• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: facebook ma vestaveny zakaz XSS?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    když jsem nad tím přemýšlel, tak jsem dospěl k přesvědčení, že prapůvodním důvodem popularity Facebooku je vestavěný zákaz cross-side scriptingu ve všech browserech: toto mělo být původně "bezpečnostní opatření" - ale díky tomu vznikl nástroj, který donutil externě includované domény soutěžit o to, která "jedna z nich vládne všem, jedna jim všem káže": tím ale vzniklo centralizované prostředí, které je nakonec ještě daleko nebezpečnější, než by byl nějaký "mírný cross-site scripting v mezích zákona a odkliknutí uživatelem".

    aby federace decentralizovaných sítí dokázala plně nahradit funkčnost facebooku, tak by browsery musely v nějaké podobě začít podporovat cross-domain javascript a cross-domain cookies. samozřejmě - uživatel by to musel nějak odkliknout (asi jako teď potvrzuje třeba nepodepsané SSL spojení - případně by si některé sajty mohly zaplatit za uvedení v seznamu domén, které toto mají povolené...). rizika tu jsou - nicméně, byla by to cesta, jak se s loginem (session cookie) z jedné domény automaticky přihlásit i ke všem kompatibilním systémm.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Social network analysis pro začátečníky - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/social-network-analysis-pro-zacatecniky/
    APIN
    APIN --- ---
    Máte to trochu popletené: Zrušení účtu na FB není nejvetším rizikem, největším rizikem je založení účtu na FB
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Americká vězeňská služba chtěla přístup k facebookovým profilům zaměstnanců | Tyinternety.cz
    http://www.tyinternety.cz/novinky/americka-vezenska-sluzba-chtela-pristup-k-facebookovym-profilum-zamestnancu-2945
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: no já to myslel ironicky :-)

    USTRICA: viz výše... představa totální kontroly rodičů nad každým dílčím aspektem života jejich dětí, včetně jejich komunikace, je samozřejmě divná.

    je jasný, že rodiče nějaký vliv asi mít mají... ale tento vliv zejména v informační rovině začíná slábnout, už když děti začnou chodit do školy. řekl bych, že větší ochrana dětí oproti ochraně dospělých se obecně týká spíše jejich fungování v reálném, materiálním světě: v kyberprostoru, při dodržení určitých zásad (např. anonymita, apod.) nehrozí až tak bezprostřední nebezpečí, a prostě od jistého věku nelze děti vychovávat tak, že jim zakryjete oči nebo jim nařídíte koukat se jinam.
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    A kdo bude hlídat "dospělý"? Copak oni se dokáží ubránit "kriminalitě" na internetu?:-D


    XCHAOS: A nebo nechce aby dcera viděla jeho fotky...


    Kurna jako by ty "děti" nebyli svéprávný...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: ja zas chapu, ze dcera v 18 vypadne z domu, i kdyby mela bydlet na nadrazi, protoze fotr je desnej fizl a do vseho ji leze :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KORINKOWICZ: ano, o tom zálohování jsem už slyšel. bohužel jsem to nevěděl předtím, než mi ten účet zrušili, ale je dobré na to upozornit, že ta možnost tu je (mj. to může i zviklat lidi, co se bojí přestat FB používat, protože tam už něco uploadli)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: koneckonců, chápu, že jestli něčí dcera dává na web svoje nahaté fotky (to asi ne přímo na FB, ale to je teď jedno), tak její otec se bude pokládat za prvního, kdo má právo je vidět... :-/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: hmm, nebylo by spatne takhle mezi starostlive rodice rozsirit soft, co jim odchyti vsechno co se na pocitaci deje a po pripojeni na net potajnu posle log. Tech hesel do mailu a elektronickeho bankovnictvi, co by se tim ziskalo... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Policie v New Jersey učí rodiče odchytávat heslo dětí na Facebook - Root.cz
    http://www.root.cz/zpravicky/policie-v-new-jersey-uci-rodice-odchytavat-heslo-deti-na-facebook/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    XCHAOS: nacpat ty data zpet nepujde - maximalne tak fotky a lidi...

    a o to mi ani neslo.... spis jsem chtel upozornit na nastroj, kterej ty data dokaze jednoduse stahnout na disk, diky cemuz muze mit user svoje data u sebe... v pripade ze ho vykopnou nebo se rozhodne zrusit ucet, je ma stale k dispozici a neni dal nutne vazanej na tu sluzbu....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA911: já vždycky chápal "korektnost" jako synonymum pro "slušnost".

    myslíš asi, že se nezachoval protizákonně (protože jsem nikdy nebyl jeho zákazníkem, nic mu neplatil, neměl podepsanou žádnou smlouvu, apod.)
    HONZA911
    HONZA911 --- ---
    XCHAOS: Já tě chápu, jenže cenná data vyžadují jiný přístup.
    Když tě facebook vyprovodil ze svého písečku, zachoval se korektně. Kdyby ti sdělil důvod, zachoval by se i slušně.
    ITSX_2
    ITSX_2 --- ---
    XCHAOS: aha - napada me hned nekolik veci - treba Ti ten ucet nekdo hacknul a pak ti ho admini zrusili - otazka je proc Ti admini nedali na srozumnenou co se deje ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITSX_2: no to je právě to ! kdybych to věděl, tak kolem toho nedělám takový humbuk :)
    ITSX_2
    ITSX_2 --- ---
    XCHAOS: proc Ti vlastne zrusili ucet na fb ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA911: ta data vznikala tvojí aktivitou na FB,prostě. nevím jak pro koho, ale pro mě nějakou cenu měla. jsem rád, že mě účet zrušili dřív, než jsem třeba vyměkl a začal FB používat jako fotogalerii... k tomu jsem neměl daleko.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KORINKOWICZ: takže když někoho vykopnou, navrhuješ mu aby si založil další profil pod falešným jménem a uploadl data z toho backupu ? (a je to vůbec technicky možné, ta vyzálohovaná data nacpat zpět ?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam