TRAUCHER --- ---
    XCHAOS: omg,tak to je fakt "geniálny" nápad..akokeby sme nemali na Slovensku už takto dosť náckov v parlamente...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCHAOS: Jak zajistíš, že bude inteligentní a že tě bude ochraňovat? Pak je tu problém v obtížnosti svržení/odvolání. Jaké máš možnosti když jde proti tvým zájmům starosta, ministr, eurovládce?
    Jakmile je centrálně rozhodováno o lokálních záležitostech, tak se na lokální zájmy a přání kašle. Některé věci je skutečně vhodné řešit centrálně, ale i tam je vhodné dosáhnout co nejlepšího řešení a nejširší možné shody. Na tom byla EU původně založena a mechanismy jako veto, ratifikace a další to měly zajišťovat. To do značné míry zvrátila Lisabonská Smlouva.

V perspektivě velikosti průšvihů a ztrát v důsledku špatných rozhodnutí EU je nějaké potrestání nebo pochválení viníků nepříliš podstatné. Co je podstatné je náprava chyb. Tady moc snahy nevidím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: myslím to tak nějak obecněji.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Nejlépe nadnárodním oligarchou, kterej má místo majetku hromadu keců a funkcí :-)
    "Národní oligarcha" jakkoli mne sere, je výsledkem demokracie. A nevim, že by měl s EU jakejkoli problém, dotace choděj včas.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: mno, mě by nevadila inteligentní evropská federace, která by mě ochránila přes "svrchovanými" národními oligarchy :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Mýlí se. Dost maj lidi ne evropy, ale zhovadilců jak je on.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Evropská komise se rozhodla svést se na populární vlně euroskepticismu :-)
    Lidé už mají Evropy dost, přehnali jsme to, přiznal Juncker – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...vropa/400993-lide-uz-maji-evropy-dost-prehnali-jsme-to-priznal-juncker.html
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OTAVA: "O politice to krom tebe nikdo netvrdi."
    Let me google that for you
    http://lmgtfy.com/?q=%22Politika+je+v%C3%A1lka+veden%C3%A1%22
    Tolik o nepodložených výrocích. To že je tento výrok u známý i pro diplomacii vím. Avšak i kdybych byl první, kdo to takto zformuloval, nebyl by to žádný důkaz neplatnosti výroku.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ERGOSUM: Mily chlapce, kdyby jsi se trosku vzdelaval, tak vis ze DIPLOMACIE je pokracovani valky jinymi prostredky. O politice to krom tebe nikdo netvrdi.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Pokud vnímáme politiku jako válku vedenou jinými prostředky, jak potom vnímat rozhodnutí prosazovaná proti vůli těsné menšiny? Pokud by bylo třeba se o to poprat, asi by měl odvahu málokdo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONAS3: Byl ted leak na wikileaks ze z toho chce mmf vycouvat.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jen tak otázka do pranice. V jaké fázi je nyní řecká finanční krize? Jak to probíhá dál? Vůbec žádné zprávy stran tohoto problému se neobjevují, což ale neznamená, že je problém vyřešen. Takže nějaké odhady, kdy to opět vyhřezne ve své obludnosti ven? ;)
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    Terorista z Bruselu pracoval o prázdninách v Evropském parlamentu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-evropskem-parlamentu-pbp-/zahranicni.aspx?c=A160407_075859_zahranicni_san

terorista / expert / opice ? neni to jedno , kdyz jsme stejne vsichni v bruselu ? nebo spise v prdeli ?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Kdyby radši místo mínuska argumentace...

Prošel jsem anglicky psané zdroje a nikde jsem nenašel tu formulaci, co je na idnes. Všude je citovaná jediná pasáž, kde je tato věta: "Let there be no doubt: those who need protection must continue to receive it, and they should not have to put their lives in the hands of people smugglers." Nikde jinde zmiňovaný Timmermans nemluvi o ochraně. Takže když mluví o ochraně, tak pro ty, kdo jí potřebují aby neskončili v rukách pašeráků s nevybíravýma způsobama. To jsou dost podmiňovací věty, které rozhodně nezní tak obecně a neurčitě jako "Musíme chránit migranty".

Dále třeba zazní toto "This is about the intelligent, proportionate and carefully regulated access all our information border and security authorities need to do their job – to protect us and the freedoms we defend." Tady zase chce chránit nás a naši svobodu.

Ono to asi nebude jenom o politicích, ale i o manipulujících médiích. Strach místo konstruktivní debaty přinese víc kliknutí a čtenářů reklamy...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JONAS3:
    1) Vsadím se, že ten citát je vytrhnut z kontextu. Zajímalo by mě, co za odstavec je předtím.
    2) A nás někdo nechrání? Nemyslím, že např armáda a policie by šla primárně chránit migranty.
    3) A vůbec, před kým nás mají chránit? Před ruce-sekajícími a ženy-znásilňující armádou mladíků? Není ten strach trochu paranoidní.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Chce se mi blít. Ta rudá pakáž se už úplně zbláznila. Neměli by chránit především vlastní obyvatele?

„Musíme chránit migranty. To je naše povinnost, kterou sdílíme s odstaními státy. Vytvořili jsme horizontální mechanismus přesidlování, který bude založený na distribučním systému, a ve kterém je zahrnutá i finanční podpora v budoucnu,“ řekl Timmermans
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...y-distribuce-migranti-dw0-/zahranicni.aspx?c=A160406_101947_zahranicni_aba
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    E2E4: Ano, já už delší dobu tvrdím, že batolata mají být izolována od zbytku společnosti, ideálně pod policejním dohledem.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: Zajimavejsi mi prijde tohle:

Less Than 2 Percent Of Terrorist Attacks In The E.U. Are Religiously Motivated | ThinkProgress
    http://thinkprogress.org/world/2015/01/08/3609796/islamist-terrorism-europe/

popr. tohle :-)

More Killed by Toddlers Than Terrorists in U.S. - Opinion – Forward.com
    http://forward.com/opinion/176043/more-killed-by-toddlers-than-terrorists-in-us/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam