• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    KALTY
    KALTY --- ---
    MANXX: 176
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALTY: Kolik měříš?
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: S tím souvisí i omezení chlastu a začít nějaký ten sport. Teď v zimě asi rotoped bazén...
    KALTY
    KALTY --- ---
    Hoj, rozhodl jsem se zhubnout na původní váhu. Tzn. z 90 na alespoň 75.
    Snídaně a odpolední svačiny mám myslím v pohodě. Budu si muset začít večer vařit na druhý den do práce. Občas se sice v oblíbené restauraci objeví nějaké dietní jídlo ale ne tak aby se tam dalo chodit každý den... Teď už k tomu dnešnímu jídelníčku.

1/ Vícezrnný chleba 2 krajíce, Lučina nadýchaná
    2/ Hovězí vývar s nudlemi a játr. knedl.
    3/ Malé jablko, chléb celozrnný žitný : 2 slabé plátky, 2 pl. Leerdammer Original, 2pl. šunka dušená 80%vepř. masa
    4/ k večeři budu mít domácí vepř. čínu s rýží
    5/ pomelo

Teprve začínám a vím, že zrovna dnes to uplně dietní není...
    Btw. kde bych našel nějaké zásadní rady a recepty? Zkouším si alespoň počítat kalorie atd na http://www.kaloricketabulky.cz dík
    RADUS
    RADUS --- ---
    tak taky něco at vas tu jen nesleduju :)

1. vločková kaše, hroznový víno
    2. jablko, oříšky
    3. helrmelín 30% s bramborou a salátem
    4. jogurt
    5. brokolice zapečená se sýrem
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dnes výborná pomazánka, která byla ze všeho, co v lednici zbylo :-)
    Tuňák ve vlastní šťávě, citronová šťáva, lžíce hořčice, na drobno nasekaná 1 menší cibule, 2 vejce uvařené na tvrdo, 1 na drobno nasekané, druhé nakrájet na plátky na ozdobení, 1 kousek nízkotučného taveného sýra, 2 lžičky majonézy light, sůl, pepř. Servírováno na teplém celozrnném toastu.

Úplně dietní to není, ale byla fakt skvělá :-)
    YAMA
    YAMA --- ---
    DIVA: mouka cukr tuk nebo mouka cukr tuk... Stejny zlo ;)
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. ovesna kase z ryzoveho mleka, vlasske orechy, brusinky, jablko
    2. sojovy pudink cokoladovy /110 kcal/
    3. zapecena brokolice se zampiony a cesnekovym tofu
    4. 2 vege karbanatky, dusena zelenina /lilek, paprika, cuketa/, domaci celozrnna houska, cherry rajcata, cerne olivy
    MANXX
    MANXX --- ---
    DIVA: Je to úplně stejný.
    DIVA
    DIVA --- ---
    čau. chcu něco shodit a je mi lenivo "opravdicky" si to jídlo nastudovat, ocenila bych stručnou radu. má význam koblihy, vdolky, listové šátečky nahradit toustama s máslem a marmeládou, povidlem? nebo je to prašť jak uhoď. dík moc .) pro jistotu: uvědomuju si že ani ty tousty nejsou dietní. chcu svůj jídelníček upravit jen mírně
    MANXX
    MANXX --- ---
    DANIA: Tak když po tom nepřibíráš, to ti můžu jen závidět. Já s tímhle kdysi experimentovala, stravovala jsem se z většiny v Country Life /přes den, večer jsem si vařila podobně/, a váha mi letěla nahoru. Moc uhlohydrátů to na mě bylo.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GEISHA: Obávám se, že to nebyl vtip.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GEISHA: Taky už jsem se ptala.. A odpověď je tady: [ DANIA @ DIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého ]
    DANIA
    DANIA --- ---
    KOCHANSKA_CH: preji ti k nim dobrou chut:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bráno jinak, podíl plnohodnotných bílkovin by měl tvořit 50%. :-)
    DANIA
    DANIA --- ---
    brano takto, muj denni prijem bilkovin je naprosto adekvatni a dostatecny
    to jsou fakta, jak by rekla pani Tacheci
    DANIA
    DANIA --- ---
    MANXX: zaverem, doporucuju prostudovani nejakych vyzivovych tabulek /ze solidniho zdroje/. 100g krutiho masa obsahuje 23g bilkovin, 100g soji 44g bilkovin. 100g veproveho masa obsahuje 17g bilkovin, 100g ovesnych vlocek 13g bilkovin.
    DANIA
    DANIA --- ---
    MANXX: no, ja bych zde nerada rozjizdela nejaky flejm:) ale odpovim. mozna nevis, ze kazda obilovina obsahuje na svych 100g /pokud to vztahneme na tuto vahu/ nejmene 10% bilkovin. to bychom z meho jidlenicku meli ovesne vlocky, bulgur. to, ze rostlinna mleka /zvlaste pak sojove/ jsou hodnotnym zdrojem bilkovin, je snad jasne. orechy jsou kvalitnim a cenenym zdrojem nejen bilkovin odnepameti. hliva ustricna samozrejme tez obsahuje bilkoviny, jako vsechny houby. brambory, to jsou z 10% bilkoviny. a zelenina obsahuje bilkoviny take, i kdyz jejich koncentrace neni zadne terno. nutno podotknout, ze v polevce jsem mela cocku.
    ja vazne nechci vypadat jako nejaka gertruda, ale bilkoviny vidim v kazde polozce. natoz skoro zadne bilkoviny, jak to rikas ty:)

jeste bych dodala, ze kazde rano na lacno piju bio zeleny jecmen. uzasny to zdroj aminokyselin. abcas pred den chlorellu, pokud na to nezapomenu.
    jinak svych 50kg si stale drzim pomerne obstojne bez jakychkoliv problemu:)
    howgh
    MANXX
    MANXX --- ---
    DANIA: V tom je strašně málo bílkovin, respektive skoro žádný..... při takovým jídelníčku se dá dobře tlousnout.
    DANIA
    DANIA --- ---
    tak jeste dva platky dynoveho chleba s hummusem, ktery jsem ted dodelala na zitrejsi snidani. jsem si fakt nemohla pomoct, tentokrat se mi obzvlast poved:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam