• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak tenhle nemám ozkoušený, ale mám na něj dobré reference od lidí a je hodně šetrný:

    Bayer Foresto antiparazitní obojek vel. 38 | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/antiparazitika/bayer-foresto-antiparazitni-obojek-vel-38#folder
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: Upřímně já tenhle jednoznačný odpor k "chemii" tak úplně nechápu - chemie je taky součástí našeho vesmíru jaksi - není to nic z nějaké jiné "dimenze" a leckdy je to míň jedovaté, než kdejaký "přírodní" produkt (trovna teatree oil bych na psa nepatlala) - a narozdíl od přírodních produktů se většina těch "uměle vyráběnejch" celkem pečlivě testuje a má jasně deklarované množství účinných látek. Čímž netvrdím, že jsou nutně lepší - ale zkrátka bych to neviděla tak dramaticky s tím "pouštěním si chemie do bytu" v prostředí, kdy dýcháme, oblíkáme si, používáme v rámci výrobků (kdo má noťas z bambusu, ať zvedne ruku) a leckdy i jíme "chemii".
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    JAYBEE: Jeste sem zapomnel doplnit, u prirodnich silicovych pripravdku, prvky odpuzujici klistata a jiny hmyz, prezhaseji do krevniho obehu, jako vitamin B. Takze pes nepachne po nicem jinym nez po tom v com se pred minutou vyvalel ;)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ZMYJKA: tak to sem netušila. já ho sundavam jen na sprchování a česání, jinak ne
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Když ho doma sundáváš, tak nemá moc účinek. Jako můžeš ho sundat třeba na pár hodin když jdeš do domácnosti s dítětem, ale sundáváním "na doma" prakticky pozbyde účinku - ta látka z obojku musí přejít psovi do kůže.

    Jinak osobně teda nedám na obojky dopustit - kromě toho, že psi maj míň klíšťat, tak to odpuzuje klíšťata i ode mě (jak sem s něma furt v kontaktu, venku mi spěj ve spacáku a tak) - mívala sem jich dřív fůru a co mám psy a ti nosej Kiltix tak mám tak 3-4 za sezónu.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    INXS: drůbeží by nemuselo tak páchnout... každopádně já bych mu tam přes den nic nenechávala
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    INXS: na to je snad jedina rada...pockat je slti to sezere a kdyz ne tak ma smulu a vzit mu to. Vsak pes z vynechani jednoho chodu nebo i dvou dnu, nepojde hladem ;) Jen co dostane hlad tak sezere co muze, nebo ne?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA:
    HYSTERIA: No ta levandule smrdi jen asi hodinu po aplikaci na usni boltce, mimo to se prodava i varianta s extraktem z Cajovniku. Jde o to ze je to ciste prirodni zalezitost, ne chemkou napusteny obojky nebo ty tekuty sracky po kterych psa ani nemuzete jak dlouho pohladit. Podivejte se na slozeni toho ce je v obojcich napusteno. Co to je...mozna se najde par prirodnich s cajovnikem nebo tak, jako se prodavaj ted ty naramky pro lidi, ale jaka je zivotnost...a tak vetsina obojku sou chemky, ktery si fakt do bytu nepustim a uz vubec ne na psa.
    INXS
    INXS --- ---
    takže došli sme k závěru, co je nejlepší? :)

    jinak čim krmíte přes léto ráno? min. tejden byly ty vedra, dala sem bonymu nějakej vepřovej lalok, co přítel koupil v makru. bylo to tučný. dostal to večer, poblil se. dala sem mu to ráno at se to zkrmí, ale nechal to tam netčený celej den a tak strašlivě to smrdělo, že se přítel poblil když přišel domů

    poradíte něco, co může případně zůstat v misce celej den ve vedru a nezamoří to na tejden celej byt?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FREETEKK: pipeta je taky solidní chemie. navíc obojek můžeš doma sundat
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    ja myslim ze ty obojky jsou docela slusny chemky a predstava ze se tim pes otira o gauc, postel a ja na tom pak lezim mne moc nelaka :)
    INXS
    INXS --- ---
    mně zas vadí, že by měl bony na sobě ten obojek non stop.
    a tak jedem frontline http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/antiparazitni_pripravky/frontline_pes/220525
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: Pokud by vyloženě neměla sklony žvejkat jí ten obojek, tak je to v klidu - mí psi maj obojky odjakživa a žužlaj se všelijak a nijak jim to neva. Ale pokud by žrala ten obojek, tak to by fakt dobré nebylo. Jinak si dneska můžeš očuchat moje psy- maj oba Kiltix :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    co si tak pamatuju jeden z prvnich obojku, co se u nas prodaval, tak ten byl citit jako zvejkacky, nic moc tak tragickyho. Nevim, jak jsou na tom ted.
    Ale tak me napada... Cookie rada venku provokuje Bibi tak, ze se ji zakousne za krkem a takhle si ji jakoze vede. Nebo ji doma ruzne onufava. Cimz by urcite sem tam ten obojek oblizla. Mam se teda ne ne radsi vyprdnout? Aby se nekolikrat za den nepriotravovala....
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    JAYBEE: mě teda levandulový odér vadí snad víc nž některé ty obojky.

    máme teď obojky FORESTO a musím říct, že paráda. Psiska to mají na celou sezónu, nesmrdí, koupat se s tím můžou a zatím pouze jedno klíště na jednom z mých dvou psů.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: To sejde na tom, co komu smrdí :) Mně třeba děsně smrdí levandule a ty obojky mi ne vysloveně voněj, ale není to pro mě nepříjemné.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Tak muzu uz ohodnotit bylinny pripravek proti klistatum, komarum a blecham.
    Levandulový odpuzovač klíšťat jemný. 10ml - Baron.cz
    http://baron.cz/pes/levandulovy-odpuzovac-klistat-jemny-ml-3242-k-X001381.html

    Prestoze aplikace je zdlouhava a ne moc prijemna jka pro psa tak panicka, tak musm uznat ze jen po 14 dnech aplikace a to sem nebyl nijak presny a parkrat sem opomnel aplikovat, jsem vcera, po celym dnu na zahrade(sekani zapleveleny zahrady, takova dzungle to byla) a poletovani po lese, nenasel na Spajkovi jedine zakousnute kliste, jen jsem ho vycesal, a pochytal asi 5-6 klistat a jedny takovou dost pomalou akoby omamenou blechu.
    Jen 14dni nepravidelne aplikace z 30 pozadovanych a uz to docela funguje :) takze vrele doporucuju, lepsi jak ty jedy co se prodavaj nebo smradlavy obojky ze kterych je nestatnej pes i panicek, uaaa, kdyz si vzpomenu jak Spaj smrdel od tech obojku jen co se otrel veku o psa co ho mel...fuj.
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    ahoj, chci se zeptat jak to mate s objednavanim masa... neni tu treba nahodou nekdo, kdo by objednal od vetamixu napul? jsem z prahy. diky
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    LOVETHIEF: jeste bych doplnila, ze ackoliv je to Lukullus asi fakt prevazne jenom vlaknina, tak moje rachiticka liska mi po nich celkem pribira, uz ji nejsou tolik citit zebra a panevni kosti. A z toho mam fakt radost.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Tak cca ctyri dny krmime barfem (ctyri a pul mesice, bernskej) a zatim desna spokojenost :) Jenom mu moc nechutna salat, vsechno ostatni co jsme zatim zkouseli ze zeleniny a ovoce muze dostavat i jako odmenu :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam