• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to je to maslo :-/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak to jsem neměla dělat - celý quiche má cca 11100kJ, takže jeden kousek necelých 1400kJ. OMG
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    AYUNTAMIENTO: Jdu to spočítat :-)
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    BARA_ONLY_ONE: copak je na tom nějak extra nedietního? Vypadá to doooobře! Až jsem z toho dostala hlada! Asi si dám trochu jogurtu s marmeládou, ale takhle večer, děs.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    Cuketovo-špenátový quiche

Žádná dieta teda, ale jen abych to doplnila k dnešnímu jídelníčku. Až vyymyslím chutnou dietní variantu, nahodím recept.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    1. žitný chléb se šunkou, hrneček Nestlé Caro
    2. hrst hroznového vína
    3. kuřecí maso v zeleninové pikantní omáčce, rýžové těstoviny
    4. žitný chléb s plátkem sýra a vajíčkem na tvrdo
    5. bude kuřecí vývar
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Bylo v akci, tak jsem si ho koupila... a neni nic moc, takže sezona ještě pravděpodobně není :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To už je sezona na pomelo? Ještě jsem u nás v obchodě neviděla. Jinak pěkný jídelníček.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty se šunkou a nízkotučným taveňákem
    2. bluma
    3. výplod školní jídelny - zeleninový vývar a šunka ve vajíčku se zeleninovým salátem viz. foto
    4. bílý jogurt, pomelo
    5. špenátovo-cuketové quiche

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BTAERKAK23: Když pohledáš, určitě na netu najdeš.

TORUVIEL: Aha, já si dělám pomazánky tuňák+jogurt+citron nebo krabí tyčinky+jogurt+citron, když vařím indická jídla, téměř vždy kuře v jogurtu marinuji... takže jogurt a šunka mi nepřijde nijak tragická kombinace :-)
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    tak děkuju moc za info, mě se to právě zdálo taky divný...jinak ještě teda, jsou nějaké tabulky na to jak si rozpočítat ty správné poměry tuků,bílkovin a sacharidů?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Ne, myslím bílý jogurt. Nic proti, jen mi ta kombinace nesedí :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: A fyzickou aktivitu, zapomněla jsem.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BTAERKAK23: Nevím, jakou strýc držel dietu, ale rozhodně ne redukční, protože tohle by žádný normální lékař na redukční dietu nedoporučil. Ano, jíst každé tři hodiny se má, naposledy 2-3h před spaním něco lehkého. To, že se nemají jíst čokoládové sušenky, hranolky apod. je snad jasné, rozhodně to ale není omezeno váhou - protože je rozdíl sníst 100g zeleniny a 100g nutelly. Dobré je ale rozpočítat si správný poměr tuků, bílkovin a ssacharidů s ohledem na Tvou výšku, váhu a věk.
    TADZENKA
    TADZENKA --- ---
    BTAERKAK23: Jestli on to má naordinované od doktora kvůli zdravotním problémům, budiž. Rozhodně mi to ale nepřijde dobré pro člověka, který je zdravý a ničím podobným netrpí. U diety, ať je jakákoliv ale berme, že by měla být "zdravá" je nutné, nikoliv se vyhýbat sladkému a přílohám, ale optimálně nastavit jídelníček tak, aby dotyčný nestrádal a dostával přiměřený počet bílkovin, sacharidů a tuků a tím dbal o svou životosprávu, ačkoliv dietní. To, že dáváš příklad čtvrtku řízku k obědu mě docela děsí, jak konkrétním výběrem jídla, tak hlavně samotnou porcí. Ale doufám, že myslíš kuřecí a přírodní, případně krůtí.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BTAERKAK23: tak s podobnout dietou zkusenost nemam ale kdyz jsem si psala co jim tak to bylo 1500-2000 gramu jidla denne. a to jsem prave jedla +- kazdy tri hodiny. imho je to dost drasticky omezeni. navic te to bude nutit jist jenom hodne syty veci, s takovym omezenim asi tezko das neco na zeleninu.... ja si myslim ze to je muceni a ne dieta
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    Ahoj, nevim, jestli to sem zrovna patri, žádné lepší téma kam mou otázku zařadit jsem na nyxu nenašla. Chtěla jsem se zeptat, dnes mi stryc doporucil dietu u ktere se ji kazde tri hodiny, jidlo by melo mit pokazde 90-125 g a člověk by se měl vyhybat tukum a sladkému a vyhýbat se tomu, že k jídlům dáváte přílohy....jen mě zajímá jestli 90-125 g každé tři hodiny není málo? Protoze já když si představila 2 lžíce kaše a čtvrtku řízku k obědu :D tak mi to přijde prostě moc drastický...ale zase na druhou stranu to má doporučené od lékařů :) Tak mě zajímá i názor ostatních :) Díky za odpovědi, popřípadě budu moc ráda když se ozve i někdo kdo má s podobnou dietou zkušenosti
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TORUVIEL: Pokud si představuješ slazený jogurt, v horším případě ještě i ochucený, tak se nedivím :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak trochu se mi obrátil žaludek, když vidím kombinaci jogurt a šunka :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: no asi to bude znit jak klise, ale delam ctyri dny v tydnu 12h a v patky 'jenom' 8 hodin, takze naprosto nezvladam varit a jsem v jednom kole, snazim se do toho jeste sportovat, takze nejak ani hlad moc necitim. ja to dohanim o vikendu vajickama k snidani a tucnyma syrama z trhu a masem a tak :)

vcera:

rano jecmen banan
    dopo celozrnny rohlik s 100g kruti sunky
    v poledne osminku spenatoveho quiche (spenat&cottage syr)
    jablko
    kafe s mlikem a cukrem
    odpo a navecer kefir a 150g mangove presnidavky alnatura (vynikajici btw)
    a vecer jsem sla na veceri s nasima, takze kureci steak, pecene zampiony a par varenych brambor
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. bílý jogurt, šunka
    2. gulášová polévka, čočka na kyselo, 1 vejce
    3. půlka pomela
    4. kuřecí prso s opečenou zeleninou (cuketa, lilek, paprika, cibule)
    5. bluma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam