• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    JAYBEE: ja se nechci moc vmesovat do vasi diskuze, ale ty kapky mi taky prijdou jako docela vyvar...podivej se napr na nobilis.cz, nebo eone.cz, kolik tam stoji jednotlive esence a jojobovy olej a jake mnozstvi...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: Protože řada esenciálních olejů je ve větším množství neurotoxických, nesmí se třeba užívat u dětí a těhotných žen - a jejich laické propagování (pod heslem "je to přírodní, tak to přece nemůže škodit") je přinejmenším nezodpovědné. Já nejsem proti přírodním prostředkům - ale jsem zásadně proti představě, že "když je to přírodní, tak to neškodí a není potřeba aby to mělo nějaký atest a klidně to napatlám na psa/kočku", zatímco "zlá chemie"...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Jo a vubec....proc si tak stojite za obojkama ktery stojej 500,- jsou narvany neurotoxinama a nektery smrdej? Kdyz sem tu psal o prirodnich kapkach ktery jsou o stejen cene a jsou mnohem setrnejsi nejem k psovi a majiteli ale i k zivotnimu prostredi? Vubec nechapu ty reakce, jak kdyz se tu snazim vnutit neco naprosto nelogickyho a nesmyslnyho a ne neco naprosto prirozenyho a vhodnyho....
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA:
    ZMYJKA: kazdopadne si stale stojim za tim ze obojky a kapicky s neurotoxinama bych na psa uz nikdy vic nedal...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CAMELLA: sorry, moje chyba, totalne sem se zamotal a prijal sem z diskuze TTO , ale neni to Teetreeoil ale cajovnikovy olej, cajovnik cinsky. Kazdopadne o vlastnostech TTO vim, a diky za dalsi info.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: Děkuji, lépe bych to neřekla.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAYBEE: tea tree je ale také neurotoxický, krom toho se na světle rozkládá na metabolity, které mohou alergizovat - celkově se jedná o dost alergizující látku, bohužel známá zažila reakci na něj, zvíře to nepřežilo (a pokud vím, tak to právě byl už naředěný výrobek, určený na aplikaci na zvíře).
    Stejně jako ty říkáš, že u TTO je to o koncentraci, tak u konvenčních látek je to o koncentraci taktéž.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím, nevíte někdo o masně v okolí Černého Mostu a Rajské zahrady? Díky
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA: tyhel prirodni kapky o kterych jsem psal s odkazem nize jsou uz namychany tak aby psovi neuskodily. nikdo tu nic nerika o mazani celho tela psa cistym neredenym teetreeolejem ;)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA: Sorry, ale musim si rejpnout...tento obojek je napusten neurotoxiny, rychla kontrola na googlu...opravdu si myslis ze je neurotoxin v sebemensi davce bezpecny. Ja ti nevim, ale pokud dam na psa obojek ze kteryho si blechy sednou na prdel a v srsti psovi probehne mensi genocida neurotoxinem, tak si po jeho pohlazeni pujdu radsi umyt ruce....asi tak.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: Jo, já chápu, že někomu ten pach vadí - ten Foresto právě nesmrdí ani lidem, co Kiltix a Scalibor nesnesou. A u psů je to stejný - některým obojky vadí, spoustě ne - mejm je to třeba fakt fuk a mě to taky netankuje - a to s těma psama spím v posteli :D

    Jinak čajovníkový olej je pro zvířata jedovatý - nejcitlivější jsou kočky, ale i citlivější pes by se mohl přiotrávit - hlavně při plošné aplikaci pokud se bude olizovat - to, že něco používají lidi neznamená, že je to bezpečné pro zvířata.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA: Prave s mnozstvi chemie ktere uz tak okolo mame a tezko se mu vyhnout, si nechci tahat do bytu chemii kterou nemusim. To ze ty latky jsou testovany a jsou ve spravnem mnozstvi neznamena ze jsou bezpecne. Teetree je fakt ze je fakt agresivni, ale stovky let zkusenosti lidi s touto latkou nas naucili jak tuto latku nebo jine prirodni silice pouzivat, coz o chemii a latkach ktery jsou ve vyzkumu rekneme 20 let, rict nemuzeme.

    Nejde mi o to ze striktne opovrhuju chemii, ale o to ze kdyz uz psa krm jak jen muzu zdrave a prirodni stravou s prirodnimi doplnky, tak aby jeho strava byla co nejblize te prirozene (vlci), tak proc bych stejne tak nemohl pouzivat prirode vlastni latky na odpuzovani hmyzu.

    Navic, sice je to uz par let zpet, pes pteryho jsme meli drive po navliknuti obojku vlitnul do prvni spiny kterou veku nasel aby se zbavil ty neprirozeny vune. A cela rodina trpela tim smradem co v prvnich tydnech kolem psa byl, nemluve o tom ze i pes byl smutnej ze se snim nemazlime jako normalne.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak tenhle nemám ozkoušený, ale mám na něj dobré reference od lidí a je hodně šetrný:

    Bayer Foresto antiparazitní obojek vel. 38 | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/antiparazitika/bayer-foresto-antiparazitni-obojek-vel-38#folder
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JAYBEE: Upřímně já tenhle jednoznačný odpor k "chemii" tak úplně nechápu - chemie je taky součástí našeho vesmíru jaksi - není to nic z nějaké jiné "dimenze" a leckdy je to míň jedovaté, než kdejaký "přírodní" produkt (trovna teatree oil bych na psa nepatlala) - a narozdíl od přírodních produktů se většina těch "uměle vyráběnejch" celkem pečlivě testuje a má jasně deklarované množství účinných látek. Čímž netvrdím, že jsou nutně lepší - ale zkrátka bych to neviděla tak dramaticky s tím "pouštěním si chemie do bytu" v prostředí, kdy dýcháme, oblíkáme si, používáme v rámci výrobků (kdo má noťas z bambusu, ať zvedne ruku) a leckdy i jíme "chemii".
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    JAYBEE: Jeste sem zapomnel doplnit, u prirodnich silicovych pripravdku, prvky odpuzujici klistata a jiny hmyz, prezhaseji do krevniho obehu, jako vitamin B. Takze pes nepachne po nicem jinym nez po tom v com se pred minutou vyvalel ;)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ZMYJKA: tak to sem netušila. já ho sundavam jen na sprchování a česání, jinak ne
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Když ho doma sundáváš, tak nemá moc účinek. Jako můžeš ho sundat třeba na pár hodin když jdeš do domácnosti s dítětem, ale sundáváním "na doma" prakticky pozbyde účinku - ta látka z obojku musí přejít psovi do kůže.

    Jinak osobně teda nedám na obojky dopustit - kromě toho, že psi maj míň klíšťat, tak to odpuzuje klíšťata i ode mě (jak sem s něma furt v kontaktu, venku mi spěj ve spacáku a tak) - mívala sem jich dřív fůru a co mám psy a ti nosej Kiltix tak mám tak 3-4 za sezónu.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    INXS: drůbeží by nemuselo tak páchnout... každopádně já bych mu tam přes den nic nenechávala
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    INXS: na to je snad jedina rada...pockat je slti to sezere a kdyz ne tak ma smulu a vzit mu to. Vsak pes z vynechani jednoho chodu nebo i dvou dnu, nepojde hladem ;) Jen co dostane hlad tak sezere co muze, nebo ne?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ZMYJKA:
    HYSTERIA: No ta levandule smrdi jen asi hodinu po aplikaci na usni boltce, mimo to se prodava i varianta s extraktem z Cajovniku. Jde o to ze je to ciste prirodni zalezitost, ne chemkou napusteny obojky nebo ty tekuty sracky po kterych psa ani nemuzete jak dlouho pohladit. Podivejte se na slozeni toho ce je v obojcich napusteno. Co to je...mozna se najde par prirodnich s cajovnikem nebo tak, jako se prodavaj ted ty naramky pro lidi, ale jaka je zivotnost...a tak vetsina obojku sou chemky, ktery si fakt do bytu nepustim a uz vubec ne na psa.
    INXS
    INXS --- ---
    takže došli sme k závěru, co je nejlepší? :)

    jinak čim krmíte přes léto ráno? min. tejden byly ty vedra, dala sem bonymu nějakej vepřovej lalok, co přítel koupil v makru. bylo to tučný. dostal to večer, poblil se. dala sem mu to ráno at se to zkrmí, ale nechal to tam netčený celej den a tak strašlivě to smrdělo, že se přítel poblil když přišel domů

    poradíte něco, co může případně zůstat v misce celej den ve vedru a nezamoří to na tejden celej byt?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FREETEKK: pipeta je taky solidní chemie. navíc obojek můžeš doma sundat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam