• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIKEYLA: jenže k té orientaci v problému patří i porozumění tomu, jak funguje biochemie a co dělají průmyslově vyráběné preparáty a ne jen prohlášení - chemie je zlo, bylinky jsou bezva.
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: No ono taky záleží na konkrétním vetovi. S někym se diskutovat dá a s někym ne. U nás na Andělu doporučuje vet Hills, i když pak má v čekárně obchod, kde se dají koupit i jiné značky. Když jsem řekla, že krmim masem díval se na mě jako na blázna a ani se nesnažil zjistit, zda o tom něco vim. Těžko si pak udělat jiný názor, než že to dělá kvůli penězům.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: To ja vubec nechci popirat, ze fakt bohuzel vetsina lidi vubec nevi a staci mi, kdyz kecam s moji vetkou, se kterou mame blizsi vztah nez jen veterinar x klient a ona vypravi, co ji tam chodi.. a kdyz se nahodou blbe trefim a musim dyl cekat a posloucham, co ty lidi vymejslej.. Jeden by fakt plakal, proc si takovy lidi porizujou zivy tvory.
    Nicmene ja to myslela v ramci toho, kdyz za vetem prijde kleint s tim, za chce zacit/zacal krmit masem, ze tam se dost casto setkavam, byt treba zprostredkovane, s velkym despektem. Rozumim tomu, ze vy jakozto veti, kteri to prece jen delaji hodne kvuli tem zviratum (nebo aspon tak ja vnimam dobryho veta, nezavisle na financich:) ), mate strach, aby zvirectvo dostalo co potrebuje. Ale pokud je reakce veterinare na barfistu, kteryho nezna a nebo dokonce zna a vi, ze se o psy zajima vic nez jen jako o hlidace k baraku, veskrze negativni a rekne mu, ze by mel radsi krmit granulema ty a ty znacky.. V tomhle ja vidim trochu ten problem.. Teda je to cim dal tim lepsi, ale kolikrat maj barfisti strach rict vetovi, ze krmej masem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a marže je klasická, tuším 15%? Ceny žrádel jsou u nás celkem srovnatelné s kamennými obchody...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: jistě, u nás se třeba prodává hills, royal, specific, happy dog, bosch, brit care, trovet, nutram, purina, eukanuba...
    Konkrétní diety se doporučují většinou dle zkušeností, tj. třeba u nás máme vyzkoušeno, že kočkám na renální dietě nejvíc chutná royal, tak se doporučuje hlavně royal...ale často se dává na ochutnání víc značek a majitelé si pak dojdou pro to, co nejvíc chutná-
    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Moula má pořád jednu nebo dvě k dispozici a když má náladu, ohlodává. Tak po týdnu, deseti dnech to reziduum většinou vyhodim.

    A bacha, fakt bolí, když na ty nasekaný morkovky šlápneš bosou nohou:))
    IF_
    IF_ --- ---
    CAMELLA: A kolik tak bývá ta marže, to by mě zajímalo? Třeba je holt na některé značky vyšší než na jiné. A může teda ten veterinář prodávat třeba pět značek?


    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: díky za info, tam se pohybuju, to mi stačí:), já jen, že jsem je zatím nikde neviděla..., ještě jeden dotaz, jak často dáváš tyhle kosti? Předpokládám, že jsou spíš na hraní a žužlání, než na krmení, na to jsou moc tvrdé ne?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IF_: dělala jsem na několika veterinárních klinikách a nikde žádné provize veterináři nedostavali. Opravdu jen marže a občas nějaká drobnost jako tričko, propiska nebo miska na žrádlo, přesně jak píše tapina.
    IF_
    IF_ --- ---
    Akce:)

    IF_
    IF_ --- ---
    MIKEYLA: Ve většině dobrých řeznictví je mají... já mám prochozený anděl, kde je mají jak u metra, tak na arbesáku, víc neporadim:(
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: jen tak orientačně, kde nejlépe sehnat ty morkové kosti, aniž bych musela do Makra? :) Díky za info..
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Je jich v tom balení asi šest a stojí to tak deset korun:))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: To není až tak malé plemeno, navíc ony ty predispozice jsou opravdu plemenné - yorkšír, čivava, jezevčík. No a uvidíš taky později. Našim desetikilovým křížencům jsem musela začít sundavat kámen tak v deseti letech.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    IF_: diky, do Makra se chystam, tak se po tom kouknu. Nemaj je jenom po padesati kilech, ze ne :-))
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Trochu jo, ale doopravdy na to zabíraj jen ty kosti... bůvolky jsou vlastně spíš žvýkačky, kdežto kosti musí drtit zubama. Můžeš Cookie z Morkovky třeba vyndat ten morek, když má choulostivé zažívání. Nebo já kupuju i "uzavřené" morkovky z Makra, kde ten morek nemůže hned vydlabat:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    A pomuzou na tohle i takovy ty obycejny buvoli tycinky? Cookie si cisti zuby o klacky, kdezto Bibi neumi zvejkat nic. Jenom ty tycky.
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: Tak já právě malé plemeno mám a nic, ale kámen se holt dělá zejména z granulí... kterýma nekrmim:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Čím menší pes, tím víc kamene, zjednodušeně řečeno. Yorkové chodí s nánosama kamene na ultrazvuk i několikrát ročně.
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: On se problém s kamenem týká jen nějakých plemen? Já mám JRT a morkovky fungujou spolehlivě, v 6 letech nemá žádný kámen... Možná pro čivavy je to moc velké, to je pravda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam