• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    Pro lidi, kteří nemají facebook:)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STEPNI_VLK: no spíš je to od začátku klišé... informace doprovázené "ale pssst" jsou většinou i ve skutečném světě určené od začátku jako drb k dalšímu šíření...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    .. aneb lidská blbost nezná mezí.. ;)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    dneska mi ukazovala šéfová z práce že její kamarádka si dala na FB: "asi jsem těhotná, ale pssst"....pobavilo:)
    TYLACIN
    TYLACIN --- ---
    ADM
    ADM --- ---
    Facebook has announced that developers of Facebook apps can now gather the personal contact information from their users. Security firm Sophos describes it as 'a move that could herald a new level of danger for Facebook users' and advises users to remove their home address and phone numbers from the network immediately."

    Facebook Opens Up Home Addresses and Phone Numbers - Slashdot
    http://yro.slashdot.org/story/11/01/16/2110254/Facebook-Opens-Up-Home-Addresses-and-Phone-Numbers
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    fakt nevěřím, že to, na co běžná populace 15 let čekala, aby začala používat Internet, je nějaký automagický systém cenzury pomocí umělé inteligence...

    dobře, uznávám, že motivaci běžné populace v podstatě neznám. asi to bude něco jako u mě, počítám: trochu sexu, více násilí (než já), muži místo kosmického výzkumu (jako já) fotbal, ženy možná nějaké to vaření a časopisy pro ženy (aspoň navenek - aby zamaskovaly o co se zajímají doopravdy :-). to vše v nějaké virtuální sociální síti, místo s živými lidmi v jedné domácnosti (ale neprodá se pak méně deodorantů a šampónů na vlasy? ještě by to měli velci investoři promyslet, kam povede "geekizace" mas konzumentů...)

    ale fakt nevěřím tomu, že lidi celou dobu čekali na to, až je budou cenzurovat roboti na základě nějakého syntetického/algoritmického úsudku...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    YBUKO: kdybych to alespon pochopil, co bylo za obsah, skoda ze sem si to nezalohoval... ale byl to normalne text v cestine, s tim, ze tam bylo napsano "kkti" , pak sem to jeste prepsal jako "k*k*t*i" a podobne a i kdyz jsem to vymazal, tak to nepustil. Problem muze bejt taky v tom, ze mam nastavenej anglickej intreface, takze to mohlo najit nejakej kus slova, co se mu nelibil v anglictine, ale me to je ukradeny, co je fuj vim sam nejlip, na to nepotrebuju FFFUUUbook...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Zatim sem na to FB občas lezl, ve čtvrtek jsem chtěl zalinkovat něco z youtubu, napsal jsem k tomu komentář a ono mi to povědělo "V příspěvku se nachází obsah, se kterým byly v minulosti problémy, nelze zveřejnit" - takže to byl poslední příspěvek na facebook ;). Teda ještě jsem napasal jeden, ve kterym tvrdim, jak mě ten facebook sere a že nazdar. Ten kupidivu prolezl bez cenzury a připsal jsem tam pod to ten koment, co sem hodil tady níže:
    SUCZKER:

    Kupodivu mi tam na to lidi odpovídali kladně, jako že už je to taky sere, ale stejně to budou používat dál.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ale ne, funguje..
    OTZ
    OTZ --- ---
    asi spadnul:)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    CYBERWOLF: what?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Uz je to tady! Uz je to tady! Uz je to tady! Uz je to tady...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NYX: Výstižně napsáno: So it's not that MySpace lost and Facebook won. It's that MySpace won first, and Facebook won next. They'll go down in the same order.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tak sme zas o kousek dál k decentralizaci naší sociální sítě kyberia.cz... O víkendu jsem nahodil ejabbed a na vývojovym serveru jsem přidal iJab lištu ( http://ijab.im/ - něco jako realtime-ajax-zprávy tady na NYXu nebo chat na FB). Při prvním přihlášení na web se userovi založí jabber účet a automaticky se propojí s tim Ajaxem. V závěru to vypadá jako lišta vpravo dole ze který vyskakujou takovýhle okýnka:


    Další události je možný sledovat v našem GITu:
    Kyberia.CZ GIT Repositories - kyberia-bloodline.git/shortlog
    http://git.kyberia.cz/gitweb.cgi/kyberia-bloodline.git/shortlog
    A pokud někoho zajímá vývoj, tak mi klidně napište... lidí není nikdy dost.
    kdyby někdo chtěl na vývoj snad přispět, nebo dokonce vzít vývoj na svojí firmu (pod podmínkou zachování AGPL licence) a zaměstnat naše vývojáře a případně měl i plán jak monetarizovat otevřenou univerzální anarchistickou fraktální autonomni decentralizovanou sociální síť asi mu dám velkou pusu (nebo ji pošlu po nějaké pěkné slečně)...

    NYX: nepremejslel si taky o tom nasadit tady jabber? bylo by zajimavy, kdyby každej nyxák měl svůj jabber a vždycky když by byl online na nyxu, tak by byl online i na jabberu... imho je takový přístup základ kvalitní konkurenceschopnosti vůči facebooku, icq a podobným molochům. (popravdě kdyby facebook prolinkoval svoje xmpp servery s2s s jabberem, měl bych z toho neskutečnou radost a možná bych na něj i přestal nadávat)
    CMAN
    CMAN --- ---
    Google.com dominated the top spot as the most visited website in the United States in 2009 and 2008. MySpace was the No. 1 visited website in 2007 in the U.S. It is now ranked number 7.


    Facebook passes Google as the most popular site on the Internet | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1342944/Facebook-passes-Google-popular-site-Internet.html
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    srandovni je, ze na facebook se smi registrovat az od 13 let
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    V USA zatkli šest školaček, organizovaly den útoků na učitele – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/221845-v-usa-zatkli-sest-skolacek-organizovaly-den-utoku-na-ucitele.html
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: to by byla prdel, kdyby to byl nekdo uuuuplne jinej :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tvář mladého střelce z Arizony odhalily sociální sítě – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/221794-tvar-mladeho-strelce-z-arizony-odhalily-socialni-site.html
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Já ho teda mám. Nakonec jsem podlehl. Hlavně kvůli tomu, že lidi z mého okolí čím dál míň používaj icq apod, na což jsem byl zvyklej. Nebo mají právě jen FB. Nicméně v něm nesdílím žádné odkazy nebo aplikace a nemám vůbec vyplněný profil. Proto si nemyslím, že by FB jakkoli mohl zneužít info o mě, když tam žádné nemám. Jediné, co mi vadí, je to neomezené označování fotek.

    To, že úroveň příspěvků na FB je z drtivé většiny ubohá, ví asi každej + to nesmyslnný zakládání skupin: "Dáme dohromady 1 000 lidí, co poslouchají drum and bass?", "Nemáme rádi reklamy během fimů! Fůůůj!" - toto se líbí x tisíc lidem; to je prostě trapný. Na jednu stranu obdivuju (nebo spíš nechápu), co si tam jsou lidi schopný dát do statusu. Řešit svoje osobní problémy s někým na skle, kde si to všichni přečtou a každej se tomu vysměje; to nevím jestli je odvaha nebo dmnce.

    Docela se směju dnešním médiím (a tím se dostávám k tomu, co jsem chtěl říci), kteří FB přikládají hroznou váhu. Hlavně veřejnoprávní ČT, kterou obšas ale pravidelně sleduju online, se na fb odkazuje snad pořád. V ranním vysílání tam moderátoři pořád čtou nějaký pindy, co jim na zeď píšou infantilní histerky k tématům, co se zrovna probírají. Hydepark: jestli dojde nějakej fakt inteligentní dotaz, tak v drtivém případě určo ne z FB. V rádiích se taky dozvíš, že s nima můžeš jít pokecat na FB. Ve večerních zprávách ti moderátor řekne, že k tomu a tomu tématu DOKONCE (( dokonce!!no to je revoluce úplně)) vznikla na FB skupina, která proti "tomu" brojí.

    Nechápu, proč se kolem toho dělá takovej humbuk? V čem to je tak revoluční? Co pozitivního to přineslo? Jako je to efektivnější jak Libimseti, ale tj tak asi všchno.

    Pro mě to je strašně krásnej důkaz o tom, jak jsou dnešní mladí upe mimo. Ale tak to byli asi za jakékoli doby - ale určitě jste se ráno na vlakovým nádraží na odjezdové tabuli nedočetli, že vztah toho a toho byl plný nesmírné lásky, porozumění a citů, trval asi 5 dní a pak se to z ničeho nic rozpadlo jak bábovečka z písku, pan X je z toho strašně smutnej, je mu do breku a neví, co si počít, a paní Y je naprostá pííča.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam