• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    DIVA
    DIVA --- ---
    GEISHA: já kydance miluju. a škvarky, škvarky sou nejvíc .(

každopádně dík. zítra bude testovací dietní brambo vepřo zelo. uvidíme jak se k tomu druhý domácí milovník škvarků a knedlíků postaví .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: na lzicce oleje udelam cibulku, na to zeli, zahustuju max. nastrouhanou bramborou, sladci chut zajisti nastrouhane jablicko :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    jak byste dělali zelí? prostě jenom uvařit ochutit a šmytec? normálně začínám špekem žejo. a moukou. nebo nebyl by link na ňáké dietní recepty klasických českých jídel? nacházím jenom samé dietní podivnosti do kterých se mi teda zatím nechce moc pouštět
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: ok, uvidíme .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Taky mi to ze začátku nepřipadalo dost sladké, ale chutě se opravdu upraví a zvykneš si.. teď už mi připadá i ten med až moc sladký :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    NIGHTFURY: dík, vločky nakonec nechávám bobtnat přes noc a výsledek je zcela uspokojivý .) zatím sladím jen ovocem, ale asi budu časem potřebovat změnu, mi samy o sobě moc sladké nepřijdou

co se týče marmelády, doufala jsem že ve snídani se takové zlo ztratí. v celkovém dřívějším objemu cukrů je to malý zlomek, nejsem si jistá co se stane když přestanu rychlé cukry konzumovat úplně. jako aby mě to nepřemohlo .) v předdietním stravování sním třeba kinder bueno s polomáčenýma, nebo celé miňonky, poškrábu se na čele a du si dát eště jedny, a to samozřejmě odpoledne večer. plus výhledově chcu začít víc sportovat, tak si to třeba nechám na ty dny kdy budu mít větší výdej, doufám že se to ňák vcucne .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DIVA: Naházím vločky do mléka, dám na málo na sporák a jdu se osprchovat. Přijdu, dám větší plamen, zamíchám, případně ještě počkám, nandám, ochutím, sním-moc času na to potřeba není :) Rozhodně to nevyžaduje víc času na přípravu než ta instantní (většinou přeslazená) kaše, protože opravdu není potřeba u toho stát -stačí myslet na to, že se to nesmí vařit prudce. Jak píše DANIA.
    DIVA: Marmeláda je přibližně totéž jako gumoví medvídci - hromada cukru a pak až ty další věci.. Zkus ten med nebo ovoce, dá se na to zvyknout dost rychle :) Btw zrovna ovesná kaše je sladká docela dost, takže toho medu stačí troška :)
    BABSIB: Chybí ti tam bílkoviny, z toho co čtu, jsou jen v té makrele, která je navíc opravdu relativně dost tučná..
    BABSIB: a poslední jídlo šest hodin před spaním taky není ideální..
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: díky .) studnice vědomostí ;)
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: jasne, kasi na sladko delam s mlekem /ja teda s rostlinnym samozrejme/, ale ne s celou pohankou, ale s tzv. lamankou. je to hrubsi, nez pohankova krupice. samozrejme i s tema vlockama je to ok, ale tu lamanku mam radsi.
    jinak doporucuju pohanku ze Smajstrlova mlyna, prodava se ve zdravych vyzivach, nebo zajet primo do mlynu a nakoupit zasoby. pan Smajsrtla je vazne... typek:)

ALINEARTODE: .. ne, ale ta predstava me dost pobavila;))
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    DIVA: rybu som jedla cca v 8 to jest 6 hodin pred tym nez som sla spat takze mi to nepride tak pozde, este k tomu som potom v noci cvicila..a ratatouille na obed mi pride akurat, varena zelenina ma zasyti ako cokolvek ine.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    ALINEARTODE: ta tyčinka bola núdzové riešenie lebo som bola v práci a inú možnost som nemala, inak taketo veci vobec nejem. a čo sa týka chudnutia tak to mám vyskúšané, ked vynechám pečivo a prílohy automaticky zhubnem na bruchu. to je aj jedine miesto kde priberam :)
    MARKYSHA:no práve aj ovocie a zelenina sú sacharidy, ale fakt neviem čo iné mám raňajkovať...
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: neděláš ve státním potravinářském dozoru? neuvěřitelný přehled.

DIVA: pohaňku s mlékem mi dělali naši, když jsem byla malá. v rusku je to alternativa krupicovce :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: dík .)

kdybych to chtěla na sladko, asi bych zkusila místo vody mlíko. dá se to? taky mě láká ta kašovitá varianta spíš .)
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: instantni pohankove vlocky jsou v podstate to same, co vlocky ovesne, bez nejakych dalsich aditiv. vyrabi se tak, ze se pohanka spari, navlockuje a ususi.

normos pohanku delam podle toho, jestli ji chci sypkou a sussi, nebo spis "prilohovou" s hutnejsi konzistenci. na sypkou dam na 1 dil pohanky 1,5 dilu vody a na prilohovou davam 2 dily vody.
    vodu privedu k varu, pridam bylinky podle chuti nebo bio zeleninovy bujon. pohanku proplachnu studenou vodou a vyklepnu do hrnce. varem necham prejit 1 minutu a micham. pak vypnu plotynku, hodim tam jeste platek rostlinneho masla a priklopim poklickou. zabalim hrnec do uterky a soupnu ho pod perinu do postele. za pul hodiny je hotovo. tu sypkou pak pouzivam do salatu, se zeleninou s tofu jako smes, hodim do polevky, kamkoliv. osobne mam radsi tu hutnejsi verzi, je to super priloha k cemukoliv.
    DIVA
    DIVA --- ---
    mi přijde že toho jí tak málo že by to snad mohlo fungovat i s těma cukrama .) spíš mě zarazila ta uzená makrela jako poslední jídlo. není to moc tučné takle večer? a zelenina jako první svačina a oběd, já bych zkolabovala hlady

MARKYSHA: neva že jsou "instantní"? složení bývá ok? btw jak třeba jíš pohanku? asi jsem to nikdy nejedla.. asi ani neviděla naživo .) a celozrnný cukr neznám :O

7,30 ovesná kaše s banánem - díky HALVEDE! ,)
    10,30 černý toustový (už ho nekoupím), bylinková lučina, tvrdý sýr, rajče
    13,30 kuře žampiony rýže rajče okurka
    15,30 banán jogurt marmeláda slunečnice piškoty (piškot asi hrůza co..)
    19,30 kuře žampiony ledový salát rajče
    22,30 asi eště něco, sýr?

btw je parenica dobrý sýr na tak pozdě? mi přijde akorát slaný, tuku odhaduju srovnatelně z běžným tvrdým sýrem
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    1. ovesné vločky na mléce s tykvovými semínky a jabkem
    2. losos s modrohlavem, teriaky omáčka, grilovaná zelenina
    3. hollandia a banán
    4. drůbková polévka

MARKYSHA: http://goo.gl/dNT0v :) moc dobrá věc

BABSIB: člověče, já ti nevím, ale pokud chceš vynechat sacharidy, tak bych si třeba tu myslityčinku s čokoládou nedávala. pokud je to tyčinka V čokoládě, tak vůbec, pokud je to tyčinka A čokoláda, tak bych vynechala tu čokoládu. o tom, že nejde hubnout jen konkrétní části těla, nejspíš víš :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BABSIB: ehm ovoce jsou sacharidy,musli jsou sacharidy, ratauillenevím,coj e
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DIVA: třeba instantní pohankové vločky,pohanka samotný, i celozrnný cukr dlouhou přípravu nevyžadují
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    včera:
    1.banán+mango
    2.miska ratatouille
    3.ďalšia miska ratatouille :)
    4.musli tyčinka s hořkou čokoládou
    5.udená makrela

inak ja som vynechala sacharidy takmer úplne, teda okrem ovocia a zeleniny, hlavne preto, že potrebujem shodit brucho. zatiaľ je to týždeň, neviem ako dlho to vydržím bez ryže a cestovín ale pečivo by som najradšej úplne vyradila z jedálnička. čo by ste mi poradili k snídani miesto ovocia??
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALINEARTODE: nemám zas takovou důvěru v popisky na obalech. po tom co se občas tiskem mihne výsledek ňákého toho testu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam