• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    GALE
    GALE --- ---
    BABSIB: Dej si do té vody přes noc vymáčet dvě snítky máty.
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: imho to s tou vodou není tak žhavý. Měla jsi dva čaje, jeden teda černej, ten by měl spíš odvodňovat, ale budiž. Pak jsi měla polívku, cuketovej krém, z toho si tělo vodu taky vezme. Jestli jsi byla doma, tak předpokládám, že ses nějak extrémně nepotila, takže si myslím, že ti litr vody bohatě stačí ;-) což jsou tři skleničky, když si dáš jednu ráno, jednu v poledne a jednu večer, tak se nemusíš tolik trápit.
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: zkus si do ní vymačkat třeba citron ;-) ono i tak toho máš málo, měla bys pokrýt aspoň bazální metabolismus... když budeš jíst kvalitní bílkoviny a sacharidy, tak jich můžeš sníst i víc, tělo aspoň nebude strádat a ukládat tuky. A nebudeš mít jojo efekt. I když já s tím včerejškem nemám moc co povídat :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    Jinak já hlásím sedm kilo dole a zmenšily se mi prsa :-( včera to stálo za houby, měla jsem toho málo, protože jsem vůbec nestíhala... takže to vypadalo zhruba takhle

6:30 jablečná ovesná kaše
    11:00 mexický salát s tuňákem od Hamé, je to tuňák, fazole, kukuřice, hrášek v pikantní tomatové omáčce, fakt docela dobrý, kaloricky zhruba 850 kJ za porci, dva krajíčky chleba
    13:00 banánový zákys, už si ho nekoupím, přišel mi docela sladkej
    16:00 dvě misky vývaru s masem a nudlemi
    jóga
    21:00 pomeranč
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: jo a ještě k těm bílkovinám - ráno můžeš mít něco sacharidovýho, klidně ty minichlebíčky, knackebroty, případně i plátek nějakýho kvalitního třeba žitnýho chleba se šunkou, sýrem, ovesná kaše, jogurt s vločkama, apod., oběd by měl být kombinace sacharidů s bílkovinou (maso + příloha, ale přílohy nesmí být kotel, nějak rozumně), večeře potom už jenom bílkovina se zeleninou (i když já osobně ráda večeřím pomazánky, tak je mažu na knackebrot).
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: určitě bez bublinek - bublinky dráždí žaludek a budeš mít po nich větší hlad. K tomu tvýmu jídelníčku - přijde mi to nějaký čudný. Máš tam hrozně málo bílkovin (v podstatě jenom tuňák) a celkově toho je málo, takže se nedivím, že jsi potom večer zblajzla ty dvě sušenky s čokoládou. A ten čokoládovej croissant je největší peklo, ten je sladkej a tučnej :o) za mě přidat bílkoviny (jogurt, tvaroh, lučina, mozzarella, vajíčka, kefír, kuřecí, krůtí, rybí maso, luštěniny), ubrat sladkostí, přidej klidně i množství (půl misky mi přijde docela málo, leda že by to byla mísa :o)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska pokracuje den ve znameni lustenin (aneb nemam prachy a dojidam zasoby pred tritydenni dovolenou:))

6.30 jecme, caj s mlekem, 150g bile holandie s rozinkama a jahodovou marmeladou
    10 tri ryzove chlebicky, hummus a pulka cervene papriky
    12.30 jasminova ryze se smesi z dusene mrkve, cervenych fazoli, kukurice a cesneku
    odpo jen kafe a 50g orechu, nestihacka v praci
    21 miska kremove polevky z cervene cocky, mrkve a zazvoru
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni
    10 jecmen, caj s mlekem, dva ryzove chlebicky s hummusem
    12 miska kremove polevky z cervene cocky, mrkve a zazvoru
    kava s mlekem
    16 zeleninove karbanatky s varenym bramborem, lzicka majonezy
    18 50g mandli, kesu a vlasaku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jo tak
    KEEE
    KEEE --- ---
    KASUMI: já to tam píšu, v práci nemám možnost nic uvařit, máme tu jenom mikrovlnku, takže si musím něco nachystat den předem, nebo se spolehnout na obchod, kde nic není (uzeniny, paštiky, bílý pečivo, žádná dieta). Tak mi načisto přišla lepší varianta, než se cpát hnusnou vodnatou šunkou si dát kefír a vydržet to do polívky :o/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nebo jako vcera vajicka, ok
    ale predtim az ve 4 polivka??
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KEEE:
    KEEE: proc neobedvas?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska
    6.00 jecmen, caj, dva syrove chlebicky s gervais a ementalem
    10 kafe, jeden chlebicek viz vyse
    250ml kefir
    12 sopak (misto balkanu mozarella, takze to vlastne takovy sopak nebyl)
    14 40g cokolady horke
    250ml kefir
    18 teply brokolicovy salat s kurecim masem (naparena brokolice a mrkev, paprika, cervena cibule, kukurice, 100g kurecich prsou)
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska
    8:30 jahodová ovesná kaše
    11:30 omeleta ze dvou vajec, pažitka, mozzarella, jeden a půl krajíček slunečnicovýho chleba
    14:00 kefír
    17:30 tři knackebroty silně namazaný tuňákovou pomazánkou z lučiny
    vařím chilli con carne zítra k obědu, tak předpokládám, že večeře bude lehká ochutnávka bez přílohy :o)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IKARIE: ono jak jsem celej den pobíhala a pak jsem si dala ten spánek a jógu, tak mi to vůbec nepřišlo :o) děkuju za vyjádření, právě se snažím redukovat co nejlépe, ale nevím pořádně jak na to a už mi lehce začíná docházet fantazie (a peníze před výplatou) :o) ale v bohatších časech se ještě těším na pomazánku z tvarohu, uzenýho lososa a kopru!

dneska den bez připravenýho oběda v práci, vedle v obchodě samý nediety :o/
    8:30 jogurt, hromada celozrnných lupínků, trochu slazených obyčejných lupínků se skořicí
    11:30 jablko
    12:30 kefír, začínám mít hlad :-D
    16:00 dršková polévka z hlívy ústřičné (talíř a kousek), plátek chleba
    18:00 omeleta z jednoho vejce, mozzarelly a pažitky, protože byla včera boží (a bude i zítra k obědu), knackebrot
    jdu do sauny, až přijdu, zřejmě dojím zbytek mozzarelly a končím
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEEE: mne to prijde ok dietni redukcni, akorat ja osobne bych asi mela hlad. coz asi clovek ma trosku mit, kdyz chce hubnout. ja jsem sice splaskla, ale po dvou mesicich bez peciva a testovin zadna dramaticka zmena.

ted jsem o vikendu porusila bezlepkovou dietu par pivama, ale jinak se furt drzim. mam ale hrozny obdobi pred dovolenou s furou prace, malo spanku a tim padem zvysenou potrebou energie, takze se cpu neustale sladkym, konkretne cokoladou :( (napr. dnesek ovlivnen vcerejsim prekladanim do 2 do rana a pak pracovnim dnem od 7.30 rano do 20.30 vecer. jeste ted ted me ceka druhe kolo prekladu, vyspim se asi az o vikendu - to je ten protipol dnu, kdy mam cas si dopo zabehnout 15 km:) [ GEISHA @ DIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého ] )

dnesni:
    6.00 jecmen, kafe, caj, 150g bileho jogurtu (3 %), banan, granola, rozinky, med
    10.00 grepfruit
    12.00 dve kureci stehynka (marinovana v tmave sojove omacce s medem) pecena v remosce na cervene cibuli a cesneku, ryze
    14.00 smetanovy jogurt a zminena cokolada 100 g (uvedomuju si, ze to neni dietni, ale chci byt k sobe uprimna:)
    16.30 bazalkova mozarella 150g
    21 tri ryzove chlebicky z cerstvym syrem a malinkym kouskem hermelinu, hrst neprazenych mandli

vcera:
    spanek do 10, pak jecmen, caj, banan
    13 bun bo nam bo
    odpo latte
    18 jasminova ryze (zbytek, mensi porce) se zeleninou, pak jsem az do dvou makala, ale na jidlo si ani nevzpomnela
    KEEE
    KEEE --- ---
    KEEE: přijde vám to ok? málo, moc něčeho? přidala bych ještě pomeranč, ale neměla jsem u sebe peníze, takže žádnej pomeranč. Jinak už nevím, co ještě zlepšit...
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska
    8:30 čokoládová ovesná kaše
    11:30 tři obraný pečený stehna z neděle, kuskus na pánvi s cibulkou a sušenýma rajčatama, bazalka
    16:00 omeleta ze dvou vajec, tuny pažitky, 80 g mozzarelly a dvou plátků šunky, krajíček slunečnicovýho chleba
    spánek, jóga
    teď kefír
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BIANCANEVE: jseš zlato moc a moc díky!
    BIANCANEVE
    BIANCANEVE --- ---
    VERONIKA22: Je to zhruba 86%, takze na 1g vlákniny je třeba cca 1,2 g psyllia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam