• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Toto auditko k tomu asi není úplně určené, ale nevím kam s tim.
    Budu vděčná za jakýkoliv koment, kritiku, protože prochazim eating disorderem a zkrátka už fakt nevím co je porce, co je normální a nenormální kombinace a pod.
    Dnes byl šílený, psychicky, ale snažila jsem se:

9h veliké mléčné kafe, asi 350ml plnotucneho mléka, lžička cukru
    9:30 tvaroh polotucny 200g a orechova tyčinka 35g
    10h přichází teror mlsné a neměla jsem k dispozici nic kromě 6 kusů takových tenkých zitnych suchých chlebíčků Active
    (Teror mlsné se ještě zhoršil - ze sacharidů? Nebo z té kávy na lačno?)
    12:30 espresso s 2x10g smetánka
    17:30 rajcatova polévka s oprazenou cibuli, 10g sýru, 10g psenicnych klíčků; a miska asi 80g ovčího sýru, 2 plÁtky chudé šunky, pomeranč, asi 10g sušených banánů neslazenych, na to lžička ořechového oleje

Vím, že vařené/teplé nic moc, ale nebyla příležitost.

Ještě budu určitě kafe s mlékem.
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska
    8:00 jogurt, cereálie (trocha čoko kuliček, hromada celozrnných lupínků)
    11:00 deset deka libové kvalitní debrecínky, půlka celozrnnýho rohlíku
    14:00 celej kefír
    16:00 miska chilli con carne bez přílohy
    18:30 omeleta ze dvou vajec, mozzarelly a pažitky, plátek chleba moskvy
    a myslím, že dneska končím :o)
    TRPY
    TRPY --- ---
    KEEE: sušený ovoce ráno na snídani a max.dopol. ke svačině (nicméně to platí o ovoci obecně)
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    včera po 3 tydnech pokus:

žitný chleba se šunkou, čaj
    banán
    salát-rukola, rajčata, řapikaty celer, ředkvičky, syr
    čočková polívka
    (no a pak radegst, protože se slavilo a na nějakterých mistech - Prumyslovka, si bílé suché prostě nedáte)
    KEEE
    KEEE --- ---
    mám dotaz - sušený ovoce, konkrétně švestky a meruňky - zařazovat? nezařazovat? moc sladký? nebo jenom dopoledne? nebo to je jedno?
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: ještě dodám, že k tomu tuňákovi byl plátek a půl chleba typu moskva a byl boží :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: dneska docela dobrý! víc bílkovin, takhle bys to už mohla udržet a klidně je i ještě přidat :o)

já mám:
    7:00 bílý jogurt, spousta cereálních pšeničných lupínků
    11:00 zase ten mexickej tuňák, včera mi chutnal :o)
    14:00 zbytek banánovýho zákysu
    15:30 miska segedýnu s plátkem chleba, byla v něm spousta libovýho masa a zelí
    spánek a sauna :o)
    už si asi nic nedám a půjdu spát...
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: holka, nezávidím ti, hubnout ve Francii... :o)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BABSIB:tiež neznášam still vodu, ale 2x denne schvalne vypijem na ex pohár velmi studenej, ma lepšiu chuť. A mimochodom, neviem ci pijes minerálne vody, ale nie su horšie zlo minerály nez tie bublinky?
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: ono se koneckonců stačí podívat na kalorie a poměr sacharidů a tuků... http://www.kaloricketabulky.cz/testo-listove/
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: záleží kde jsi. Když jsem byla ve Francii, tak z toho croissantu máslo pomalu kapalo. Listový těsto prostě není dietní, vyrábí se proložením tuku a těsta, po upečení se tuk vsákne do těsta a udělá onu křupavost...
    GALE
    GALE --- ---
    BABSIB: Dej si do té vody přes noc vymáčet dvě snítky máty.
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: imho to s tou vodou není tak žhavý. Měla jsi dva čaje, jeden teda černej, ten by měl spíš odvodňovat, ale budiž. Pak jsi měla polívku, cuketovej krém, z toho si tělo vodu taky vezme. Jestli jsi byla doma, tak předpokládám, že ses nějak extrémně nepotila, takže si myslím, že ti litr vody bohatě stačí ;-) což jsou tři skleničky, když si dáš jednu ráno, jednu v poledne a jednu večer, tak se nemusíš tolik trápit.
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: zkus si do ní vymačkat třeba citron ;-) ono i tak toho máš málo, měla bys pokrýt aspoň bazální metabolismus... když budeš jíst kvalitní bílkoviny a sacharidy, tak jich můžeš sníst i víc, tělo aspoň nebude strádat a ukládat tuky. A nebudeš mít jojo efekt. I když já s tím včerejškem nemám moc co povídat :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    Jinak já hlásím sedm kilo dole a zmenšily se mi prsa :-( včera to stálo za houby, měla jsem toho málo, protože jsem vůbec nestíhala... takže to vypadalo zhruba takhle

6:30 jablečná ovesná kaše
    11:00 mexický salát s tuňákem od Hamé, je to tuňák, fazole, kukuřice, hrášek v pikantní tomatové omáčce, fakt docela dobrý, kaloricky zhruba 850 kJ za porci, dva krajíčky chleba
    13:00 banánový zákys, už si ho nekoupím, přišel mi docela sladkej
    16:00 dvě misky vývaru s masem a nudlemi
    jóga
    21:00 pomeranč
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: jo a ještě k těm bílkovinám - ráno můžeš mít něco sacharidovýho, klidně ty minichlebíčky, knackebroty, případně i plátek nějakýho kvalitního třeba žitnýho chleba se šunkou, sýrem, ovesná kaše, jogurt s vločkama, apod., oběd by měl být kombinace sacharidů s bílkovinou (maso + příloha, ale přílohy nesmí být kotel, nějak rozumně), večeře potom už jenom bílkovina se zeleninou (i když já osobně ráda večeřím pomazánky, tak je mažu na knackebrot).
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: určitě bez bublinek - bublinky dráždí žaludek a budeš mít po nich větší hlad. K tomu tvýmu jídelníčku - přijde mi to nějaký čudný. Máš tam hrozně málo bílkovin (v podstatě jenom tuňák) a celkově toho je málo, takže se nedivím, že jsi potom večer zblajzla ty dvě sušenky s čokoládou. A ten čokoládovej croissant je největší peklo, ten je sladkej a tučnej :o) za mě přidat bílkoviny (jogurt, tvaroh, lučina, mozzarella, vajíčka, kefír, kuřecí, krůtí, rybí maso, luštěniny), ubrat sladkostí, přidej klidně i množství (půl misky mi přijde docela málo, leda že by to byla mísa :o)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska pokracuje den ve znameni lustenin (aneb nemam prachy a dojidam zasoby pred tritydenni dovolenou:))

6.30 jecme, caj s mlekem, 150g bile holandie s rozinkama a jahodovou marmeladou
    10 tri ryzove chlebicky, hummus a pulka cervene papriky
    12.30 jasminova ryze se smesi z dusene mrkve, cervenych fazoli, kukurice a cesneku
    odpo jen kafe a 50g orechu, nestihacka v praci
    21 miska kremove polevky z cervene cocky, mrkve a zazvoru
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni
    10 jecmen, caj s mlekem, dva ryzove chlebicky s hummusem
    12 miska kremove polevky z cervene cocky, mrkve a zazvoru
    kava s mlekem
    16 zeleninove karbanatky s varenym bramborem, lzicka majonezy
    18 50g mandli, kesu a vlasaku
    KASUMI
    KASUMI --- ---