• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VERCA_ZABA: zrovna jsem si přitáhla tři kila domů, mají :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    VERCA_ZABA: jak kdy, já sem je tam koupila
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: na arbesáku ale držky nemají myslím.. já si nechávám zavážet u becres.cz
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    IF_: přemýšlím o tom. Takhle krmila chovatelka..
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: A proc tedy neprejdes na barf uplne? Michat to opravdu neni nejlepsi. Kdyz koupis hrubomlete maso a zeleninu rozmichujes na kasi nema pes sanci to vybrat, plus treba jak pise Petra chateau zakapnout olejem, posypat praskem z piskotu apod.

Mne uz zere ze zvyku i velky kusy, casem si vetsinou zvyknou:)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: nemám, budu ráda :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: můžu ti půjčit knížku o barfu, pokud nemáš.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PETRA_CHATEAU: krmím třikrát denně, dvakrát granule, jednou maso. Dohromady nedávám :) Díky za tip, zkusím. Já zamíchala čtvrtku jablka do granulí namočených s vývarem a úspěch to nemělo.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: míchat maso a granule v jedný porci se nedoporučuje kvůli výrazně jiný době trávení. jinak lole zeleninu a ovoce mixuju, ze začátku sem jí to kamuflovala do mletýho masa a teď už to sežere, i když to promícham jen s nakrájenym masem. případně eště třeba ovonět lososovým olejem
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Další dotaz :)) jak jste zvykali prcky na syrový ovoce a zeleninu? Já zatím krmím proplan granule + k tomu syrový kuřecí a hovězí s chrupavkama a kostma. Granule beru jako "přílohu". Občas uvařím rýži, ovesný vločky, vařený ječmen, nebo přidám tvaroh, vajíčko nebo tak. Dneska jsem nastrouhala do ranního krmení kousek jablka. Po tom co jsem k tomu teda přidala i trochu tvarohu do sebe štěňouch s odporem nacpal půl misky a tváří se na mě že se ho pokouším otrávit. Tak nevím nevím, jestli z něj bude BARFista.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ja vim, proto tam byl ten vytlemenej smajl:) v pohode:))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MATHEA: ja to nemyslela spatne ;) spis to bylo mysleno jako "prosim at existuje i jina varianta" :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No joo, si mela svuj dotaz specifikovat - jsem v Praze a chci v normalnim obchode koupit zeleny drstky, kam mam zajit? A ja bych drzela tlamu:D
    IF_
    IF_ --- ---
    Dnesni vecere:)
    Axa kureci/hovezi s droby, mrkev, jablko, roboran, pangamin, olivovy olej:)

jidlo
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    IF_: super, diky :)) to mam blizko
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: maj i ve zveraci, treba Zoo ve dvore na Arbesaku.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MATHEA: to je přesně ta odpověď kterou jsem slyšet nechtěla :D vetamix zaváží jen po padesáti kilech, ne?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vetamix, snad je ma zacit vyrabet i Posvar.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Holky, kde sháníte zelený dršťky prosím? :)
    IF_
    IF_ --- ---
    Text, který stojí za to...

V granulích byl ostrý drát...
    * Dalmatin Merlin (15,5) málem přišel o život * Majitelka zasáhla za minutu dvanáct

ČELÁKOVICE - Marcela Děkanovská (45) ze středočeských Čelákovic zažila šok. Její dalmatin Merlin jen obrovskou náhodou nesnědl granuli, ze které čněl kus špičatého drátu! „Mohli jsme přijít o milovaného pejska, kterého máme už patnáct let. Bylo by nám to opravdu moc líto,“ zoufá si žena. Výrobce psího krmení slíbil, že situaci bude řešit.

Rodina Děkanovských kupuje pro svého miláčka Merlina psí granule často a pravidelně je střídá, aby si nezvykl jen na jednu značku. „Před pár dny přivezl manžel ze supermarketu desetikilové balení granulí, které se jmenují Bodie. Rozdělala jsem je a nasypala pejskovi do misky. Najednou jsem si všimla, že se mezi hnědými kuličkami něco blýská. Sáhla jsem pro to a píchla jsem se tak, až mi z prstu tekla krev,“ popisovala hrůzný nález Marcela Děkanovská. Nebylo divu. V granuli byl zalisovaný kus špičatého drátu s ostrými hroty. „Psa jsem od žrádla okamžitě odehnala a celou misku granulí vyhodila. Když mě trochu přešel šok, granule v pytli jsem přebrala, ale nic podezřelého jsem už naštěstí nenašla,“ dodala majitelka psa.
    Granule na český trh distribuuje firma Akinu se sídlem v Horoměřicích. „Samozřejmě není v pořádku, že paní našla v granulích drát, ale občas se to bohužel stane. V praxi to funguje tak jako u každého jiného zboží. Pokud by se paní na nás obrátila, vyřídili bychom to jako reklamaci,“ řekla Blesku Jana Konečná ze vzorkové prodejny společnosti a dodala: „Takové věci se někdy bohužel stanou. My ale dovnitř balení prostě nevidíme, zodpovídáme jen za samotnou distribuci.“ Výrobce granulí Bodie je podle Konečné firma Dibaq z Helvíkovic u Žamberka. Ta se k celé záležitosti staví čelem. „Zjistím si potřebné informace, a pokud bude chyba na naší straně, celou záležitost budeme řešit,“ uvedl obchodní ředitel firmy Michal Kabelka. „Já chápu, že se to může stát. Chtěla jsem jen, aby si ostatní chovatelé dali pozor na to, co svým pejskům dávají,“ tvrdí Děkanovská.

INXS
    INXS --- ---
    VERCA_ZABA: aha fuj tajbl no :(

jo držky vedou i u nás :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    INXS: šak sem říkala, že nic.. to akorát roztahali čoklové po bytě, že byl smrad až na chodbu:D takže jedna hlova nám zůstala..

a jinak dneska sme asi po roce dali zelený držky, tak sem si napůl přála, aby arnovi nechutnaly, páč je to fakt humus.. a ten debil to hned sblajznul:(:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam