• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: spíše přemýšlím, jak propojit existující soc. sítě - vytvořit nějakou úplně novou a přesvědčit všechny jak přejdou ať utopie.

    docela se mi líbí jak reálně funguje twitter... ale uznávám, že tam dost chybí multimediální fičury.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WYMA: já tenhle klub ani nezaložil :-) jenom prostě upozorňuju, že ani není potřeba vymýšlet složité konspirační teorie jak vás-možná-někdo-sleduje-a-análně-analyzuje... je to daleko jednoduší: prostě si reálně dělají co chtějí, a nikomu se nemusí zodpovídat.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WYMA: jen at to resi, treba nakonec ukuti socialni sit, ktera funguje rozume a facebookova bublina praskne a jednou pro vzdy zmizi v zapomeni

    (a pak at mi nekdo vyklada, ze jsem pesimista)

    KRMELEC: jasne, pak ale ta osveta preci ma smysl :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    taky proti FB tak nějak brojím jak to jde, linkuju antiFB články na fb, upozornuju známé co to používaj, ale myslím, že to nezabírá :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCHAOS: asi by mě to nenapadlo. asi by mě to naštvalo. v tom jsem zajedno. zajedno ale nejsme v tom, že bych to tady dva měsíce neřešil :)

    no offence, neudělali nic košer, ale hoď to za hlavu, ne?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    CYBERWOLF: Dobře, ujedem na chvilku z hlavního tématu. Když někomu něco říkáš formou osvěty - buď ti uvěří a pochopí a hodí do praxe, nebo si zkrátka "sáhne na kamna" a nebo je to prostě klikař a nepotřebuje osvětu. To je vše.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KRMELEC: hmm...kdyz si kazdy na ta kamna musi sahnout, tak to by mozna decka na zakladkach mela v hodinach obcanske nauky povine snupat heroin, aby poznala co je abstak, do devitky se stacila detoxikovat a pak uz po zbytek zivota vedela, ze je to humus :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Tak abychom si rozuměli úplně. Samozřejmě, že není košér, že ti někdo umázne data - to netvrdím a nezpochybňuji. Problém je, že si data nezálohuješ (a nebo nedostatečně).
    Hele byla jsem nasraná, když mi sebrali krosnu s pěti čerstvě vyvolanými filmy i s negativy, ale byla jsem naštvaná na sebe, že sebou nosím i ty negativy - ne na toho zloděje. Tomu asi nebylo k ničemu ani moje oblíbené otrhané oblečení konfekční velikosti 36, ani ty fotky. A budu pak hlásit, že zrovna tento zloděj je nejhorší, protože mi to všechno vzal? Ne! Nebudu, smířím se s tím a jdu dál poučena, že negativy sebou nosit nemám a krosnu si mám hlídat. Hotovo, Hirošima - Hadr.

    Osvětu o Facebooku... hmm ale to byl ovšem dobrý joke.
    Je to jako se hádat, zda byl lepší Frýba nebo Hemala, že je bílá nejkrásnější barva na světě a že je maso potřeba k lidskému životu. To také nikam nevede. Kdo chce kam, pomůže si tam sám.
    Malému dítěti také nevysvětlíš, že jsou kamna horká, dokud si nesáhne. Ať se fejsbůkaři spálí a ať u toho FB shoří třeba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WYMA: sorry, ale napadlo by tě to v situaci, kdy všichni kolem tebe řešili, jak jsou data na FB šíleně nesmazatelná, a jak je šíleně těžké dosáhnout zrušení svého účtu, i kdyby člověk chtěl ? čekal jsem úplně jiný druh problémů :-)

    ne, nejde o nezálohování _podstatných_ dat... ale jde o to, že sociální sítě vytváří nový typ dat, o která člověk nechce přijít, a který je obtížně zálohovatelný. jde prostě o celkový souhrn jeho online aktivity. pokud takový má k dispozici někdo jiný, tak sakra - je logické, že ho sám chci mít k dispozici taky, ne ?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Facebook is certainly having a peculiar effect on relationships.
    http://thenextweb.com/socialmedia/2010/11/05/facebook-is-certainly-having-a-peculiar-effect-on-relationships/

    „In a recent survey of 1000 Facebook users, 25% of respondents found out their relationship was over by seeing it on Facebook. And 21% admitted they would change their Facebook status to single, in order to break up with someone.“
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRMELEC: ne, právě že ne. moje info tady na NYXu je trochu přežitek Webu 1.0, takhle se dělaly homepage před 15 lety, vím o tom... tady je to více o emocích, obrázcích, sebevyjádření. vím, že jsem trochu mimo, ale mě vždy bavilo trochu vybočovat z řady, no :-)

    na FB jsem jednoduše dost sdílel odkazy na různá zajímavá témata, která se ke mě přes FB a čas od času procházel historii své zdi, když jsem dejme tomu hledal podklady pro článek na nějaké téma. Tím pádem jsem zrušením svého účtu přišel o cca rok až rok a půl nazpět archív potenciálně zajímavých odkazů - něco z toho jsem měl zabookmarkované jinak, ale o něco z toho jsem trvale přišel.

    vím, že tebe to z neznámého důvodu irituje: ale opravdu mě riziko možnosti ztráty dat bez jakéhokoliv předběžného varování nebo zdůvodnění přijde jako docela reálný problém a chci v tomto směru mezi lidmi šířit osvětu.

    nechci řešit takovou tu paranoiu, jako že se lidi bojí, že je na FB někdo označí na fotce, na které jsou zachyceni v momentě, kdy si v sexshopu právě koupili anální vibrátor, který se chystají přestavět na roznětku dopisové bomby, kterou hodlají doručit přímo do živého vysílání pořadu Vidlákov má talent a odpálit jí pomocí SMS jízdenky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Od FB se da chtit jedina korektni vec - at uz sakra zajde!
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCHAOS: no jo, budeš si muset přiznat, že jsi tomu marketingovýmu triku tý jedný velký zahraniční firmy prostě naletěl.

    žiješ jak sám řikáš 15 let v kyberprostoru, a nepochopil jsi ani tu základní věc, že důležitý data je potřeba zálohovat?

    abys mě špatně nepochopil, na FB nejsem, na FB nechci a nemám je rád. nehájím jejich systém. akorát mě překvapuje, že tady už 2 měsíce brečíš nad tím, že ti FB zrušil účet...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Mýlíš se, neobhajuji FB. Osobně si myslím, že větší demence mas a národů už tu dlouho nebyla. Každopádně jsi mi neodpověděl na mou otázku... Jakého charakteru byla ta data o která jsi přišel?
    Šlo o něco ve stylu tvého infa tady na NYXU? (nedalo mi to a podívala jsem se) Máš info na nyxu zálohované? Poučil ses alespoň malinko, nebo jen nadáváš na křivdu a nebojuješ?

    Mě nepřijde normální na FB nadávat a zároveň od FB cosi korektního očekávat. Je to jak s lidmi - buď jim sakra věřím nebo ne a podle toho se k nim také chovám a takové věci jim svěřuji (ať už jde o informace, movité věci nebo křehké lidské vztahy).

    S_TEJK: Stále ještě naivně věřím, že důležitější je ten můj opravdový život bez klávesnice a elektřiny. Fakt tomu věřím, fakt to tak zatím mám. Sorry, to byla podpásovka, ale je to tak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ostentativní "unbook" už je dávno přežitkem
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jak pravi romanicak: diskuse o tomhle webu je podobna ztrata casu jako web samotny. Nasrat a pusinku..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AUSSIE: ano, to tahání hesla k e-mailu, to mě taky kdysi dostalo :) je fakt, že jsem to přešel velkorysým mlčením, protože to nebylo povinné. ale faktem je, že spousta koncových uživatelů podle mě příliš nerozlišuje, jestli zadávají heslo do lokálně instalované aplikace, na web skutečného provozovatele služby, nebo na web třetí strany - a právě z toho FB těží.

    v reálném světě by asi lidi letadlovou hru (např. s penězi) rozeznali rychle - ale je zvláštní, že když jde o "sociální letadlovou hru", tak většinová společnost trpí podivuhodnou absencí představivosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: asi bych skončil u druhého účtu s nějakým podtržítkem na začátku nebo na konci, hmm... je tady takových víc. tady prostě mám ban v jednom dvou klubech, a pár zabedněnců si mě dalo na ignorelist... proč ne... od toho tyhle feature online diskuzí odjakživa měly...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRMELEC: prostě mě přijde poměrně normální, že FB účet slouží jako určitý archív těch odkazů, které člověk sdílel, a tím pádem je umístil i na svojí "zeď": pokud FB byl kanál, kterým se ke mě ty odkazy dostaly, tak je asi poměrně logické, že jsem si je už dále nekopíroval jinam, ne ? oni to takhle podle mě i zamýšlí.

    neříkám, že toto je zrovna problém někoho, kdo na FB jen hraje farmville a like-uje hlášky o tom, co jeho známí měli zrovna k večeři - ale obecně myslím, že jsem to používal způsobem k tomu určeným, ke kterému po cca roce užívání jistě dospěli i jiní uživatelé.

    opravdu nechápu, co může vést někoho k tak fanatické a zaslepené obhajobě systému, který není v podstatě ničím jiným, než marketingovým trikem nějaké velké zahraniční firmy. ty vlastníš nějaké akcie FB, nebo proč ti to tak leží na srdci ?
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Ten debilní facebook po mě chce, abych aktualizoval e-mailovou adresu, kterou jsem se pár vteřin předtím přihlásil, co to je zase za opičárnu? Zřejmě mu nestačí, že vytrvale ignoruju jeho velkorysou nabídku najít přátele podle kontaktů ve svém mailovém adresáři, k níž potřebuje maličkost - heslo k mailu a to mu nikdy nedám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam