• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: jasný, děkuju za info..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIKEYLA: Ono se doporučuje odčervovat častěji, když se krmí krmným masem, protože není tak důkladně prošetřené, jako potravinářské. Ale stejně nejvíc záleží na tom, kam pes chodí a s kým se stýká, kvůli škrkavkám. Na venkově při venčení na polích není potřeba odčervovat tak často, jako ve městě, kde chodí celé sídliště do jednoho parku a půlka lidí neuklízí.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: ne ne, to né samozřejmě:), najdu, kde jsem to četla.., já odčervuju klasicky dvakrát ročně..
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: No ale pak to jsou blbci, to uznavam..i kdyz kamoska teda ma zas druhyho extremniho veta,kterej rika ze psovi jen maso staci...
    IF_
    IF_ --- ---
    S tim cesnekem to je ponekud pofiderni myslim.

No mne to pripada taky moc 4x, delam to jednou max. Dvakrat, ta vetka mi rekla ze v trusu nic poznat ani nemusis, tak nevim.

Jo ad. Tetanus, ta veterinarka mi rekla, ze si mysli, ze preventivne ockovat je pomerne zbytecny, ze tak maximalne kdyby pes zil na statku tak by se o tom mohlo uvazovat..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Přesně tak probíhá konverzace o krmení i u mne. A 50 % lidí odpoví, že vitamíny žádné nedává a bohužel dobrých 30 % odpoví, že nedává ani žádné přílohy. A z 10 % vyleze, že masem myslí čistou svalovinu z obchodu pro lidi (samozřejmě u malých plemen). Tož proto :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIKEYLA: Jako že červi jsou z granulí? :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    přidáváte do krmení česnek, právě jako prevenci proti parazitům?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: počkej, čtyřikrát do roka? To je nějam moc ne? Já jsem četla, že naopak, že se na barfu, tak často odčervovat nemusí..., tak ted nevím teda...
    THEIA
    THEIA --- ---
    IF_: diky za tip, reznictvi na arbesaku mam kusok od prace ale nevedela som ze tam maju aj zazracne psie kosti:) Kupila som mojej doge 3 najvacsie a nejtlustsi kusy ktore tam mali a teraz sa s prvou uz asi 3 hodiny vkuse bavi.)
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak dnes jsme byly na očkování. Veterina na Andělu, byla jsme tam podruhé. Vyplázla jsem 570 Kč, celkem mazec :/

Jinak rozhovor o krmení:

V:Dáváte jí nějakou veterinární dietu po té kastraci?

(Chvilku přemýšlím, zda se mám přiznat, ale pak jsem si řekla, že jo:)Ne, já krmím normálním jídlem. Ne granulemi.

V:Jak to myslíte? Jakože jí vaříte?

Taky někdy, ale spíš dávám syrové maso.

V:A dáváte jí nějaké vitamíny k tomu?

Ano dávám, třeba roboran, pangamin...

V: A to jí k tomu dáváte nějaké přílohy?

A pak mi řekla, že mám teda odčervovat 4x do roka :)

Tak zas tak hrozné to nebylo, i když tón byl hodně podezřívavý:)
    ELLIS
    ELLIS --- ---
    Já jsem feňuli dávala micromineral do extra misky a je fakt, že si tam chodila jak sama potřebovala, někdy vylízala třeba celou misku, někdy si vzala jen trochu a někdy se toho několik dní nedotkla. To jen tak na okraj :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    STHENO: tohle si uplne netroufnu, jedna z kocek musela mit dietu, tak varene kure a ryze, jeste rozmlit dohromady a zalit vyvarem aby jim to chutnalo... Tak to pry ze ne-e a ta co mela drzet dietu to resila zranim kytek a much (to jsme ji poprve v zivote videly jist to, co ulovila :) )
    STHENO
    STHENO --- ---
    Ja som sa zatala a proste dostaval to, co psi (s tym,z e menej zeleniny). Najskor sa ofrnoval, ale ked pochopil, ze zostane hladny ked to nezje, tak to postupne zacal zrat a teraz uz sa malokedy stane, ze nieco necha. Uz mu davam aj cele kuracie krky, kridla a podobne.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KABIS: Ono kočky do toho masa moc zeleniny nepotřebujou, spíš je důležitý, aby nežraly jenom svalovinu ale i vnitřnosti - takže jestli kuřecí jeděj, tak nejdřív taky kuřecí - a vždycky platí že nové věci míchat do osvědčenějch v malém množství, aby si zvykly :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    mamka vzdycky odreze trosku masa kdyz vari - vetsinou dostavaj kureci, zbytek skoro ne. Kureci jedej jak syrovy tak vareny. s jednou je problem ze je hodne uzkostna, obcas ma problem se nazrat i tak... ale je fakt ze kure jo.
    ouk, diky moc, zkusime to takhle postupne.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KABIS: A žerou ti nějaké syrový? Třeba kuřecí prsíčka? Srdíčka Játra? Nebo vůbec ne? A co vařený?

Kocourovi, co se tvářil vybíravě, jsme nejdřív míchaly nadrobno nakrájený kuřecí prsíčka přelitý horkou vodou s oblíbenou kapsičkou. Pak se postupně ubírala kapsička a zkoušely další druhy masa (srdíčka a žaludky, mletý hovězí, pak i krky...). Zelenina nadrobno, nejdřív rozvařená s trochou masa + syrový maso, zase zalito omáčkou z kapsičky, časem syrová nadrobno mletá... Nejdřív vypadal, že se na nás zvysoka, ale teď žere i zelený dršťky, jogurt, kuřecí křídla... dokonce i lososa a pstruží hlavy (a to ryby dlouho vypadaly, že neprojdou). Ale je pravda, že ho silně motivuje přítomnost ostatních polenic - co nesnědl, to obratem zmizlo.
    KABIS
    KABIS --- ---
    hm, tak jsem dnes zkusila dat neco malo kockam... cuchly, otocily se a ze radsi at jim dam to co obvykle :)) nejaky rady a porady na kocky?
    WAMI
    WAMI --- ---
    ZMYJKA: taky mám teď kontakt na veterinářku, co se věnuje zvířecí homeopatii... :)
    chci si domluvit konzultaci, tak jsem zvědavá... :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ahá, vidíš to, jsem si ani nevšimla, já to moc nezkoumala..., jen jsem na to v rychlosti narazila....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIKEYLA: protože to přečetli v nějaké publikaci, kde na to věří a taky tomu uvěřili. A protože holt to ostatní, co tam o barfu tvrdili dávalo smysl, tak převzali i to, co smysl nedává.

Základní elektrický potenciál se fakt nemůže změnit na nerezové misce. Je možné, že píšou o nějakém esoterní energii a to pak jaksi je mimo fyziku. Jako varianta nasypat to na maso, by mohlo i v takovém případě stačit, maso by tam mohlo působit jako izolant.

A teda když už, tak bych fakt nebrala plastové misky, ale kameninu, nebo porcelán. Misky pro psy zcela zaručeně neprochází kontrolou na ftaláty a spol, a nikdo to nekontroluje. Tudíž tam zcela zaručeně jsou, protože se až příliš často vyskytují i v kojeneckých lahvích.

Arnika - ftaláty
    http://arnika.org/ftalaty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam