• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Mel bych dotaz...K BARFu sem se dostal v podstate diky Baron.cz, a fakt sem jim za vsechny informace co maji na webu vdecny. Stejne tak pouzivam i pripravky z jejich lekarny a odcervovaci byliny...no proste kdyz neco pro psa tak vybiram nejdriv tam, jsem jim verny. A tak by me zajimalo jestli tu jeste nekdo takhle vyuziva treba i doplnku do zradla ktere prodavaji. Je fakt ze to nemaji nejlevnejsi, ale na druhou stranu, proc psu nedat maximum kdyz jeste porad muzu....Zajimal by me vas nazor. Prirodni doplnky ano, nebo ne? http://baron.cz/pes/prirodni-lekarna/doplnky-vyzivy/

    Je fakt ze driv jsem vsechny mozne doplnky nedaval, ted ale po lecbe tetanusu jsem nakoupil aby Spajk mel maximum zivin a nekleklo mu zazivani po mesici intezivni lecby vysokyma davkama antibiotik. Je to jen muj pocit ale verim ze diky BARFu a podpore prave bylinymi doplnky se Spajk lecbou probojoval bez jedineho prujmu nebo zvraceni a vse prezil s dobrou naladou a nedal mi jediny den znat ze by to vzdaval, prestoze to pro nas oba bylo fakt tezky.

    Mimochodem, ma tu nekdo zkusenost s Tetanusem? je to tak malo se vyskytujici onemocneni ze hledam fakt kazdyho kdo s nim prisel do styku.

    Diky,

    Honza
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    FREETEKK: nedavno jsem to zakoupil a zatim zadne kliste. Jedina nevyhoda je v aplikaci, kdy musite zodpovedne aplikovat cca30dnu. kazdopadne zatim zadny kliste muj Spajk nechytl.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KUURA: potesil me tvuj dovetek ' vim co ji' To rikam kazdymu kdo se me venku pta, jak to delam ze ma muj pes takovou krasnou srst a kdyz se dostanem pres informace o barfovani tak jim prave taky rikam...'Kdo krmi sveho psa BARFem tak vi co jeho pes zere. A kdo pravidelne a zodpovedne sbira i bobky, tak vi jak jeho pes to co mu da travi.'
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INUSHKA: Jo, taky sem se divila, že jim ta obarvená voda za to stála - ale očividně jo. Teď čekám, kdy se mi prokoušou do lahve s kofolou :D
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IF_: A ono v tom je mlíko? :-D
    ZMYJKA: Šikovné kočičky. Hlavně že jim chutnalo :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    Ty vee jak poznali ze v tom je mliko:D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Tak si kočičky včera neplánovaně zabarfovaly samy - prokousaly se do krabice s trvanlivým mlíkem (vypadalo to jak kdyby se na ni vrhlo hejno upírů - nerozervaly ji, jenom ji proděravěly špičákama), vylily ho a pak vylemtaly. A teď maj srajdu, blbky.
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    LADUSE: hodně dobře ;-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Já jenom info k tomu, jak sem začínala já. Psovi jsou teď dva roky. Když jsem pro něj byla, tak majitelka říkala, že je na granulích, v autě nám vyblil bílou kaši s párkem:D první den nechtěl žrát nic, druhej den sem zkoušela granule, když tvrdila, že je jedl, nechtěl je, tak si dal piškoty a trochu vařenýho kuřete. Další den už sem mu zkusila dát normálně syrovej krk, nechtěl ho, jenom to tak olizoval a pak na mě koukal, jestli to je jako všechno:D dostal zase kuřecí maso, ale teď už povařený jen decentně, to znamená vevnitř syrový, napovchu zatažený - stačí přelejt maso horkou vodou, pak jsem mu takhle dala i hovězí a postupně snižovala množství ovařenýho na úkor syrovýho a teď si spokojeně láduje pupík vším, co pochází ze zvířete a neměnila bych. Pes je krásnej, má super srst, kondici i krásný zuby a hlavně!vím, co jí!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Grrr, mlaďoch mi blije po spařených kopřivách. A to sem si říkala, jak mu přilepším. Čuba i kočka v pohodě, ale mladej to sežral a po hodině asi vyhodil. Sem původně myslela, že mu třeba jen něco obecně nesedlo, ale při dalším krmení se to opakovalo - tak dostal po hoďce tvaroh s lososákem aby nebyl o hladu a naprosto v pohodě a ráno normál maso se zeleninou (bez kopřiv) a taky v pohodě... Takže je to těma kopřivama.
    IF_
    IF_ --- ---
    Kdyz das psovi co je na granulich cokoliv mimo to velmi casto to traveni rozhodi,naopak psy na barfu rozhodi maloco,tak se neboj:) on se ten zaludek prave pekne zaprahne a vytrenuje.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SRUBKA: To urcite zvladnes, netreba se tim stresovat. Stene ve vyvinu potrebuje hodne hodne hodne masitych kosti, pro me jsou no.1 ty skelety masity, tzn s kuzema, kouskama masa, pripadne kurata, naporcovat libo-li stehynko ci prsicko ci krcek :). Samozrejme za syrova podavany. Zkus a uvidis, ani bych je treba nemlela, at si sam uzuzle, co zvladne, z toho skeletu. Jsou tam mekky kosti a v 5 mesicich to jiste zvladne, me je jehlickama zdatne konzumovaly i 4 tydenni pirane. :)
    A samo, ze kombinovat s jinym druhem masa, proste ala manwe recepisy:)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    IF_: Jj, dík. To už jsem se taky dočetla. Nicméně i tak na to zvykání na kosti půjdu raději opatrně a pomalu.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    FIFAJZ: Jasný dík. Taky se mi to nechce s umělýma doplňkama přehánět, jen chci mít jistotu, že ten jídelníček zvládnu sestavit tak, aby nikterak nestrádal. Na lososák, chlorelu a umělý vápník se tedy zatim vyprdnu a zkusím jako přirozený zdroj vápníku ty namletý kuřecí skelety. Dík za typ. Kdysi jsme zkusili jen kost vepřovou a hovězí, dostal je v podstatě hlavně na hraní - a nesedlo mu to. Kuřecí nikdy neměl.
    IF_
    IF_ --- ---
    K lepsimu traveni kosti staci pridat lzici nejakeho kvalitniho oleje...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SRUBKA: Doplnky u prirozeny stravy nejsou az tak potreba, ani u rostoucich stenat. Vzdy jsem davala jen roboran (tak vyjimecne sypnuty, jestli jednou -dvakrat do mesice), a pangamin - ten coby vecerni ritual denne par tabletek. Jestli ma pesan citlivejsi traveni, vynechala bych losos olej, dokud si nezvykne na prechod na maso - navic pokud mu zacnes davat ryby, nevidim duvod ho tim jeste dopovat.
    Kosti snasi spatne jaky? vsechny? i treba kureci skelety, obaleny kuzi? - ty by byly pro takovyho dorostence ty nej nej. Jestli mas moznost mu je namlet a snese ke, nepridavala bych zadny vapnik umele. Chlorella apod neni spatna, jen - achjo, ja mam ten selsky pohled na vec, nechala bych organismu stenete mesic navyknout , vycistit po granclich a pak podle potreby teprve pridavala a improvizovala.
    Jinak jidelnicek zpracovan do detailu - ikdyz sem si procenta nikdy nepocitala, vsecko psum hazu do mistky "primerene" najdes viz nastenka http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=6 a doctes se tam i furu dalsiho..
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Zdravim,
    s 5ti měsíčním psiskem BŠO budem zkoušet přejít na barf. Nějak mu přestali vyhovovat granule a nemám už nervy na něm chudákovi "testovat" různé značky, již potřetí za poslední měsíc dostal po granclích děsnou srajdu (a nejde o virózu nebo parazity, na to všechno jsme mu vyšetření provedli).
    Mám v plánu ho mít teď pár dní již na ozkoušené vařeno/syrové dietě (rýže, salát, mrkev + vařené kuřecí/syrové hovězí), než se mu to zažívání zklidní. Pak postupně začnu ubírat rýži, přidávat zeleninu a zpestřim druhy masa.
    Nicméně s barfovánim zatim nemám žádné praktické zkušenosti, takže vás teď asi budu často zásobovat dotazy.
    První se týká doplňků stravy. Už jsem se vybavila roboranem pro psy, pangaminem, plus budu pokračovat v podávání lososového oleje. Napadá vás ještě něco dalšího, co za doplněk bych si měla pro zdravý vývoj štěněte do "barfovací výbavičky" pořídít? Plus s tím souvisí, že prcek špatně snáší kosti (zácpa, nebo průjem), takže na ty ho budu zvykat opravdu hoooodně postupně (budu mu jich dávat málo a ze začátku mixovat). Mám tedy ještě nějak jinak (uměle?) zpočátku doplnit příjem vápníku, dokud bude těch kostí míň? Nebo bude stačit podávat roboran (jak často event.) a třeba veječný skořápky, řasy nebo tvaroh? Plus mě ještě napadlo dokoupit chlerelu v tebletkách http://www.lekarna.cz/chlorella-japan-lactobacillus-tbl-250/
    Takže?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LADUSE: to je bomba ty jo:)) Bublina lovi z vody tak maximalne kaminky, Balous si ani tu hlavu skorem nepotopi, natoz aby jeden z nich chytal ryby:)
    LADUSE
    LADUSE --- ---
    MATHEA: počkej až večer dorazím dom, nahodím fotku s úlovkem z Orlice :-)
    Když jsem si jí v roce brala, tak si mi bejvalá panička stěžovala, že jí vylovila jezírko, mno moc jsem jí to nevěřila. Uvěřila jsem na procházce u Hamerskýho rybníku v Praze. Rodiče s dětma tam krmili chlebem hejno nějakých minirybiček, pes koukal, jak z vody dostat ten chleba a čuba šla na jistotu po rybách, čumák do vody, párkrát cvakla a bylo. Docela jsem zírala. Musela jsem odtama utíkat, co jsem si vyslechla pohoršení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam