• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak dlouho sem tu nic nepostoval... tak alespoň včerejší květákovo-č.řepové placičky.
    Nastrouhal jsem červenou řepu ( nevařenou ) a květák ( vařený ), přidal vajíčka (žloutky a sníh), lehce strouhanky a sůl a pepř. Příště ještě zkusím přidat trochu mlíka.
    První pokus byl na pánvičce abych věděl zda se to vůbec dá jíst. Poté už zbytek do zapékací misky... naprosto luxusní ;)

Jinak sem byl týden na horách a dost sem si i zalyžoval. Týdenní jídelníček vypadal asi takhle :
    Polévka Miso, polévka luštěninová, rýžová ( babičiny polévky ), Cacciatore ( krůtí kousky s houbama, mrkví a jako hlavní chuť rozmarýn s rýží ), Červená čočka s bulgurem na sladko ( jablko, banán, krůtí maso ), vepřová panenka s grilovanou zeleninou ( zelenina koupená v Itálii ( Fenykl, cuketka, paprika ))

Večer vždy polévka nebo to hlavní jídlo a k snídani polévka z předcházejícího dne...

Parádně sem si zalyžoval ( každý den 9-(12-15)) a ani jsem moc nechlastal tak sem spokojen ;P
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    včera jsem v DM koupila celozrnné těstoviny.. doma mám kuřecí prsa.. poradí někdo co s nimi? nikdy jsem je předtím nedělala..
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Jáhlový koláč se sušeným ovocem, jogurt
    2. Jahody a trocha tvarohu
    3. Pstruh se zeleninou
    4. mandarinka a pohankový chlebíček s paprikovým tvarohem
    5. balkánský salát, 60 g sýra, 50 g pečiva
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) dvě pohankové palačinky, jedna s tvarohem, druhá s čokoládou
    2) salát rajčata, papriky, cibule, balkán, olivoil
    3) bude cuketové suflé
    4) bude večeře v hospodě - pokusím se o něco lehkého :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    snídaně: celozrnný domácí chleba s pomazánkovým máslem, jablko
    svačina: nic
    oběd: celozrnné těstoviny, sušená rajčátka, uzené tofu, chilli paprička a trocha parmazánu
    svačina: ovocný salát
    večeře: nevím, možná kuřecí čína
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    snídaně: 1 krajíc žitného chleba, půlka se sýrem, půlka s vajíčkem natvrdo
    svačina: pomeranč
    oběd: bude pečený pstruh s bramborem
    svačina: müsli tyčinka bez polevy
    večeře: asi vývar jenom
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    dnes som vstavala velmi pozde tak so toho vela nestihla :)
    1. omeleta posypana parmezanom, okurka, cherry rajcata
    2. jablko
    2. kuraci spiz s baklazanom a dijonskou omackou + zeleninovy salat + pivo
    3. zeleninovy salat + pivo ;
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia bílý jogurt (130g), doma připravená směs z ovesných vloček, špaldových pukanců, mandlí, vlašských ořechů, sušených brusinek a slunečnicových semínek (50g), lžička zavařovaných brusinek, půl lžičky javorového sirupu
    2) Žlutý meloun, jablko
    3) Vařená hovězí líčka v omáčce z rajčat a kořenové zeleniny (200g), zjemněné dvěmi lžícemi odtučněného mléka, celozrnné těstoviny 50g před uvařením
    4) Nízkotučný tvaroh ochucený špetkou soli, pepře, česnekem a jarní cibulkou (80g), 2 knäckebroty, okurka, cherry rajčata, ředkvičky, několik listů ledového salátu
    5) Hovězí vývar s masem, zeleninou a domácím strouháním
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Snídaně: 80 g lněného domácího chleba potřené žervé, lžička medu a půlka banánu
    2. 200 ml acidofilního mléka rozmixovaného se lžící zavařeného černého rybízu a lžící pohankových vloček
    3. Oběd: kuřecí špíz s harisou, malý kopeček rýže
    4. knackebrot 1 ks, paprika, 2 plátky 20% eidamu
    5. bílý jogurt
    6. Večeře: fazolová polévka s uzeným šmakounem a červenou čočkou, ředkvičky
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia bílý jogurt (130g), doma připravená směs z ovesných vloček, špaldových pukanců, mandlí, vlašských ořechů, sušených brusinek a slunečnicových semínek (50g), lžička zavařovaných brusinek, půl lžičky javorového sirupu
    2) Pomeranč, kousek žlutého melounu
    3) Krůtí maso v jogurtu se zeleným kari (120g), grilované; pečené brambory bez oleje (50g), zelené fazolky (60g); okurka, cherry, ředkvičky
    4) Chléb namazaný tvarohem, 20g prosciutto cotto, 13 g sýr (30% tuku)
    5) Hovězí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi

LACKY
    LACKY --- ---
    ahojky, ráda se k vám přidám, chodím na FB do jedné skupinky, ale ráda bych si rozšířila obzor co jíte a co se může :)
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Ovesno-pohanková kaše zjemněná jogurtem, trocha hroznového vína, caro s mlékem
    2. Bílý jogurt
    3. Losos se špenátem a kapkou smetany
    4. 20% sýr a paprika
    5. Tvarohová pomazánka s uzenou makrelou, vejcem a lněným semínkem, plátek celozrnného chleba, ředkvičky
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia bílý jogurt (130g), doma připravená směs z ovesných vloček, špaldových pukanců, mandlí, vlašských ořechů, sušených brusinek a slunečnicových semínek (50g), kanadské borůvky, mletá skořice, půl lžičky javorového sirupu
    2) Pomeranč, jablko
    3) Treska na lžíci olivové oleje (150g), celozrnný kuskus (40g před uvařením), zelené fazolky, sušená rajčata
    4) 2 plátky knäckebrotu WASA, 20g prosciutto cotto (97% masa), 15g sýr (30% tuku), 45g vaječná pomazánka (tvaroh, bílky, ředkvičky, jarní cibulka, zakáplé velmi lehce oliv.olejem), cherry rajčata, okurka, ředkvičky
    5) Grilované kuřecí stehno bez kůže (150g), tzatziki (200g), tortilla
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)nic (pozdní vstávání)
    2)1 tmavý toustový krajíc, lučina, plátek šunky
    3) kučecí prsa opečená s cuketou a cibulí, lžička oleje, kuskus
    4) 2 plátky polystyrémů, gervais s paprikou, 1 plátek šunky
    5) naběračka mrkvové polévky, půl krajíce chleba
    6) salát s paprikou, rajčetem,pórkem balkánem a olovami, oviloil asi dvě lžíce
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Dva plátky celozrnného domácího chleba, jeden s lehkou lučinou a sýrem, jeden s medem (prostě si nemůžu pomoct...)
    2. Polovina banánu, bílý jogurt a trocha dýňových semínek
    3. Kuře na červeném kari, 3 lžíce rýže, omáčka zvláště a jen minimum
    4. Šunka, plátek sýra, paprika
    5. Krůtí maso dušené na rajčatech
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia se směsí vloček, sušeného ovoce a ořechů, čerstvé borůvky, javorový sirup (jako včera)
    2) Hruška, jablko
    3) Grilované kuřecí stehno bez kůže (135g) na 1 lžíci rýžového oleje, jasmínová rýže (115g), cukrový hrášek, grilované žampiony
    4) Plátek celozrnného domácího chleba (35g), 20g cottage, 15g kuřecí prsní šunka, 10g camembert (13% tuku), 13g sýr (20% tuku), cherry rajčata, okurka
    5) Tmavá treska (200g), salát ze špenátových listů, cherry rajčat, černých oliv a mozzarely, olivový olej na zakápnutí a lžička na restování ryby
    6) Grep
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dneska jsem dělala super rybu podle Apetitu, bohužel jsem ji nestihla vyfotit.
    Baby špenát zpaříme (cca 200g), smícháme s 85g čerstvého krémového sýra (např. nízkotučná Philadelphia), dáme do malého pekáčku zakápnutého trochou olol. Na to poklademe osolené filety z ryby (dala jsem tresku), na filety rajče nakrájené na plátky, opepříme čerstvým hrubě drceným pepřem. Na rajčata nasypeme trochu sstrouhaného parmazánu a lehce zakápneme olejem. Pečeme 15-20 minut.

Ještě jsem si to potom na talíři pocitronovala a bylo to fakt super, ryby nemusím, takže se do nich vždycky spíš nutím, ale tohle bylo hodně mňam. A hlavně je to strašně rychlý a jednoduchý.
    WERKA
    WERKA --- ---
    DIVA: Taky trouba nastavená na gril
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    DIVA: My máme takový starší domácí gril, co mi dali rodiče, že už ho nepoužívají (a použili ho tak 3x). Teď ale uvažujem o koupi něčeho skladnějšího, kvůli čemuž se toho staršího zbavili i naši. Mají něco tohohle typu http://www.zbozi.cz/vyrobek/delonghi-bg-41-cerny.
    Případně griluji v troubě, kde si nastavím gril, ale vzhledem k tomu "stolnímu" grilu je to nesrovnatelné.

DIVA: Jednak mi teda nějak víc chutnají a ty druhy, co jsem zkoušela, mají celkem výrazně vyšší podíl vlákniny a nižší podíl sacharidů a tuků než jiné v obchodě. Nějak výrazně jsem to ale nezkoumala, vzala jsem do ruky asi tři nebo čtyři značky, tyhle z toho vycházely nejlíp a nějak celkově mi přijdou chutnější než třeba ty od Racia.
    DIVA
    DIVA --- ---
    LUCKAZ: btw proč jíš zrovna WASA, chutnají ti? nebo je to nějak "poctivější" oproti třeba bona vitě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam