• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SA_KRA_: Já téměř pořád snídám pažitkový cottage, tmavé pečivo a zeleninu. Divím se, že mi to stále chutná, když to jím tak často, ale vždycky se na něj těším. Když mám, dám si k tomu kuřecí šunku. Ale cottage jedině tenhle, jiný mi moc nechutná
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    IKARIE: ja hodne snidam vajicka, ale uz sem toho uplne prejezena, zas aby to melo dost pomalych sacharidu a ja vydrzela "o hladu" do obeda, po dynovym chlebu se podivam, diky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SA_KRA_: Nejake tmave pecivo (kupuju dynovy chleb), sunka, syr, vajicko? Zasyti me lip, nez snidane nasladko.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Holky, co snidate kdyz fakt z duse nesnasite ovesny vlocky a kase? :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    takze vcera:
    1)2 vajicka + 50g zdravyho chleba
    2) pul bananu, pul jabka, 1dl jogurtu a trocha nasekanych mandli
    3) 70g cocky + vajicko
    4) ovocny salat z pul bananu, pul jabka a kiwi
    5) 50g celozrna ryze s 70g kurecich prs + trocha brokolice a pulka zlute papriky
    6) honi me mlsna! dve hrstky slunecnicovych seminek a 10g cokosky!
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Aha, v tom případě se omlouvám. Jak říká MANXX, tady je jedná o hubnoucí jídelníčky.
    MANXX
    MANXX --- ---
    VERONIKAEMA: Tak to jsi špatně pochopila klub, tady je to o dietě na hubnutí ;-)
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Více bílkovin. Šunka, mléčné výrobky, vejce, kuřecí maso, vepřová kýta, libové hovězí. Mají o dost menší kalorickou hodnotu než housky a těstoviny (i když celozrnné) a velmi dobře zasytí.

Kolik kcal denně jíš? Kam čekáš, že zhubneš, když teď máš BMI 18,1?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    VERONIKAEMA: Anebo máš báječnej metabolismus .)
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Funguje ti tento jídelíček? Máš tak dost málo bílkovin a hodně sacharidů.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 plátky celozrnného chleba, pažitkový cottage, rajče
    2. 1 naběračka zeleninové polévky
    3. kuřecí směs se zeleninou
    4. raciolky s příchutí rajče a bazalka
    5. dietní verze svíčkové (Bez knedlíku, jen 250ml 10% smetany, jinak mléko - už jsem na ni měla hroznou chuť, tak jsem to vyřešila takhle :) Je moc dobrá i tak.)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak jo, díky, zkusím to s tím citronem :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Na malou konvičku max kousek velikosti palce, ne větší. Med ti za dobu nemoci spíš pomůže než uškodí, toho bych se nebála :) Citron taky hodně pomáhá. A nebo jak píše GALE, přidat kousky zázvoru k nějakému normálnímu čaji.
    AZURIT23
    AZURIT23 --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Nastrouhany zazvor, zality horkou vodou s citronem. Z toho Ti je zle? Dokonaly lek!
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Přidej si do zázvoráku citron, dost tomu pomůže. Medu nemusíš velkou lžíci, ale malou lžičku. Zvlášť když jsi nemocná, tělo určitě bude vědět, co s ní.
    Další možností je udělat si černý/zelený čaj a zázvor dát do něj.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GALE:
    NIGHTFURY: A jak mám ten čaj udělat, aby nebyl hnusnej a zároveň byl dietní (tzn. nechci v každém šálku lžíci medu)? Zrovna jsem nemocná, tak jsem si zázvor koupila, vždycky ho nakrájim na malé kousky a zaliju vroucí vodou. A vždycky je mi z toho zle. Jinak mám zázvor ráda, třeba právě v asijských pokrmech, ale tohle mi nějak nejede.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ADLETA: Ze zázvoru je skvělý zahřívací a léčivý čaj. Moc dobré je taky trochu ho nastrouhat nebo nakrájet do asijských jídel (není pak už potřeba solit).
    GALE
    GALE --- ---
    ADLETA: Ze zázvoru čaj a nebo limonádu! Není nic lepšího. A nebo ho přidat do dýňovky.

Rajčata se dají vykotlat a naplnit třeba vajíčkovým salátem (vejce natvrdo, zakysanka, cibulka/pažitka, hořčice, sůl, pepř) nebo rybičkovou pomazánkou (makrela/losos, tvaroh, cibule, sůl, pepř, ředit mlékem).
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    diky za ten tip na salat z cervene repy, moc jsem si ho vcera uzila! Koukala jsem, ze je spousta druhu.

Mimochodem koupila jsem zazvor a vubec netusim co s tim... Jeste mam v lednici nejak moc rajcat, ale nemam troubu a mixer :-(....nejake napady?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. acidofilní mléko
    2. 1 naběračka fazolové polévky
    3. směs lilku, cukety, cibule, rajčat, trocha brambor
    4. mandarinka, trochu zeleninové polévky
    5. kuřecí směs se zeleninou, plátek tmavého chleba
    6. 2 plátky kuřecí šunky, cottage
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam