• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    ALINEARTODE: ta tyčinka bola núdzové riešenie lebo som bola v práci a inú možnost som nemala, inak taketo veci vobec nejem. a čo sa týka chudnutia tak to mám vyskúšané, ked vynechám pečivo a prílohy automaticky zhubnem na bruchu. to je aj jedine miesto kde priberam :)
    MARKYSHA:no práve aj ovocie a zelenina sú sacharidy, ale fakt neviem čo iné mám raňajkovať...
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: neděláš ve státním potravinářském dozoru? neuvěřitelný přehled.

DIVA: pohaňku s mlékem mi dělali naši, když jsem byla malá. v rusku je to alternativa krupicovce :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANIA: dík .)

kdybych to chtěla na sladko, asi bych zkusila místo vody mlíko. dá se to? taky mě láká ta kašovitá varianta spíš .)
    DANIA
    DANIA --- ---
    DIVA: instantni pohankove vlocky jsou v podstate to same, co vlocky ovesne, bez nejakych dalsich aditiv. vyrabi se tak, ze se pohanka spari, navlockuje a ususi.

normos pohanku delam podle toho, jestli ji chci sypkou a sussi, nebo spis "prilohovou" s hutnejsi konzistenci. na sypkou dam na 1 dil pohanky 1,5 dilu vody a na prilohovou davam 2 dily vody.
    vodu privedu k varu, pridam bylinky podle chuti nebo bio zeleninovy bujon. pohanku proplachnu studenou vodou a vyklepnu do hrnce. varem necham prejit 1 minutu a micham. pak vypnu plotynku, hodim tam jeste platek rostlinneho masla a priklopim poklickou. zabalim hrnec do uterky a soupnu ho pod perinu do postele. za pul hodiny je hotovo. tu sypkou pak pouzivam do salatu, se zeleninou s tofu jako smes, hodim do polevky, kamkoliv. osobne mam radsi tu hutnejsi verzi, je to super priloha k cemukoliv.
    DIVA
    DIVA --- ---
    mi přijde že toho jí tak málo že by to snad mohlo fungovat i s těma cukrama .) spíš mě zarazila ta uzená makrela jako poslední jídlo. není to moc tučné takle večer? a zelenina jako první svačina a oběd, já bych zkolabovala hlady

MARKYSHA: neva že jsou "instantní"? složení bývá ok? btw jak třeba jíš pohanku? asi jsem to nikdy nejedla.. asi ani neviděla naživo .) a celozrnný cukr neznám :O

7,30 ovesná kaše s banánem - díky HALVEDE! ,)
    10,30 černý toustový (už ho nekoupím), bylinková lučina, tvrdý sýr, rajče
    13,30 kuře žampiony rýže rajče okurka
    15,30 banán jogurt marmeláda slunečnice piškoty (piškot asi hrůza co..)
    19,30 kuře žampiony ledový salát rajče
    22,30 asi eště něco, sýr?

btw je parenica dobrý sýr na tak pozdě? mi přijde akorát slaný, tuku odhaduju srovnatelně z běžným tvrdým sýrem
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    1. ovesné vločky na mléce s tykvovými semínky a jabkem
    2. losos s modrohlavem, teriaky omáčka, grilovaná zelenina
    3. hollandia a banán
    4. drůbková polévka

MARKYSHA: http://goo.gl/dNT0v :) moc dobrá věc

BABSIB: člověče, já ti nevím, ale pokud chceš vynechat sacharidy, tak bych si třeba tu myslityčinku s čokoládou nedávala. pokud je to tyčinka V čokoládě, tak vůbec, pokud je to tyčinka A čokoláda, tak bych vynechala tu čokoládu. o tom, že nejde hubnout jen konkrétní části těla, nejspíš víš :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BABSIB: ehm ovoce jsou sacharidy,musli jsou sacharidy, ratauillenevím,coj e
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DIVA: třeba instantní pohankové vločky,pohanka samotný, i celozrnný cukr dlouhou přípravu nevyžadují
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    včera:
    1.banán+mango
    2.miska ratatouille
    3.ďalšia miska ratatouille :)
    4.musli tyčinka s hořkou čokoládou
    5.udená makrela

inak ja som vynechala sacharidy takmer úplne, teda okrem ovocia a zeleniny, hlavne preto, že potrebujem shodit brucho. zatiaľ je to týždeň, neviem ako dlho to vydržím bez ryže a cestovín ale pečivo by som najradšej úplne vyradila z jedálnička. čo by ste mi poradili k snídani miesto ovocia??
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALINEARTODE: nemám zas takovou důvěru v popisky na obalech. po tom co se občas tiskem mihne výsledek ňákého toho testu..
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: btw rada jedné šikovné dietoložky, se kterou jsem dělala rozhovor - "nekonzumovat potraviny, jejichž obsah neznáš". tzn například výrobky, u kterých není popsaný přesný obsah, nutriční hodnoty, atd. a platí to imho i pro zaklínadlo "domácí". třeba zavařeniny mojí babičky, když jsem viděla proces jejich výroby, jsou vražda :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALINEARTODE: netuším jak k tomu dojde, ale sladké sou celkem fest .) možná se zúčastním další sezónu a vyrobím si ltd edici .)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: no teoreticky máš u domácích kontrolu nad obsahem :) ale jestli je vyrábíte tak, že je sváříte s tunou cukru a dochucujete éčkama, tak bych si ty marmelády raději fakt odřekla :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALINEARTODE: brrr .)) a domácí marmelády, po tom se u nás jenom zapráší, miluju je. hlavně třešňovou a borůvkovou .) btw proč jsou tak moc lepší než kupované? jsou sladké jak cecek .)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: pokud to fakt nepůjde, tak aspoň ty domácí, ale na tvém místě bych si aspoň pokusila zvyknout na chuť s čerstvým ovocem a bez doslazování :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: med si dávám do čaje, ale běžně ho snídat, rychle se mi přejí. spíš eště povidla možná. ale mám i různé ty domácí kompoty ap, tak budu experimentovat .)
    HALVED
    HALVED --- ---
    DIVA: jestli máš nějakou domácí...budiš, ale ty s..... z krámu nedoporučuju pokud chceš shodit. Nemáš med? Ale ono je to sladký, ikdyž do vloček dáš jen ovoce a taky zdravější než marmeládou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    HALVED: taky asi budu muset sladit, zvažuju marmeládu .) jinak myslím že bych to prostě nezvládla polknout :) a taky časem vřadím fitko, jen potřebuju trochu shodit nejprv .)

DANIA: dík, užitečné toto, sama bych to asi několikrát sprasila a vykašlala se na to ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: díky, jsi zlatá. s vločkami to moc neumím, takže zkušená rada k nezaplacení :)
    DANIA
    DANIA --- ---
    ALINEARTODE: tak urcite doporucuju koupit jemne mlete vlocky, vyrabi emco /ten jejich papirovy patlik stoji myslim dvacku/. ty jsou fakt za chvilku a clovek u toho ani nemusi stat. plotynku nastavim na minimum, necham dusit a jdu si po svych, cca za 5 minut pridam grady naplno a minutu micham. voilá hotovo

vlockovou kasi /popr. jahelnou, pohankovou, vselijakou/ konzumuju pravidelne od detstvi a nikdy se mi z toho teda kurt nezvedal.
    jo a jednu dobu jsem si vecer pred spanim namocila vlocky do male ohnivzdorne misky a rano je soupla pod gril. je to skvely, krupavy na povrchu:) nej se susenym ovocem.
    jen namocene studene vlocky mi ale nejedou, mam radeji teplou snidani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam