• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CAIDEL: "v jehož rámci chtějí britští občané pokud možno mít práva pohybu v EU stejná jako doteď, čímž se to celé posouvá na úplně jinou úroveň." Občané EU , kteří jsou v UK se mohou po UK pohybovat jako doposud. V čem je reciproční požadavek špatný? Pokud by britský občan mohl jenom někam, bylo by relevantní, aby byli v UK tříděni občané EU podle státní příslušnosti, nebo měli vymezenou zónu pohybu. Postavení "usedlých" Čechů se dle nabídky Britů zlepší, ostatní na tom budou podobně jako třeba v Kanadě s tím, že zlepšení bude na Britech. Určitě se dá vyjednávat o bezvízovém, případně nějakém nadstandardním styku. Dovedu si představit styk jako při rozdělení Česko - Slovenska, ale představa, že by po rozdělení rozhodovala ČR o Slovensku a Slovensko o ČR je nepředstavitelná.
    CAIDEL: Bavíme se o veřejném projevu přenášeném TV po "celém" světě. Podstatná část i Němců to vnímala jako pozvání migrantů. Ty bych nepodezíral z neznalosti němčiny. Debata by tedy mohla být pouze jak to myslela.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ERGOSUM: Slušná podpásovka. Je ti předpokládám známo, že to že "něco neřekla" nelze absolutně nijak prokázat? Můžeš prokázat (videem, přepisem), že něco řekla, ale ne, že něco nikdy (u sebe doma na WC) neřekla.

Ne, že by mě konkrétní výsledek zajímal, do toho mě netahejte, ale argumentuj na úrovni.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    (ač tedy přesnější by bylo uvést, že britové vlastně ještě vůbec pořádně neví co vlastně chtějí na nějaké skutečně propracované a promyšlené realistické úrovni)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: Ano tvrdím že pozvání bylo.
    Pozvánka pro uprchlíky od Merkelové s terorem nesouvisí, míní většina Němců — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...nka-pro-uprchliky-od-merkelove-s-terorem-nesouvisi-mini-vetsina-nemcu
    Dokaž že je to nepravdivý žvást a že nic, co by se dalo považovat za pozvání neřekla.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ERGOSUM: Tak to jsi z té problematiky hodně pohodlně asi tak polovinu vynechal. Hlavně úplný začátek v jehož rámci chtějí britští občané pokud možno mít práva pohybu v EU stejná jako doteď, čímž se to celé posouvá na úplně jinou úroveň.

Ale i pokud přistoupíme na tvé hrubé zkreslení celé situace, nevidím v tom ze strany EU žádný problém.

Ostatně přímo MZV k tomu uvádí: Česká vláda učiní maximum proto, aby se status Čechů nezměnil vůbec či jen minimálně. . Jinými slovy vyjednavači EU dělají přesně to, co by ráda ČR.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GREATDRAKE: pozvání ve smyslu obecného otevření Německa uprchlíkům.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: he? Na tobě je důkazní břemeno. Já tvrdím že nic takového jako pozvání nebylo. Tedy jaksi - pokud tvrdíš že bylo, měl bys nějak ukázat kdy a kde. (Navíc, co já vím o čem to vlastně píšeš, že jsi slyšel).
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: No prosím. Dodej video.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: Tak si zopakujeme základní data - copak přesně (v němčině) nám to ta Merkelová přesně řekla?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: "(nepravdivý) žvást o pozvání uprchlíků?" Já Merkelovou slyšel. Pokud tedy nejde o manipulaci a spiknutí mezinárodních medií, včetně německých.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: Ale jistě, pokud se pohybujeme na úrovni debaty, že nemohl mít pravdu, když řekl, že se o tom vůbec nemluví - jelikož sis o tom včera povídal z Mařkou odvedle - pak musím souhlasit, byl to nepravdivý výrok.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CAIDEL:
    S čím přišli Britové
    Občan EU, který tu je déle než 5 let, nebo má rodinné vazby, nebo... bude mít stejná práva jako občan UK a má právo na občanství.
    Občané EU, kteří toto nesplní, jsou v pozici cizinců a mohou žádat.
    S čím přišla EU
    V záležitostech občanů EU je soud EU nadřazen soudu UK.
    Jakýkoliv občan EU který přijde do UK má nárok na občanství a všechny nadstandardní výhody jako občan usedlý.
    Dokud s tím UK nebude souhlasit, nehodlá se o nějakých právech občanů UK bavit.

Dovedeš si představit, že bych si zajel do Německa pro jejich důchod a dávky a musel je dostat? A v případě nějakého sporu by byl soud v Praze nad Německým? V čem je špatný přístup Britů, že na tuhle drzost nechtějí přistoupit?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: Styď se.
    "Ne, rozumá debata na nejvyšší politické úrovni v ČR na toto téma opravdu fakticky neprobíhá."
    Ne tak ten výrok nezněl. Výrok zněl.
    "ale všimněte si, že o nějakých žádoucích změnách se u nás vůbec nemluví. Ani o změnách v hlasování."
    Debata o tom probíhá. Mluví se o tom i na nejvyšší politické úrovni. Nakonec to sám ve článku vyvrací. Ještě tam je zvýrazněné "vůbec nemluví"

Manipulační termíny "rozumná, fakrticky" nehodlám akceptovat. Pokud bych na to chtěl přistoupit, mohu tvrdit, že "Nejsi schopen dodat rozumný argument a já mám fakticky ve všem pravdu."
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ERGOSUM: To by mě tedy opravdu zajímalo, jak by sis představoval takový lepší postup ohledně vyjednávání Brexitu ze strany EU zástupců. Já jsem znechucen maximálně přístupem Britů.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM:

"Ale zahraniční politika je jaksi na okraji." Ani bych neřekl. například Brexit je u nás sledovaný

No, dáváš hezký jeden příklad - ale zde jde o to, že až na křiklavé věci toho opravdu v ČR lidé moc v zahraničí nesledují. S tím jak se světu věnují třeba v Británii je ČR zcela nesrovnatelně zahleděná do sebe.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM:
    " ale všimněte si, že o nějakých žádoucích změnách se u nás vůbec nemluví. Ani o změnách v hlasování." Zrovna tohle je ověřitelná nepravda.

Ne, rozumá debata na nejvyšší politické úrovni v ČR na toto téma opravdu fakticky neprobíhá.

Zbytek nevím co má vlastně znamenat - co s tím má co společného a (nepravdivý) žvást o pozvání uprchlíků?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: " ale všimněte si, že o nějakých žádoucích změnách se u nás vůbec nemluví. Ani o změnách v hlasování." Zrovna tohle je ověřitelná nepravda.
    "Přitom jde o zásadní témata z hlediska naší bezpečnosti. Všechna ostatní jsou vůči tomu vlastně druhořadá."
    Stomatology jsme už prosrali. Co teď sestry, doktory a učitele? Pardon učitelky. učitelé jsou na ZŠ také na vyhynutí.
    Když Merkelová pozvala uprchlíky a ti to vzali útokem, byla to ČR která navrhovala řešit to co nejblíž u zdroje. To bylo jaksi ignorováno. Nyní to je velký objev.
    Z EU a NATO se o plánech a strategiích dozvídáme pouze "zaplaťte víc". K tomu není moc co dodat.
    "Ale zahraniční politika je jaksi na okraji." Ani bych neřekl. například Brexit je u nás sledovaný a asi nebudu sám, kdo je z vývoje (postupů EU zástupců) znechucen.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: nic vyloženě nepravdivého jsem tam neviděl - maximálně tak pár informací neověřitelných.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: Některá slova velmi rozumná, jiná velmi nerozumná. Některá vyloženě nepravdivá.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ERGOSUM: Pro každý úkol existuje jinak velký celek. Bingo.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CAIDEL: Úplně jinak. Je např. potřeba uklízet most přes Olši mezi Českým Těšínem a Cieszinem.
    Blbé způsoby
    Podepíše se mezistátní dohoda.
    Rozhodne se to v EU
    Rozhodne soud ve Štrasburku.
    Dobrý způsob
    Městští zástupci přes dopravu to dohodnou na obědě. Když dohodnou špatně, dostanou to sežrat na obou stranách.

Pro každý úkol existuje jinak velký celek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam