• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    KALTY
    KALTY --- ---
    Přemýšlím že zkusím po novém roce detoxikační pust. Doufám že poté se mi bude lehčeji přecházet na zdravější stravu.
    Zdravé snídaně už si dělám, večeře celkem také, jen přes ten oběd to zatím v práci moc nejde.

Máte někdo zkušenosti s půstem? Na co si dát pozor?
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    nějakou zdravou sladkou vánoční inspiraci lze najít tady
    Healthy Holiday Cookie Recipes and Cooking Tips | Eating Well
    http://www.eatingwell.com/recipes_menus/collections/healthy_holiday_cookies_recipes
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BOO: jo tak to chapu, ze ti vadi :))

ja teda obcas colu musim.. normalni, ne lightku, pekne nasycenou :)

kdyz jsem zila v dansku, kde litr coly stal cca 80kc (v cr tak 20), tak mi ji pritel vozil z uk, kde stala 60kc: DDD
    mela jsem po ni hrozny abstak :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včerejší sacharidové zlo:
    1. dva knackebroty s nízkotučným taveňákem, dva plátky šunky, cherry rajčátka
    2. kousek celozrnné bagety (mozarella, prosciutto, zelenina)
    3. brokolicová polévka, zeleninové rizoto s vepřovou panenkou
    4. kousek celozrnné bagety
    5. zbytek celozrnné bagety (byla fakt obrovská)
    HASSSLI
    HASSSLI --- ---
    na mě taky funguje, ale musí bejt pořádně vychlazená, po lžičkách a max. 0,5l denně:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FRONEMA: tak tak, mně to pomohlo v I.trimestru
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KASUMI: kdyz clovek bleje jak alik tak aby do sebe dostal aspon nejakou energii a uklidnil zaludek... na me to minimalne funguje
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BOO: na co se ordinuje cola, zisi? :D
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BOO: opakující se toasty a kola, buď jsi nemocná/nachlazená nebo student :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. celozrnný rohlík, pomazánka z krabích tyčinek (krabí tyčinky, trošku light majonézy, jogurt, půlka cibule, citronová šťáva, pepř)
    2. cizrnová polévka, kuřecí prsa na rajčatech, těstoviny
    3. banán
    4. kafe s mlékem
    bude:
    5. pomazánka z krabích tyčinek, půlka celozrnného rohlíku
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETJULE: moje spanelska spolubydlici delavaa takovy dezert z jablek, na zimu idealni. rozkrojit na jablka, vydlabat jadrinec, dat na plech, posypat rozkrajenyma mandlema/oriskama, zalit smetanou a dat pect. jeste na to davala maslo, ale to myslim ze netreba, a smetanou staci jen zakapnout do toho dulku po jadrinci. konzumovat lze teple i studene, kdyby nahodou neco zbylo.
    jinak se obavam, ze dietni cukrovi = zadne cukrovi :)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    1, plátek celozrnného chleba, 2ks olomouckých tvarůžků, paprika (zkusila jsem jiný chléb než si obvykle kupuji a byl nechutně přesolený, není nad domácí výrobu)
    2, malý hrnek bílého kefíru a 20g musli tyčinky
    3, zapečené celozrn. těstoviny se sýrem, žampiony, brokolicí, pórkem a paprikou
    4, jablko
    5, zeleninový salát s kuskusem

holky, máte prosím nějaké dobré recepty na vánoční cukroví nebo chuťovky? dík
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. sklenice mleka + banan
    2. vanilkovy milko tvaroh
    3. platek dynoveho chleba + platek leerdammer light + kruti sunka + zeleninovy salat
    4. kase z cerstve loupane biopohanky se lzickou medu + jablko
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ten jsem zrovna koupila v jedné malé samošce u nás, ale myslím, že jsem ho viděla i v tescu (?) bo jinym řetězci... a ať jsi brzy zas fit
    http://www.polabske.cz/cz/pdf_cz/svacinka_cz.pdf
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PETJULE: Kde kupuješ ten zeleninový tvaroh, prosím Tě?

Já dneska hodně zlý, ale omlouvá mě (snad), že jsem marod a tak jsem byla ráda, že jsem se dobelhala na zápočet do školy.. a vzpomínám si, že mi jednou paní doktorka říkala, že když je člověk nemocný a nemá chuť k jídlu, tak by jíst neměl, protože trávení zbytečně vyčerpává organismus, který bojuje s bacilem. Co je na tom pravdy, to nevím, ale určitou logiku to má :-)

1. 1 knackebrot s lučinou linie, 3 plátky šunky, coldrex hot drink citron
    2. zeleninová polévka, kuřecí nudličky po thajsku s rýží
    3. tmavý rohlík se sýrem a zeleninou
    4. přítel mi naservíroval čaj se slivovicí :-)
    5. ještě do sebe zkusím dostat nějakou zeleninu, ale moc šancí tomu nedávám
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    tak dneska:

1, zeleninový tvaroh a 2ks knackebrotu
    2, nescafe s mlékem
    3, salát s tuňákem, 1ks celozrnný chléb
    4, brokolicová polévka
    5, mandarinka

+ 1l mátového čáje a 1l šípkového čaje během dne

MISHACZEQ: a co nějaká směs ořechů, rozinky atd.? já teda v autě nejraději cucám bonbony (tic tac, orbit bez cukru a tak) :)
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    TORUVIEL: takhle nejak jsem si myslela, ze bych je udelala, tak to asi zkusim ;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MISHACZEQ: Zeleninové placičky dělám hodně často, uvařím si zeleninu a rozmíchám, rozmělním lehce vidličkou, přidám sýr, koření, ovesné vločky (cokoliv co chceš) a udělám placičky, peču v troubě. Je to skvělé a vydrží to v lednici několik dní, takže vždy vyrobím velkou dávku.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: kdyz ja moc nejim maso. jen kure/ryby a veprovou panenku. ne z nejakyho presvedceni, ale uz odmala mi moc nejede. sekanou rada nemam, ale ted me napadly me nejaky placicky peceny v troube ze zeleniny
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ještě mě napadl roastbeef
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam