• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    DANIA
    DANIA --- ---
    MANXX: zaverem, doporucuju prostudovani nejakych vyzivovych tabulek /ze solidniho zdroje/. 100g krutiho masa obsahuje 23g bilkovin, 100g soji 44g bilkovin. 100g veproveho masa obsahuje 17g bilkovin, 100g ovesnych vlocek 13g bilkovin.
    DANIA
    DANIA --- ---
    MANXX: no, ja bych zde nerada rozjizdela nejaky flejm:) ale odpovim. mozna nevis, ze kazda obilovina obsahuje na svych 100g /pokud to vztahneme na tuto vahu/ nejmene 10% bilkovin. to bychom z meho jidlenicku meli ovesne vlocky, bulgur. to, ze rostlinna mleka /zvlaste pak sojove/ jsou hodnotnym zdrojem bilkovin, je snad jasne. orechy jsou kvalitnim a cenenym zdrojem nejen bilkovin odnepameti. hliva ustricna samozrejme tez obsahuje bilkoviny, jako vsechny houby. brambory, to jsou z 10% bilkoviny. a zelenina obsahuje bilkoviny take, i kdyz jejich koncentrace neni zadne terno. nutno podotknout, ze v polevce jsem mela cocku.
    ja vazne nechci vypadat jako nejaka gertruda, ale bilkoviny vidim v kazde polozce. natoz skoro zadne bilkoviny, jak to rikas ty:)

jeste bych dodala, ze kazde rano na lacno piju bio zeleny jecmen. uzasny to zdroj aminokyselin. abcas pred den chlorellu, pokud na to nezapomenu.
    jinak svych 50kg si stale drzim pomerne obstojne bez jakychkoliv problemu:)
    howgh
    MANXX
    MANXX --- ---
    DANIA: V tom je strašně málo bílkovin, respektive skoro žádný..... při takovým jídelníčku se dá dobře tlousnout.
    DANIA
    DANIA --- ---
    tak jeste dva platky dynoveho chleba s hummusem, ktery jsem ted dodelala na zitrejsi snidani. jsem si fakt nemohla pomoct, tentokrat se mi obzvlast poved:)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DANIA: díky moc, určitě to někdy testnu, vyfotim a poreferuji
    DANIA
    DANIA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jasne:) je to teda vazne jednoduche. nastrouhala jsem velkou cuketu na nudlicky a 3 brambory uplne najemno, prosolila, nechala pulhodiny odstat a pracovat osmozu. pak promackat od pustene vody pres jemne sitko, pridat cesnek, majoranku, drceny kmin, yzop, saturejku, sul. nakonec jsem to promichala s opravdu najemno drcenymi ovesnymi vlockami /tak 1hrst/. 10min spocnout a pect tak pulhodky na 200, je to akorat na 1plech. poslednich 5min jsem jeste nastavila gril, aby byl krupavy. samozrejme absence vejce, nevegani si pridaji, pokud chteji:) ale myslim, ze neni potreba. i muj tatinek, znamy vsezravec, byl velmi spokojen.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DANIA: Aha :-)
    Můžeš nahodit recept na bramborák s cuketou, prosím?
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. ovesna kase ze sojoveho a ryzoveho mleka, susene brusinky, rozinky, makadamove orechy, jablko
    2. bulgur s dusenou zeleninou a hlivou ustricnou
    3. zeleninova polevka
    4. bramborak se strouhanou cuketou /peceny v troube/, salat z rukoly, rimskeho salatu, papriky, susena rajcata v oleji, olivy, s konopnym olejem

BARA_ONLY_ONE: protoze prechod na veganskou stravu je prece jedna z nejlepsich veci, co pro sebe clovek muze udelat:)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DANIA: Je to tady OT, ale proč přechod na veganskou stravu?

Dnešní neplánovaný:
    1. kousek celozrnného pečiva, zeleninový tvaroh (Konečně jsem při nákupu nezapomněla, v Tescu ho našla a je skvělej!! Vřele doporučuji, už jsem byla z neochucenného cottage se šunkou poněkud otrávená a tohle bych jedla i kdybych nedržela dietu, je vážně výbornej)
    2. brokolicová polévka, zeleninový salát s krůtím masem
    3. perník (smutný, ale byl k obědu ve školní jídelně jako bonus a já dost cestovala, tak se hodil)
    4. zeleninová směs s kuřecím masem a trochou rýže
    5. skvělá čokoládová pralinka (jedna z těch, kterou jsem dostala od přítele k Mikuláši :-))

Takže zlý, ale dlouho jsme nepřispívala :-)
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. 2x platek celozrnneho chleba, kvasnicova pomazanka, redkvicky, jablko
    2. testoviny zapecene se spenatem a nastrouhanym tofu, rajce
    3. rajcatova omacka s fazolemi na zpusob chilli, bulgur
    4. pohankova kase s bananem a rozinkami, vlasske orechy

/pred tydnem uspesny prechod na veganskou stravu/
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    KALTY: nemyslíš že je to zbytečný se zbavovat bílkovin, vitamínů atd. ? Budeš hrozně oslabená a imho se dá vyčistit tělo i normální zdravou stravou :)
    1KA
    1KA --- ---
    Zdravé vánoční cukroví bez cukru: Jak na to? | Nazeleno.cz
    http://www.nazeleno.cz/chap_204/zdrave-vanocni-cukrovi-bez-cukru-jak-na-to.aspx
    1KA
    1KA --- ---
    Jo a letos zkusim tyto recepty, jak pro deti tak pro me lepsi varianta...
    nemate nektery vyzkouseny? Pripadne uvitam dalsi, snadne, levne, zdrave ))
    1KA
    1KA --- ---
    chleba s medem+kofila ))
    nizkotucny tvaroh
    banan
    syrecky, syr
    kureci platek na zelenine, kus zitnyho chleba
    bazen a sauna
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. krajíc chleba s tvarohem a čerstvě nasekaným koprem
    2. aljašská treska se zeleninou a bramborovými plackami
    3. activia nízkotučná
    3. kuře vindaloo s 1 chlebovou plackou
    4. kousek pomela
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    SAT_ANN: co třeba cuketa?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)vepřové na mrkvi + rýže
    2)zbytek omáčky z vepřového v mrkvi + rýže
    3)půlka kaiserky, tři plátky kuřecí šunky, pomazánkové máslo
    4)mrkev na kari s asi třemi lžícemi rýže
    trochu divnej jídelníček, protože první jídlo byl oběd

btw. mrkev na kari - super jídlo i ssebou do krabičky, nebo jako lehká večeře

nakrájím dvě mrkve na nepravidelné nudličky - tak 3x1cm, opeču na lžičce oleje (pro exteémisty lze vynechat :-)) a podleju vodou, osolím, nasypu kari (kupuji pakistánců ty 100g pytlíčky s kořením, má to určitě i globus), přiklopím a dusím tak pět minut
    přidám dvě vrchovaté lžíce zakysané smetany nebo jogurtu, kapku sojové omáčky, jeden prolisovaný stroužek česneku

je toho celkem hodně - měla jsem to se zbytkem rýže nadvakrát

nepřišla jsem na to, z jaké jiné zeleniny by se to dalo udělat, aby se to dalo fakt jíst celkem často. Ta mrkev je celkem nevýrazná, levná a zatím mně neomrzela.
    Šlo by to asi udělat i z květáku, ale ten mi moc nejede, čočka na kari je taky super, ale je to víc kaše než normální jídlo :-/

AAANN
    AAANN --- ---
    KALTY: http://www.pust.cz/ tohle je nejlepší půstař podle něj jsem dělala půsty a vždycky jsem se cítila skvěle... je důležitá pravidelnost a pak návratka pak Ti žádnej jojo efekt nehrozí :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    KKKAROLINKA: Vyčištění organizmu od hnusu. Prostě x dní bez jídla jen s vodou, mátovým čajem atd.
    Nedělám to kvůli zhubnutí. Počítám s jojo efektem ale alespoň se vyčistím.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    KALTY: jen asociace -jojo efekt- jinak zkušenosti nemám, v čem detox půst přesně zpočívá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam