• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    Pro lidi, kteří nemají facebook:)
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KRMELEC: takže to nefachčí ? no to je v prdeli, si to hodím asi
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    PALEONTOLOG: Díky tomuto návodu se mi podařilo jeden účet zrušit. Měla jsem tam vietnamské jméno, fotku nějaké vietnamky z trhů v Saigonu a udělat si e-mail na takové jméno je drobnost až skoro minutová záležitost, o přihlášení se na FB ani nemluvě. Občas se ještě dnes podívám, jak po ní zůstaly zmínky a jak to v praxi (ne)funguje. Pouze takový osobní test.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KRMELEC: dobrej link, dík
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    PALEONTOLOG: Mám na své "zdi" dvě věci. Jedna je citát, druhá je toto: http://www.wikihow.com/Permanently-Delete-a-Facebook-Account

    Myslím, že je to vcelku potřebná rada i osvěta zároveň!
    Smaž a nebuď smazán. Kdo uteče vyhraje... hmm, dalo by se to říci i jinak určitě :c)))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: v zasade je mi jedno jak, hlavne at to potopi facebook a ma to pouzitelnou a fungujici api :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: spíše přemýšlím, jak propojit existující soc. sítě - vytvořit nějakou úplně novou a přesvědčit všechny jak přejdou ať utopie.

    docela se mi líbí jak reálně funguje twitter... ale uznávám, že tam dost chybí multimediální fičury.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WYMA: já tenhle klub ani nezaložil :-) jenom prostě upozorňuju, že ani není potřeba vymýšlet složité konspirační teorie jak vás-možná-někdo-sleduje-a-análně-analyzuje... je to daleko jednoduší: prostě si reálně dělají co chtějí, a nikomu se nemusí zodpovídat.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WYMA: jen at to resi, treba nakonec ukuti socialni sit, ktera funguje rozume a facebookova bublina praskne a jednou pro vzdy zmizi v zapomeni

    (a pak at mi nekdo vyklada, ze jsem pesimista)

    KRMELEC: jasne, pak ale ta osveta preci ma smysl :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    taky proti FB tak nějak brojím jak to jde, linkuju antiFB články na fb, upozornuju známé co to používaj, ale myslím, že to nezabírá :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCHAOS: asi by mě to nenapadlo. asi by mě to naštvalo. v tom jsem zajedno. zajedno ale nejsme v tom, že bych to tady dva měsíce neřešil :)

    no offence, neudělali nic košer, ale hoď to za hlavu, ne?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    CYBERWOLF: Dobře, ujedem na chvilku z hlavního tématu. Když někomu něco říkáš formou osvěty - buď ti uvěří a pochopí a hodí do praxe, nebo si zkrátka "sáhne na kamna" a nebo je to prostě klikař a nepotřebuje osvětu. To je vše.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KRMELEC: hmm...kdyz si kazdy na ta kamna musi sahnout, tak to by mozna decka na zakladkach mela v hodinach obcanske nauky povine snupat heroin, aby poznala co je abstak, do devitky se stacila detoxikovat a pak uz po zbytek zivota vedela, ze je to humus :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Tak abychom si rozuměli úplně. Samozřejmě, že není košér, že ti někdo umázne data - to netvrdím a nezpochybňuji. Problém je, že si data nezálohuješ (a nebo nedostatečně).
    Hele byla jsem nasraná, když mi sebrali krosnu s pěti čerstvě vyvolanými filmy i s negativy, ale byla jsem naštvaná na sebe, že sebou nosím i ty negativy - ne na toho zloděje. Tomu asi nebylo k ničemu ani moje oblíbené otrhané oblečení konfekční velikosti 36, ani ty fotky. A budu pak hlásit, že zrovna tento zloděj je nejhorší, protože mi to všechno vzal? Ne! Nebudu, smířím se s tím a jdu dál poučena, že negativy sebou nosit nemám a krosnu si mám hlídat. Hotovo, Hirošima - Hadr.

    Osvětu o Facebooku... hmm ale to byl ovšem dobrý joke.
    Je to jako se hádat, zda byl lepší Frýba nebo Hemala, že je bílá nejkrásnější barva na světě a že je maso potřeba k lidskému životu. To také nikam nevede. Kdo chce kam, pomůže si tam sám.
    Malému dítěti také nevysvětlíš, že jsou kamna horká, dokud si nesáhne. Ať se fejsbůkaři spálí a ať u toho FB shoří třeba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WYMA: sorry, ale napadlo by tě to v situaci, kdy všichni kolem tebe řešili, jak jsou data na FB šíleně nesmazatelná, a jak je šíleně těžké dosáhnout zrušení svého účtu, i kdyby člověk chtěl ? čekal jsem úplně jiný druh problémů :-)

    ne, nejde o nezálohování _podstatných_ dat... ale jde o to, že sociální sítě vytváří nový typ dat, o která člověk nechce přijít, a který je obtížně zálohovatelný. jde prostě o celkový souhrn jeho online aktivity. pokud takový má k dispozici někdo jiný, tak sakra - je logické, že ho sám chci mít k dispozici taky, ne ?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Facebook is certainly having a peculiar effect on relationships.
    http://thenextweb.com/socialmedia/2010/11/05/facebook-is-certainly-having-a-peculiar-effect-on-relationships/

    „In a recent survey of 1000 Facebook users, 25% of respondents found out their relationship was over by seeing it on Facebook. And 21% admitted they would change their Facebook status to single, in order to break up with someone.“
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRMELEC: ne, právě že ne. moje info tady na NYXu je trochu přežitek Webu 1.0, takhle se dělaly homepage před 15 lety, vím o tom... tady je to více o emocích, obrázcích, sebevyjádření. vím, že jsem trochu mimo, ale mě vždy bavilo trochu vybočovat z řady, no :-)

    na FB jsem jednoduše dost sdílel odkazy na různá zajímavá témata, která se ke mě přes FB a čas od času procházel historii své zdi, když jsem dejme tomu hledal podklady pro článek na nějaké téma. Tím pádem jsem zrušením svého účtu přišel o cca rok až rok a půl nazpět archív potenciálně zajímavých odkazů - něco z toho jsem měl zabookmarkované jinak, ale o něco z toho jsem trvale přišel.

    vím, že tebe to z neznámého důvodu irituje: ale opravdu mě riziko možnosti ztráty dat bez jakéhokoliv předběžného varování nebo zdůvodnění přijde jako docela reálný problém a chci v tomto směru mezi lidmi šířit osvětu.

    nechci řešit takovou tu paranoiu, jako že se lidi bojí, že je na FB někdo označí na fotce, na které jsou zachyceni v momentě, kdy si v sexshopu právě koupili anální vibrátor, který se chystají přestavět na roznětku dopisové bomby, kterou hodlají doručit přímo do živého vysílání pořadu Vidlákov má talent a odpálit jí pomocí SMS jízdenky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Od FB se da chtit jedina korektni vec - at uz sakra zajde!
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCHAOS: no jo, budeš si muset přiznat, že jsi tomu marketingovýmu triku tý jedný velký zahraniční firmy prostě naletěl.

    žiješ jak sám řikáš 15 let v kyberprostoru, a nepochopil jsi ani tu základní věc, že důležitý data je potřeba zálohovat?

    abys mě špatně nepochopil, na FB nejsem, na FB nechci a nemám je rád. nehájím jejich systém. akorát mě překvapuje, že tady už 2 měsíce brečíš nad tím, že ti FB zrušil účet...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: Mýlíš se, neobhajuji FB. Osobně si myslím, že větší demence mas a národů už tu dlouho nebyla. Každopádně jsi mi neodpověděl na mou otázku... Jakého charakteru byla ta data o která jsi přišel?
    Šlo o něco ve stylu tvého infa tady na NYXU? (nedalo mi to a podívala jsem se) Máš info na nyxu zálohované? Poučil ses alespoň malinko, nebo jen nadáváš na křivdu a nebojuješ?

    Mě nepřijde normální na FB nadávat a zároveň od FB cosi korektního očekávat. Je to jak s lidmi - buď jim sakra věřím nebo ne a podle toho se k nim také chovám a takové věci jim svěřuji (ať už jde o informace, movité věci nebo křehké lidské vztahy).

    S_TEJK: Stále ještě naivně věřím, že důležitější je ten můj opravdový život bez klávesnice a elektřiny. Fakt tomu věřím, fakt to tak zatím mám. Sorry, to byla podpásovka, ale je to tak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ostentativní "unbook" už je dávno přežitkem
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jak pravi romanicak: diskuse o tomhle webu je podobna ztrata casu jako web samotny. Nasrat a pusinku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam