• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak to jsem neměla dělat - celý quiche má cca 11100kJ, takže jeden kousek necelých 1400kJ. OMG
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    AYUNTAMIENTO: Jdu to spočítat :-)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    BARA_ONLY_ONE: copak je na tom nějak extra nedietního? Vypadá to doooobře! Až jsem z toho dostala hlada! Asi si dám trochu jogurtu s marmeládou, ale takhle večer, děs.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    Cuketovo-špenátový quiche

Žádná dieta teda, ale jen abych to doplnila k dnešnímu jídelníčku. Až vyymyslím chutnou dietní variantu, nahodím recept.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    1. žitný chléb se šunkou, hrneček Nestlé Caro
    2. hrst hroznového vína
    3. kuřecí maso v zeleninové pikantní omáčce, rýžové těstoviny
    4. žitný chléb s plátkem sýra a vajíčkem na tvrdo
    5. bude kuřecí vývar
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Bylo v akci, tak jsem si ho koupila... a neni nic moc, takže sezona ještě pravděpodobně není :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To už je sezona na pomelo? Ještě jsem u nás v obchodě neviděla. Jinak pěkný jídelníček.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty se šunkou a nízkotučným taveňákem
    2. bluma
    3. výplod školní jídelny - zeleninový vývar a šunka ve vajíčku se zeleninovým salátem viz. foto
    4. bílý jogurt, pomelo
    5. špenátovo-cuketové quiche

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BTAERKAK23: Když pohledáš, určitě na netu najdeš.

TORUVIEL: Aha, já si dělám pomazánky tuňák+jogurt+citron nebo krabí tyčinky+jogurt+citron, když vařím indická jídla, téměř vždy kuře v jogurtu marinuji... takže jogurt a šunka mi nepřijde nijak tragická kombinace :-)
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    tak děkuju moc za info, mě se to právě zdálo taky divný...jinak ještě teda, jsou nějaké tabulky na to jak si rozpočítat ty správné poměry tuků,bílkovin a sacharidů?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Ne, myslím bílý jogurt. Nic proti, jen mi ta kombinace nesedí :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: A fyzickou aktivitu, zapomněla jsem.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BTAERKAK23: Nevím, jakou strýc držel dietu, ale rozhodně ne redukční, protože tohle by žádný normální lékař na redukční dietu nedoporučil. Ano, jíst každé tři hodiny se má, naposledy 2-3h před spaním něco lehkého. To, že se nemají jíst čokoládové sušenky, hranolky apod. je snad jasné, rozhodně to ale není omezeno váhou - protože je rozdíl sníst 100g zeleniny a 100g nutelly. Dobré je ale rozpočítat si správný poměr tuků, bílkovin a ssacharidů s ohledem na Tvou výšku, váhu a věk.
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    BTAERKAK23: Jestli on to má naordinované od doktora kvůli zdravotním problémům, budiž. Rozhodně mi to ale nepřijde dobré pro člověka, který je zdravý a ničím podobným netrpí. U diety, ať je jakákoliv ale berme, že by měla být "zdravá" je nutné, nikoliv se vyhýbat sladkému a přílohám, ale optimálně nastavit jídelníček tak, aby dotyčný nestrádal a dostával přiměřený počet bílkovin, sacharidů a tuků a tím dbal o svou životosprávu, ačkoliv dietní. To, že dáváš příklad čtvrtku řízku k obědu mě docela děsí, jak konkrétním výběrem jídla, tak hlavně samotnou porcí. Ale doufám, že myslíš kuřecí a přírodní, případně krůtí.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BTAERKAK23: tak s podobnout dietou zkusenost nemam ale kdyz jsem si psala co jim tak to bylo 1500-2000 gramu jidla denne. a to jsem prave jedla +- kazdy tri hodiny. imho je to dost drasticky omezeni. navic te to bude nutit jist jenom hodne syty veci, s takovym omezenim asi tezko das neco na zeleninu.... ja si myslim ze to je muceni a ne dieta
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    Ahoj, nevim, jestli to sem zrovna patri, žádné lepší téma kam mou otázku zařadit jsem na nyxu nenašla. Chtěla jsem se zeptat, dnes mi stryc doporucil dietu u ktere se ji kazde tri hodiny, jidlo by melo mit pokazde 90-125 g a člověk by se měl vyhybat tukum a sladkému a vyhýbat se tomu, že k jídlům dáváte přílohy....jen mě zajímá jestli 90-125 g každé tři hodiny není málo? Protoze já když si představila 2 lžíce kaše a čtvrtku řízku k obědu :D tak mi to přijde prostě moc drastický...ale zase na druhou stranu to má doporučené od lékařů :) Tak mě zajímá i názor ostatních :) Díky za odpovědi, popřípadě budu moc ráda když se ozve i někdo kdo má s podobnou dietou zkušenosti
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Pokud si představuješ slazený jogurt, v horším případě ještě i ochucený, tak se nedivím :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak trochu se mi obrátil žaludek, když vidím kombinaci jogurt a šunka :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: no asi to bude znit jak klise, ale delam ctyri dny v tydnu 12h a v patky 'jenom' 8 hodin, takze naprosto nezvladam varit a jsem v jednom kole, snazim se do toho jeste sportovat, takze nejak ani hlad moc necitim. ja to dohanim o vikendu vajickama k snidani a tucnyma syrama z trhu a masem a tak :)

vcera:

rano jecmen banan
    dopo celozrnny rohlik s 100g kruti sunky
    v poledne osminku spenatoveho quiche (spenat&cottage syr)
    jablko
    kafe s mlikem a cukrem
    odpo a navecer kefir a 150g mangove presnidavky alnatura (vynikajici btw)
    a vecer jsem sla na veceri s nasima, takze kureci steak, pecene zampiony a par varenych brambor
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. bílý jogurt, šunka
    2. gulášová polévka, čočka na kyselo, 1 vejce
    3. půlka pomela
    4. kuřecí prso s opečenou zeleninou (cuketa, lilek, paprika, cibule)
    5. bluma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam