• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    ADLETA: muzu se zeptat, co je ten hnusnej chleba? a ty brambory tam jsou fakt i druhej den? vzdyt skrob z brambor s bilkovinou z masa se dost tezkou travej a jeste takhle na noc :/
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: pockej, ne tak odborne! ja jsem tim chtela zminit frekvenci neceho jineho...nechce se mi to rozebirat do detailu.. nic mene...mela jsem takovy pocit, ze to ma co delat s rychlosti spalovani...ale to je asi na debatu nekam jinam...
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    IRMA: znovu jsem prohodila, a dnes zase prohazuju :-)
    IRMA
    IRMA --- ---
    ADLETA: fakt jsou tam ty brambory tahle večer, nebo i 2. den jsi prohodila oběd s večeři? :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ADLETA: Jak poznáš, že se Ti upravil metabolismus? Byla jsi na bodystatu před dvěma dny a dnes? :-)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    takze den 2:
    80g celozrneho peciva a 60g libove kureci sunky, rajce
    1 jablko, hnusnej chleba s trochou cottage (melo to byt dva platky spaldoveho chleba + 2lzicky zerve)
    45g cocky v suchem stavu a 1 vejce
    130g bileho jogurtu a 30g ovesnych vlocek + pul lzicky medu a lzicka drcenych mandli
    veprova pecene s pecenymi cibulkami... ve smes to bylo 160g veprove kyty rychle osmahnout aby se zatahlo a pak dat do trouby se snitkem tymianu a 100g malych cibulek podavane se 160g brambor...

samozrejme velke jidlo melo byt k obedu...
    zvlastni, ale uz se mi upravil metabolismus!
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    MUSIQUE: odhalena! samozrejme je doporuceno to velky jidlo k obedu, ale protoze u nas doma se velky veci momentalne jedi k veceri...tak je to k veceri...jde spis o to, ze pritel v praci ma k obedu polivku a salat a pak si vzdycky dame jako hlavni jidlo dne spolu doma veceri...ale od pristiho tydne se to asi zmeni, pac budeme oba nezamestnani, tak budeme varit, kdy budeme chtit...
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    ADLETA: hmm to zní i vcelku dobře.. ale trochu mě překvapuje, že to největší, teplý jídlo je až na konci dne. Nebylo by to lepší spíš k obědu?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ADLETA: Super, to jsem zvědavá, tak to sem piš, díky! :-)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    zahajila jsem mesicni dietu na zaklade knizky jako priloha k casopisu Dieta od pana Havlicka...tak uvidime co to se mnou udela...
    snidane: 50g musli s 1,5 dcl mleka
    svacina: knackenbrot s 50g cottage, rajce, malinkej pomeranc
    obed: hnusnej hutnej chleba s cottagem a 20g kureci sunky a rajce
    svacina: 100g hroznoveho vina a musli tycinka (melo to byt 140g tofu, ale nesehnala jsem)
    vecere: hovezi maso (120g) s cervenou paprikou a lilkem podavane s varenyma bramborama (160g)...nalozene v sojove omacce, cesneku a lzicce oliv, oleje..

celkem by to melo byt do 1500kcal a byla jsem prejedena az az
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vstávala jsem v půl jedenácté a moc toho celý den nedělala :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) plátek fitness chleba, tvarohová pomazánka, plátek sýra
    2) 1/2 acidofilního mléka, půl plátku fitness chleba
    3) salát s balkánským sýrem a oliv. olejem, plátek fit. chleba
    4) 2/2 acidofilního mléka, půl plátku fitness chleba
    5) celozrnné těstoviny s omáčkou z rajčat a žampionů, trocha mozarelly light,
    6) toust se sýrem

zítra to budu muset vychytat líp, skoro celej den jsem měla hlad, pomohly až ty těstoviny
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Dnes přijel Calvera a vyžral mexickou dědinu? Hladomor.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. dva knaeckebroty s tvarohovou pomazánkou, tři plátky šunky, půlka papriky, kousek okurky
    2. nektarinka
    3. kuřecí prso s pepřovou omáčkou, salát, kousek pomeranče
    4. zeleninový salát, šípkový čaj
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Množství omáčky by sneslo kuřecí prsa klidně čtyři, pokud vaříte pro početnější rodinu. A ještě jsem zapomněla, že jsem do ní dala lžičku dijonské hořčice.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dostala jsem chuť na smetanovou pepřovou omáčku, tak jsem vymýšlela, jak smetanu nahradit. Dopadlo to super, hrozně mi to chutnalo :-)
    Dvě kuřecí prsa jsem omyla a očistila, dala do malé zapékací misky, smíchala jsem 50ml Provamel soya smetany, 200ml kysaného podmáslí 1% tuku, lžíci zeleného pepře, dvě lžičky drceného barevného pepře a trochu soli, zalila jsem tím kuřecí prsa a pekla na 200° 35 minut.
    Prsa jsou krásně šťavnatá a mou chuť na pepřovou omáčku to uspokojilo.

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. krajíc tmavého chleba s tvarohovou pomazánkou, rajče
    2. alpro soya dessert vanilka
    3. grilované kuřecí prso, zeleninový salát
    4. kuřecí směs se zeleninou, trocha rýže
    5. ovocný čaj, okurkový salát
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. hollandia
    2. plátek tmavého chleba, tvarohová pomazánka, cherry rajčata
    3. kuřecí směs s rýží
    4. vodní meloun
    5. zeleninový salát
    DANIA
    DANIA --- ---
    kdyz se tady rozjela ta fotodokumentace:)
    1. sklenice cerstve stavy /pomeranc + jablko + nektarinka + mrkev/, guacamole
    2. zelenina s orechovym dipem, susene brusinky, mungo klicky
    3. zluta cocka s petrzelovymi chipsy

4. spenatove smoothie
    5. pecena cervena repa s cesnekem, salat z rukoly, pomerance a balzamika
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dnešní:
    1. hollandia s čerstvým ovocem
    2. půlka červené papriky, rajče
    3. chilli con carne (lžíce olivového oleje, hovězí maso s max. obsahem tuku 20%, cibule, rajčata, červené fazole, červená paprika, habanero, kousek čokolády s 70% kakaa)
    4. pečená rajčata s pohankou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam