• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    DANIA
    DANIA --- ---
    ALINEARTODE: tak urcite doporucuju koupit jemne mlete vlocky, vyrabi emco /ten jejich papirovy patlik stoji myslim dvacku/. ty jsou fakt za chvilku a clovek u toho ani nemusi stat. plotynku nastavim na minimum, necham dusit a jdu si po svych, cca za 5 minut pridam grady naplno a minutu micham. voilá hotovo

vlockovou kasi /popr. jahelnou, pohankovou, vselijakou/ konzumuju pravidelne od detstvi a nikdy se mi z toho teda kurt nezvedal.
    jo a jednu dobu jsem si vecer pred spanim namocila vlocky do male ohnivzdorne misky a rano je soupla pod gril. je to skvely, krupavy na povrchu:) nej se susenym ovocem.
    jen namocene studene vlocky mi ale nejedou, mam radeji teplou snidani.
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: když je necháš přes noc nabobtnat v mléce nebo jogurtu, budou líp poživatelné :-) Osobně jsem si je sladil medem + ovoce, ale já držel obrácenou dietu...potřeboval jsem přibrat a proto jsem do toho i navštěvoval fitko a musím přiznat, že po půl roce se mi z vloček zvedal kufr :-) a nebyly to jen vločky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: když vaříš mlíko musíš u toho stát, já ráno obvykle spíš pobíhám sem a tam ;) ale zkusím to. použiju obyčejné celé sypané vločky jo? mám toho zásobu, krmím tím potkany .)

HALVED: tak to by bylo ideální .) zkusím ještě dnes :) jinak osobně to považuju za nežvýkatelnou věc a neřadím do kategorie jídlo .) zatím teda :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: anebo se na kaši vybodni a dej si než půjdeš spát vločky do mléka a ráno do nich třeba přikrájej banán, pomeranč nebo cokoliv na co budeš mít chut.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: proto ráno snídám sacharidovo/bílkovinový věci, kvůli času. instantním věcem se vyhni, pokud můžeš :)

DANIA: prosímtě jak dlouho to povaříš?
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: já teda ne, ale z nedostatku času by to řešení bylo.
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: uvarit mliko+vlocky dohromady, as simple as that. moje spolubydlici si to misto vareni v kastrulku vzdy hodila do mikrovlnky na 2minuty, coz by se ti mohlo hodit usporou casu. protoze otravnejsi a zdlouhavejsi nez to uvarit je to asi umyt:) ale ja mikrovlnku nepouzivam vubec.
    DIVA
    DIVA --- ---
    dlouhé cukry vyžadujou přípravu, na což poránu nemívám čas. jakým způsobem si připravujete ovecnou kaši? jíte třeba tu instantní?
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    HALVED: tj, ale když čekneš Divy snídani, tak tam moc "dlouhých" cukrů nenajdeš, proto jsem navrhla bílkoviny :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DANIA: aha tak to je něco jinýho ...to jsem nevěděl
    HALVED
    HALVED --- ---
    ALINEARTODE: máš pravdu, že jednoduché sacharidy ti moc dlouho nevydrží, ale u těch složených jako jsou ovesné vločky, rýže, těstoviny, celozrné pečivo atd tělo zásobují cukry v pohodě 12 až 24h
    DANIA
    DANIA --- ---
    HALVED: tak to bude asi tim, ze nemas zkouskovy:) ja jsem bezne vzhuru do 3-4 do rana a vazne nevim, z ceho by mi ten mozek fungoval.
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: ale proč ne ovoce? Třeba v kombinaci s ovesnýma vločkama nebo ovesnou kaší. Ráno je ovoce v pohodě, jeho cukry ti dodají skoro okamžitou energii kterou tělo potřebje po spánku. Rozhodně bych si nedával ale pomeranč v průběhu noci.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: nemusí to být nutně hollandia, vyber si prostě takový bílý jogurt, který bude mít vyšší podíl bílkovin a nižší tuků.

když máš kvalitní a výživově dostatečně hodnotnou snídani, tak bys do svačiny ty dvě hodiny vydržet v klidu měla. taktéž s obědem a večeří. já třeba svačím vyloženě z rozumu, jinak bych jedla třikrát denně, pže mezi hlavními jídly hlad nemívám. když máš samozřejmě hlad, tak si něco drobného dej, ale pak bych se zamyslela, jestli jsem se nasnídala/naobědvala/nasvačila správně.

co se denních dob týče, nejsem zastáncem sacharidových snídaní, protože sacharidy mají rychlou distribuční křivku, tzn. energii z nich budeš mít rychle, ale na moc dlouho ti nevydrží, tzn. dostaneš rychleji hlad. taky jsem proti úplnýmu zamítání sacharidů večer, protože je člověk v noci potřebuje (to už tu nedávno padlo) k regeneraci nervové soustavy. neznamená to samozřejmě, že se můžeš večer naládovat čokoládovým dortem.

HALVED: viz výše.
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: hollandia se narozdil od jinych "jogurtu" vyrabi prirozenou cestou, takze se nesleha se skrobem jako nejaky jiny odpad typu "dobra mama", ale mlecna slozka se primo naockuje a uzavre do kelimku, ve kterem pak jogurt prirozene naroste, nez se dostane do kramu. to same na nasem trhu je jihocesky jogurt. kdyz jsem mlecne vyrobky jeste jedla, tak jen tyto dve znacky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: kvalitní sacharidy asi nemyslíš ovoce nebo chleba s marmeládou..? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: díky .)
    HALVED
    HALVED --- ---
    maso k snídani? Ikdyž držíte nějakou "dietu", tak snídaně by měla obsahovat hlavně kvalitní sacharidy. Když je snídaně vydatná a pestrá, během dne nemáte "zbytečný chutě na něco" a porce vám stačí menší. Taky budete daleko aktivnější odpo a večer, než když si ráno dáte maso.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KALTY: proč je bílá holandia lepší než jiné značky bílých jogurtů. jen chuťově? nebo je v něčem zdravjší / dietnější
    proč je líp dát si jabko současně s banánem než zvlášť. afaik je ideální mít co možná malé porce v rozestupech
    2h bude asi rozumnější. ale i když cítíš hlad dřív? někde jsem vyčetla že bys neměl být bez jídla nikdy tak dlouho abys začal vnímat hlad .)

díky .)

ALINEARTODE: maso i k snídani? :) já myslela že ráno ty ostatní věci a masa aj bílkoviny spíš v druhé půli dne. myslíš teda že maso spíš dopoledne anebo prostě maso celý den .)
    bylo to nejtmavší pečivo v nabídce, a vypadal takový bez bublin, nikdy nevím jaké pečivo ideálně vzít. všechno je prostě pšeničnožitný chleba a čau
    takže neplatí že čím víc rozporcované jídlo (čím více jídel denně) tím líp?
    a když pět jídel tak v jakých rozestupech? údajně optimálně 3h, ale to by nevyšlo na 5 jídel kdybych byla vzhůru řekněme od 7 do půlnoci

dík .)

pokud vytvářím nežádoucí tapety upozorněte mínusama, přesunu se
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. ovesna kase s naklicenou psenici + jablko + skorice + agavovy sirup, rooibos
    2. houbova polevka /portobello + hliva/ s bramborami
    3. marinovany tempeh, restovana zelenina, dusena pohanka jako priloha,
    4. kysany sojovy jogurt + vlasske orechy
    5. kvetak grilovany v troube, salat z bile redkve /recept/, cherry rajcata, mungo klicky

6. a v prubehu noci urcite spasu pomeranc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam