• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha takže další blbeček neviditelna :/
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ADAMIRA: To nebyl začátek slovní výměny - to bylo slušné upozornění, že jste už dost off-topic, že jsou tady vhodnější auditka a že bych ocenil, kdyste s tím tady skončili. Bylo to tak nepochopitelné?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BANSHEE: Možná, kdyby jsi si to tu pořádně přečetl, nemusel jsi tuhle absolutně zbytečnou slovní výměnu vůbec začínta...
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ADAMIRA: Možná, kdybys nereagoval tak zbrkle, tak tě napadne i něco doopravdy vtipného...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BANSHEE: v Pelhřimově
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ADAMIRA: Kde???:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BANSHEE: Ano, probírá se tu imigrační politika EU.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Chlapci, odskrolujte si tu diskusi o něco výš. Vidíte? Je tam napsáno "Evropská unie"! Tak si buď najděte vhodnější auditko, anebo se s tím přesuňte do pošty, jo? Dík.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Už jsem se bál že se mi od toho kluka dostane jenom spousty huráistickejch obecnejch nadávek na dnešní svět a případně že mi nevysvětlí proč chce uprchlíkům na hranicích odebírat elektroniku a strkat je do jurt.

A vono se to vyplnilo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: Tim, ze neco napises na net a vychovas deti, pomuzes vratit Cechy do stavu v roce 2008? Zajimave tvrzeni.
    WANAH
    WANAH --- ---
    ITCHY: do středověku z daného slovního spojení patří to “tradiční” protože slepě dodržovat tradice je v konečném důsledku to samé jako podléhat momentální módě. Hlavně nemyslet on už to někdo udělal... .
    Někomu dá nejvíc rodina, z někoho udělá uzliček nervů jehož jediným životním cílem je zavděčit se jim. Nekoho formuje literatura, jiného vůbec nezajímá a stejně se z něj stane důležitý a platný člen společnosti. Někdo odsuzuje televizi a někdo z ní získá myšlenky, které ho formují víc než kdokoli jiný. Někomu pomůže k rozvoji víra jiného retarduje na tupou ovci bez vůle.
    Všechno včetně rodiny jsou nosiče myšlenek o které jde v první řadě. Čím více jich má člověk k dispozici a může jejich sdělení konfrontovat tím větší šanci má.
    Jestli chceš pro kazdeho volit demagogicky jednu cestu, zákonitě hazíš spoustu lidí přes palubu.

Systém je nastaven tak že péči o staré a nemocné místo svých rodinných příslušníků přesouvá na bedra státu a linstitucí
    To je hezký příklad toho že si do té demagogie zabředl až po koule. Stát se ji snaží garantovat jednotlivci.
    Znám rodiny které péče o milovaného naprosto rozložila, znám lidi kteří si nepřáli aby je tak rodina viděla a otce který by se raději zabil na místě než aby mu dcera musela měnit plínu a to i kdyby sama nebyla vážně nemocná. Taky vím o rodině která se o dědu starala až do konce protože se bála o dědictví, starost o nej byla vlastně jediné co ta rodina udělala pozitivního za celou svoji existenci a nijak je to k lepšímu nezměnilo.
    Nicméně postarat se o umírajícího člena rodiny ti fakt nikdo nezakazuje.

Myslím že aktualizovat si každou hodinu profil nebo nakupovat blbosti je pořád aspoň o fous lepší než upsat se verbíři...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ITCHY:
    Stejne jednou umres a tvoje deti taky, a deti tvojich deti taky...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK:
    Kromě četných diskuzí,povětšinou reálných ne v kyberprostoru,já se zde vyjadřuji s mnohaměsíční odmlkou,většinou mne na stupidní plky o zlých migrantech,stěžejní to téma celého netu po minulé dva roky ,ani nebaví reagovat, například vychovávám myslím si nezávislé a myslící potomky,kterým se snažím předat část toho co já považuji za správné a vedu je ke vzdělání, ale chápu že to není taková sranda jako to lungo, hodina u kadeřníka na modelaci vousu a bloumání po marketech,navíc to zamená obětovat nemalé finanční prostředky ,což je pro mnoho lidí naprosto nepředstavitelné.By pak nebylo na haus s bazénem a nový hnůjdej na dvorku.
    Vzhledem k průměrnému počtu členu domácnosti 2,1 si myslím že dělám mnohem víc než ostatní,vychovat v součtu 4 děti tak aby z nich byli vzdělaní,pracující a nezávislí voliči,kteří budou jednou spolurozhodovat o cestě kudy se toto země vydá je víc než dost..ale chápu ,jsem blb ,to jsou přeci středověké hodnoty.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: Skvele. A co konkretniho tedy delas pro to, aby se tento stav zmenil a nastal stav, ktery byl v roce 2008?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK: bo mám bohužel omezené možnosti a navíc si nemyslím že řešení je pokaždé emigrovat,měli bychom zkoušet tento stav změnit...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    WANAH:aha,tak jaký je smysl sdělení,než že má rodinu v péči o blízké,výchovu děti nahradfit instituce,stát,aneb to je tedy moderné a osvícený přístup?
    Nepředpokládám,že schůdnou alternativou je míněna široká masa.
    Aneb to je přesně ten problém,základ osobnosti je a měl by být dán výchovou v uzším kruhu,v rodině, v podání státu=masy,která aplikuje stejné metodiky na všechny,navíc je to jen nadvláda hrstky,demokratický sytém selhal,pokud vláda be důvěry s podporou pouze 1/3 60% populace provádí dalekosáhklé kroky a legagilstavině posiluje své mocenské pozice
    Jinak výchova alá koletiv ,to už tu bylo, pionýři,hitlerjugend,pokušení formovat osobnost k otrocké cestě je u institucí obecně nezvládnutelné,ke svobodě a nezávislému myšlení vás žádná státní síla nedovede
    Ale lidé si svobody neváží a protože si jí neváží,nezaslouží si v ní žit,obojek otroka a pochybné jistoty včetně kusu žvance -panem et circenses,za hry dosaď youtube,fb ,shopping
    Ale už končím,diskuze se začíná neúměrně zaplevelovat mimo téma..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: Takze pokud tu spoustu pismenek shrnu, tak tvrdis pred deseti lety (v roce 2008) byla svoboda a demokracie v CR, zatimco dnes uz neni. A druha takova zeme z celeho sveta je Svajc. Nechapu, proc zijes v CR roku 2018 a nikoli ve Svajcu. Nemel by sis na co stezovat.
    WANAH
    WANAH --- ---
    ITCHY: adamira napsal :
    cokoliv tradičního rodinýho patříé někam do středověku a mělo by to tam zůstat
    To je jiné sdělení než jaké si z toho vyvodil.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK: liší se totální nadvládou státu,přemírou byrokratizace a legislativy která až příliš sešeněrovává život člověka.Zásadním zlomem je snaha systému zamezit člověku rozhodnout se špatně..tím se vyznačuje svoboda,svodoba činit i špatná rozhodnutí,ale nést za ně následky.Současný systém se snaží chránit lidi za každou cenu,ve smyslu kdby to mělo zachránit jeden jediný život,bez ohledu na collateral damages a zároveň je poslední dobou špatné rozhodnutí jedince vnímáno jako selhání systému.Například idiocii jedince,který se zadluží nad své schopnosti vnímá většina jako selhání státu a stát hledá prostředky jak se ze situace v podstatě vyvinit.
    Vyspělé komunikační technologie umožňují ovládat pomocí internetu veřejné mínění,ovlivňovat demokratické procesy,šmírovat na každém kroklu a maximálně ovládat.Nedat jedinci možnost vystopit z MAtrixu,nebo jej trestat za jiný názor a v podstatě ovládnout populaci.Systém je nastaven tak že péči o staré a nemocné místo svých rodinných příslušníků přesouvá na bedra státu a linstitucí,lidé žijí stále více sobecky,bezohledně v honbě za maximalizací zisku a dobývání renty,čest se stala sprostým slovem a jediné co nesmrdí jsou peníze,byť získané ze dna morální žumpy.Populace hrubne,lidé místo pospolitosti pěstují prapodivné virtuální životy,pěstuje se kult krásy a mládí což je doslova stzupidní vzhledem k demografickému vývojni a stárnutí populace.Stáří je na obtíž,nejlépe uklidit do ldnenek ,kam na ně není vidět.
    Pokud bych si vybral zemi ,která ještě jakžtakž splňuje mé požadavky na kulturní a demokratický stát,pak asi Švýcarsko,ale je mi jasné že pozicice čr je zcela jiná a nesrovnatelná,nicméně takový hnůj jak zde se jen tak nevidí.Navíc typický český ateismus a odmítání křesťabnských principů situaci moc nepřidá...
    Obecně lze říci,že i čr byla před deseti lety o mnoho víc demokratickou zemí,než současný monarchistický babišostán v holportu s hnědou lůzou a rudou svoločí..
    Já se snažím žít podle zlatého pravidla,nesoudím druhé podle barvy kůže a jsem realitvně spokojený,ke štěstí mi stačí západ slunce na jezerem,zasazený strom v zahradě,pivko s přáteli,odpolední projížďka na kanoi,prostě maličkosti,nekřičím v noci ze spaní nad hrůznou vizí muslimů v čr,neupdatuji svůj profil na ksichtoknize,bo nemám účet a rozhodně si nemyslím že rodina je středověký přežitek,vzhledem k tomu že mám s dvěma již dospělými a dle mne dobře vychovanými dětmi perfektní vztahy a snad se mi podaří totéž u těch zbývajících dvou darebu,byť tam jsme teprve tak za polovinou trati...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ITCHY: odpovíš tady MAKROUSEK?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam