• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Já zas můžu jedině cottage od Megle, tenhle jihočeský a všechny ostatní tečou, br :) Jestli se to změnilo a už neteče, dej vědět, zas ho po letech zkusím.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: u me jsou snidane problem, pres den uz mam vic inspirace, hlavne nemam rada sladky snidane, ale uz jsem se naucila si alespon rozmixovat ovoce s mlikem nebo bilym jogurtem.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SA_KRA_: Já téměř pořád snídám pažitkový cottage, tmavé pečivo a zeleninu. Divím se, že mi to stále chutná, když to jím tak často, ale vždycky se na něj těším. Když mám, dám si k tomu kuřecí šunku. Ale cottage jedině tenhle, jiný mi moc nechutná
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    IKARIE: ja hodne snidam vajicka, ale uz sem toho uplne prejezena, zas aby to melo dost pomalych sacharidu a ja vydrzela "o hladu" do obeda, po dynovym chlebu se podivam, diky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SA_KRA_: Nejake tmave pecivo (kupuju dynovy chleb), sunka, syr, vajicko? Zasyti me lip, nez snidane nasladko.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Holky, co snidate kdyz fakt z duse nesnasite ovesny vlocky a kase? :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    takze vcera:
    1)2 vajicka + 50g zdravyho chleba
    2) pul bananu, pul jabka, 1dl jogurtu a trocha nasekanych mandli
    3) 70g cocky + vajicko
    4) ovocny salat z pul bananu, pul jabka a kiwi
    5) 50g celozrna ryze s 70g kurecich prs + trocha brokolice a pulka zlute papriky
    6) honi me mlsna! dve hrstky slunecnicovych seminek a 10g cokosky!
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Aha, v tom případě se omlouvám. Jak říká MANXX, tady je jedná o hubnoucí jídelníčky.
    MANXX
    MANXX --- ---
    VERONIKAEMA: Tak to jsi špatně pochopila klub, tady je to o dietě na hubnutí ;-)
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Více bílkovin. Šunka, mléčné výrobky, vejce, kuřecí maso, vepřová kýta, libové hovězí. Mají o dost menší kalorickou hodnotu než housky a těstoviny (i když celozrnné) a velmi dobře zasytí.

Kolik kcal denně jíš? Kam čekáš, že zhubneš, když teď máš BMI 18,1?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    VERONIKAEMA: Anebo máš báječnej metabolismus .)
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Funguje ti tento jídelíček? Máš tak dost málo bílkovin a hodně sacharidů.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 plátky celozrnného chleba, pažitkový cottage, rajče
    2. 1 naběračka zeleninové polévky
    3. kuřecí směs se zeleninou
    4. raciolky s příchutí rajče a bazalka
    5. dietní verze svíčkové (Bez knedlíku, jen 250ml 10% smetany, jinak mléko - už jsem na ni měla hroznou chuť, tak jsem to vyřešila takhle :) Je moc dobrá i tak.)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak jo, díky, zkusím to s tím citronem :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Na malou konvičku max kousek velikosti palce, ne větší. Med ti za dobu nemoci spíš pomůže než uškodí, toho bych se nebála :) Citron taky hodně pomáhá. A nebo jak píše GALE, přidat kousky zázvoru k nějakému normálnímu čaji.
    AZURIT23
    AZURIT23 --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Nastrouhany zazvor, zality horkou vodou s citronem. Z toho Ti je zle? Dokonaly lek!
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Přidej si do zázvoráku citron, dost tomu pomůže. Medu nemusíš velkou lžíci, ale malou lžičku. Zvlášť když jsi nemocná, tělo určitě bude vědět, co s ní.
    Další možností je udělat si černý/zelený čaj a zázvor dát do něj.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GALE:
    NIGHTFURY: A jak mám ten čaj udělat, aby nebyl hnusnej a zároveň byl dietní (tzn. nechci v každém šálku lžíci medu)? Zrovna jsem nemocná, tak jsem si zázvor koupila, vždycky ho nakrájim na malé kousky a zaliju vroucí vodou. A vždycky je mi z toho zle. Jinak mám zázvor ráda, třeba právě v asijských pokrmech, ale tohle mi nějak nejede.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ADLETA: Ze zázvoru je skvělý zahřívací a léčivý čaj. Moc dobré je taky trochu ho nastrouhat nebo nakrájet do asijských jídel (není pak už potřeba solit).
    GALE
    GALE --- ---
    ADLETA: Ze zázvoru čaj a nebo limonádu! Není nic lepšího. A nebo ho přidat do dýňovky.

Rajčata se dají vykotlat a naplnit třeba vajíčkovým salátem (vejce natvrdo, zakysanka, cibulka/pažitka, hořčice, sůl, pepř) nebo rybičkovou pomazánkou (makrela/losos, tvaroh, cibule, sůl, pepř, ředit mlékem).
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    diky za ten tip na salat z cervene repy, moc jsem si ho vcera uzila! Koukala jsem, ze je spousta druhu.

Mimochodem koupila jsem zazvor a vubec netusim co s tim... Jeste mam v lednici nejak moc rajcat, ale nemam troubu a mixer :-(....nejake napady?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. acidofilní mléko
    2. 1 naběračka fazolové polévky
    3. směs lilku, cukety, cibule, rajčat, trocha brambor
    4. mandarinka, trochu zeleninové polévky
    5. kuřecí směs se zeleninou, plátek tmavého chleba
    6. 2 plátky kuřecí šunky, cottage
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam