• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak trochu se mi obrátil žaludek, když vidím kombinaci jogurt a šunka :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: no asi to bude znit jak klise, ale delam ctyri dny v tydnu 12h a v patky 'jenom' 8 hodin, takze naprosto nezvladam varit a jsem v jednom kole, snazim se do toho jeste sportovat, takze nejak ani hlad moc necitim. ja to dohanim o vikendu vajickama k snidani a tucnyma syrama z trhu a masem a tak :)

vcera:

rano jecmen banan
    dopo celozrnny rohlik s 100g kruti sunky
    v poledne osminku spenatoveho quiche (spenat&cottage syr)
    jablko
    kafe s mlikem a cukrem
    odpo a navecer kefir a 150g mangove presnidavky alnatura (vynikajici btw)
    a vecer jsem sla na veceri s nasima, takze kureci steak, pecene zampiony a par varenych brambor
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. bílý jogurt, šunka
    2. gulášová polévka, čočka na kyselo, 1 vejce
    3. půlka pomela
    4. kuřecí prso s opečenou zeleninou (cuketa, lilek, paprika, cibule)
    5. bluma
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AYUNTAMIENTO: ja ti nevim, 30g bilkovin mas ve 150 gramech kureciho, to sni kazdouchvili nekdo, imho to nebude tak zly... a k tem ledvinam jsem prave davala tu citaci...
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    FRONEMA: jen jsou asi těžko stravitelné, zbytečně zatěžují játra a ledviny.. to prostě asi jak kdo tráví.. já třeba nemám ledviny úplně jako super..
    Co jsem někde četla, že vysoký příjem bílkovin může způsobit, že dusíkaté odpadní látky mohou podporovat vznik alergií, nebo poruch imunitního systému.
    Ale to bys asi musela sníst těch bílkovin vícero...?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AYUNTAMIENTO: ja to zkousim podle te knizky kterou jsem zminovala niz a nemuzu ted presne najit ten vypocet co k tomu spel ale rozhodne jsem nasla rady ze to chce 30g proteinu na snidani a obecne minimalne 20g kazde jidlo. pokud to jeste najdu tak reknu
    jinak z nejakeho predchoziho vrtani se z literatury kdy zjsem to zkousela pocitat podle doporuceneho pomeru zivin tu ma napsano doporuceni 112g proteinu denne tak to neni zadny velky rozdil
    jo mam cca 57 kilo a nemam nejaky cil jako zhubnout/pribrat, mozna tak nahradit nejaky tuk svaly

ale jinak cemu by pripadne vadilo jist proteinu pripadne vic nez je doporucovane?
    4hb tvrdi :
    ISN’T HIGHER PROTEIN HARD ON THE KIDNEYS? WHAT IF I HAVE GOUT?
    First, I am not a doctor, nor do I play one on the Internet. If you have medical conditions of any type, consult a physician. Now, on to my interpretation of the data:
    If you don’t have a serious preexisting medical condition, the amount of protein I prescribe should not hurt you. There is no compelling evidence to support the protein-hurts-your-kidneys claim. This is what Michael Eades MD calls a “vampire myth” because it just refuses to die, despite a lack of evidence.
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    FRONEMA: tak jsem koukala, kolik je tak pořeba těch bílkovin vlastně a přijde mi to už moc! Našla jsem různé zdroje, ale zhruba do jednoho gramu na kilo váhy.. tudíž...kolik vážíš(není-li to tajné)? A nebo se snažíš nabrat nějaký svaly á la Arnie?
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    FRONEMA: klid, je to jen názor, zbytečně se rozčiluješ. Sama si psala, jak to i radši připravuješ to jídlo, ale já jsem na první fotce vůbec nepoznala, jestli je tam chléb nebo vejce :) Nedělej z toho hned aféru, že po tobě někdo chce, aby si fotila profesionální fotky jídla proboha
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PAJUSAK: ano fotim to telefonem a cilem je dokumentace a nikoli umeni
    a muj bordel na stole je tvurci neporadek :)
    a ty rekni chces prudit nebo mas neco k tematu?
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    FRONEMA: promiň, ale to fotíš telefonem? ty fotky jsou tak hrozné, že dělají to jídlo nevábným :) Plus ještě neskutečný nepořádek na stole :) To je k tomu, jak si psala o radosti z focení
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    IKARIE: Já Ti nevím, mně to přijde sice super, já bych tohle nevydržela.. ale nebyla bys bez toho kafe hrozně unavená?
    Na rozdíl ode mě hodně běháš a plaveš, tak si myslím, že bys měla jíst mnohem víc.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja dneska:
    rano v 9 jecmen, hermankovy caj, kafe s mlikem (lzicka cukru)
    pozdejsi snidane v 10.30 - bila hollandia, domaci musli, lzicka jahodove marmelady
    ve 13.00 obed v beasu - basmati ryze, veganska cizrna, spenat s tofu, zeleninovy salat pokapany olivovym olejem
    14.30 kafe s mlikem (lzicka cukru)
    16.30 jablko
    19.00 cottage syr

pak kilak a pul v bazenu

a ted kdyz jsem prisla tak dve mrkve, celozrnny chleba s tvarohovou pomazankou a sklenicka bileho.

i kdyz to zdaleka neni dokonale, ja jsem dnes spokojena, pro me je uspech, kdyz zvladnu odolat jakekoliv prasarne (jako coko tycinka tuhle, osminka pizzy tamhle:)

AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    FRONEMA: já bych jich asi tolik nedala...

přidávám pozdní večeři: hrášková polévka luxusní s jedním celozrnným plátkem chleba namazaným domácí pomazánkou z dýně a lilku....óóó - objevila jsem rovnou dvě nové hvězdy na mém gastronomickém nebi!!!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AYUNTAMIENTO: plan je jist priblizne 30g bilkovin kazde jidlo (4x denne), prijde ti to moc?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to jsem zkusila smichat naprosto nahodne a vylozene me prekvapilo jak to bylo dobry :)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    FRONEMA: dle mého názoru je to strašně moc bílkovin, ne? Ale dala bych si čočkovou polívku teda!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    FRONEMA: jj, já sama na sebe dohlížím tím, že sem své jídelníčky píšu.. A právě jsem díky Tvým fotkám dostala hroznou chuť na kombinaci hrášek, tuňák a cottage, musím vyzkoušet! A taky na čočku, kterou mám naštěstí zítra k obědu ve školní jídelně :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AYUNTAMIENTO: inspiruju se v knizce four hour body od tima ferrise jehoz stravovaci rady prave testuju (a zatim k me naproste spokojenosti:) )

proc by melo byt maso s lusteninou problem?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: myslenka je prave v tom dohlizeni na sama na ssebe a pak ma smysl fotit vsechno. a navic zjistuju ze clovek ma pak mnohem vetsi tendenci to jidlo upravit aby bylo hezky a pak se prijemneji ji :)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    FRONEMA: hehe, velice zajímavá snídaňová kombinace, jak tě to napadlo? Mimochodem, docela často jsem slyšela/četla, že by se nemělo kombinovat maso s luštěninou, ty s tím asi problém nemáš, že :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam