FANAE: o to tady vůbec nejde: podstatné je, že moje informace jsou ty, o kterých já sám rozhodnu, jestli je smažu, ponechám, nebo třeba vytvořím archivní kopii.
většina kritiků se zaměřuje na ten bod, že FB (teoreticky) neumožňuje informaci smazat. jako budiž, pro někoho to může být problém.. ale já řeším opačný problém: za 15 let mé online existence a možná už 25 různých forem "kyberexistence" jsem dospěl k tomu, že uchovat kontinuitu nějaké informace nacházející v kyberprostoru vůbec není jednoduché - vzhledem k neustálým změnám použitých médií a platforem (toto by vydalo na samostatný esej, ale je to taky důležité téma).
FB vám vaše informace bez varování nebo podání informace klidně smaže: toto je málo zdůrazňováno, ale já prostě nechci, aby data která sdílím s přáteli, mohl někdo na základě vlastního uvážení kdykoliv smazat ! to je skoro horší, než že je já nemůžu smazat.
a dále: FB neumožňuje nějak jednoduše si vyzálohovat uploadnuté informace někam jinam. to tak vzhledem k mým historickým zkušenostem s informačními technologiemi, tak i vzhledem k předchozí poznámce o tom, že vám FB kdykoliv cokoliv smaže, nevidím jako zrovna malý problém: online aktivita je práce jako každá jiná práce, má svoji hodnotu, a mít k dispozici zálohu své práce má vždycky význam.